Természetes afrodiziákumok

A Yohimbe-fa Nyugat-Afrikában õshonos fa, melynek Yohimbin nevû alkaloidját a fa kérgébõl nyerik. A szert az orvostudomány már régóta alkalmazza - éppen ezért receptköteles -, és általában pszichés okokra visszavezethetõ impotencia esetén alkalmazzák, a nemi területeken ugyanis vérbõséget okoz, és növeli a gyengédségre való érzékenységet.

forrás: [origo]

Brazília esõerdeiben teát készítenek a Catuaba (Erythroxylum catuaba) nevû növénybõl, ami mind a mai napig az ország kedvelt teái közé tartozik, erõsítõ és élénkítõ hatásának köszönhetõen afrodiziákumként tartják számon. A tea állítólag segít az impotencia ellen, növeli a szexuális kedvet, és nem utolsó sorban szexuális tartalmú álmokat okoz. A Catuaba számos táplálékkiegészítõben és energiatablettéban is megtalálható.

A Muira Puama (Ptychopetalum Olacoides) az Amazonas híres fája, amit más néven potenciafának is neveznek, hiszen a kérgébõl nyert összetevõjének köszönhetõen nõ a szexuális vágy, a test tesztoszteronszintje pedig erõsen megemelkedik. A szer számos növényi eredetû gyógyszerben megtalálható.

Szintén Dél-Amerikában honos, a golgotavirág-félék családjába tartozó növény a Damiana (Turnera diffusa), amit már a mayák is ismertek. Vagy cigaretta-féle tekercseket készítettek belõle, vagy tea formájában fogyasztották töményen. A Damiana növeli a teljesítõképességet, szexuális vágyfokozó, és felpezsdíti a nemi szervek vérellátását. A szert ugyancsak számos növényi szer alkotóeleme.

A Maca-vövény (Lepedium Meyeni) Peruban élõ gumós növényfajta, amit élelmiszerként fogyasztanak. Hatását elsõsorban a csökkent libidó, erekciós zavarok és a változókorral együtt járó problémák esetén fejti ki, gondoskodik a nemi területek vérellátásáról.

forrás: [origo]

A Ginseng gyökerébõl nyert anyag növeli a teljesítõképességet, felpezsdíti a vérkeringést és az anyagcsere folyamatokat, növeli a vér oxigénszintjét, de jótékonyan hat stressz, fáradtság, depresszió és szexuális kedvetlenség esetén is. Mára a Ginseng annyira közkedvelt szerré vált, hogy jóval többet vásárolnak belõle, mint ahogy pótolják a növényt.

A Szibériai ginseng (Eleutherococcus senticosus) a ginsenghez hasonlóan erõsíti az immunrendszert, segíti a testfehérjék felépülését, csökkenti a változókorral járó panaszokat, és szexuális kedvetlenség esetén is meghozza az étvágyat.

 


[origo]