Szájpeckek és szájgolyók (18+)

Lovak és begombolt szájak

Hétköznapi értelemben a zabla a lovak irányítását, megfékezését szolgáló eszköz, de vajon mi keresnivalója lehet a hálószobában? A funkció majdhogynem ugyanaz, csak használatának elsõdleges célja esetünkben a szexuális kielégülés. A zabla vagy szájpecek néven ismert játékszert a különleges szex kedvelõi használják a fej hátrafeszítésére és a hang megfékezésére, de elõfordul, hogy pusztán a látvány kedvéért kerül felhelyezésre. A szexzablának számos fajtája létezik, mint például a golyóval, mûpénisszel, gyûrûvel vagy éppen pumpával ellátott szájpeckek. A gyári termékek mellett könnyen imitálható a játék egy egyszerû kendõ, a szalagragasztó vagy éppen egy összetekert zokni segítségével, a lényeg, hogy ne jöhessen ki hang a partner torkán.

forrás: [origo]

A zabla a rabszolgaság idejébõl származik, amikor a rabszolga alsó ajkára egy gombot varrtak, míg a felsõn egy vágást ejtettek, és a szó szoros értelemben "begombolták" az ember száját, hogy ne szidalmazhassa tulajdonosát. Idõvel ezt a barbár módszert elvetették, és a rabszolgák szájába golyót feszítettek, amit egy kendõ segítségével rögzítették a fej körül. A rabszolgatartók mellett az egyház is ismerte és alkalmazta a zablát: a máglyahalálra ítéltek szájára erõsítették azzal a céllal, hogy a szenvedõt elnémítsák. A zabla ugyanakkor nem csak a beszéd és a kiáltás megakadályozását szolgálta, sok esetben így éheztették halálra vagy fullasztották meg az embert. A XIX. században a zablát pszichiátriai kezelések során alkalmazták, mára azonban csak biztonsági erõk és szadomazo-játékosok használják.

Szájpecek a hálószobában

A hálószobák ezen kelléke egyértelmûen a szolgaság állapotát tükrözi, mikor is a kiszolgáltatott felet megakadályozzák a beszédben és a segélykiáltásban. Ez a fajta szexuális játék mind az alávetett, mind a domináns fél számára izgató, és sok esetben már a zabla puszta látványától - pucérság vagy szexuális aktus nélkül - felizgulnak a felek. A betömött száj hatására a viselõ arca erõsen eltorzul, a szemek enyhén kidüllednek, ami a kiszolgáltatottság állapotát fokozza. A szájpeckek a legkülönfélébb változatban kaphatók (ki milyen élményre vágyik: jelzésértékûre avagy hiteles peckelésre). A szájpecek legfinomabb fajtája csak a beszédben akadályozza viselõjét, és általában valamilyen finom anyag - például selyemkendõ, nyakkendõ vagy sál - kerül az alávetett szájára. Hosszabb kötél bevetésekor arra is van lehetõség, hogy a szájat és a kezeket is összekössük egymással, mozgásban is korlátozva a kiszolgáltatott felet. Vannak párok, amelyek a szájbekötõsdi egészen ártalmatlan válozata mellett döntenek, és egyszerûen valamilyen ruhanemût (zoknit, zsebkendõt) gyömöszölnek párjuk szájába, ami baj esetén könnyen kiköphetõ.

A szájpeckek durvább változatára egy speciális szilikon- vagy gumigolyót illesztenek, amit egy heveder segítségével erõsítenek az alávetett fél fejére. Van, hogy a golyó helyett egy üres gyûrût vagy csövet helyeznek a zablára, ami pusztán a beszédben akadályoz, és elsõsorban a látvány az, ami izgalomba hozza használóit. A szájkosárhoz hasonló szájpecek az arc orr alatti területét fedi le, és szintén heveder segítségével erõsítik a fej köré. Általában egy téglalap alakú bõrlap fedi le a szájat (de van, hogy az egész állkapcsot), és szájkosár (állatias) jellege miatt ébreszt izgalmakat az emberben.

A mûpénisszel felszerelt szájpecek ugyancsak a szájkosárhoz hasonlít, és a szerkezet belsõ részére - kisebb fajta - mûpéniszt erõsítenek, ami a kiszolgáltatott fél szájába illeszkedik. A zabla felfújható változa olyan speciális lufit tartalmaz, ami a viselõje szájába kerül, és általában gyûrûzablával erõsítik a fejhez. A zabla ragasztós kivitelezésére akkor kerül sor, ha  nincs kéznél másik szájpecek. Ez esetben a használók valamilyen szalagragasztóval fedik be partnerük száját. A ragasztás során van, aki az X formát választja, vagy a fültõtõl fültõig terjedõ hosszanti csíkot. Mindegy, hogy melyik technika, lényeg, hogy az orr szabadon maradjon, és a hajra se kerüljön a ragasztó, mivel eltávolítása meglehetõsen nehézkes. Ügyeljünk arra, hogy a túlzott nyáltermelés miatt a fulladásos állapotot elkerüljük. A zabla durvább kivitelezése olyan, akár a hokisok vagy az amerikai focisok fejvédõi, és speciális szerkezettel erõsítik a segédeszközt viselõje szájába.

Biztonsági elõírás

A segédeszköz használata balesetveszélyes, és mivel a légzés csakis az orron keresztül valósulhat meg, annak elfedése fulladáshoz vezethet. Éppen ezért megfázás, nátha, allergia, hurut, asztma és minden olyan betegség során tilos a zabla használata, amikor a légzés valamilyen formában akadályozva van. A hányás és a csuklás ugyancsak fulladáshoz vezetnek.  Mivel a verbális kommunkáció akadályozva van, ezért keresni kell egy olyan egyezményes jelzést, amivel az alávetett fél jelezni tud baj esetén. Tapasztalt szájpecekviselõk általában valamilyen apró tárgyat szorítanak a kezükben, aminek az elejtése azt hivatott jelezni, hogy baj van. A szájpecek ugyanakkor nem akadályozza meg a viselõjét abban, hogy artikulálatlan hangokat adjon ki magából, és például a háromszori erõs nyögés szintén jelzésként szolgálhat. Mindemellett fontos szabály, hogy az alávetettet soha ne hagyjuk magára! Pánikbeteg számára nem ajánlott játék!