Recept házipornóra (18+)

Ihletõk

A házi pornókészítésnek több oka lehet, a legalapvetõbb önmagunk szórakoztatása, szexi fantáziáink kielégítése, s ha jól sikerülnek, már csak rajtunk múlik, hogy a késõbbiekben mit teszünk vele. Tudvalevõ, hogy az interneten igen nagy keletje van az úgynevezett amatõr pornónak, azaz a nem rendezett, nem szakmabeliek által készített filmeknek, s gombamód szaporodnak azok az oldalak is, amiken keresztül könnyedén - és sokszor ingyen - hozzáférhetõek az ilyen tartalmak. Igény pedig van rá bõven, s mivel kezdetben, a hagyományos videó- és képmegosztó oldalak, mint a Youtube és a Flickr, erõsen küzdöttek a pornográf tartalmak ellen, azaz amint lehetett, eltávolították ezeket, pillanatok alatt megjelentek a specializálódott oldalak, így manapság már nem szükséges nagy kutatómunka, hogy ilyenekre leljünk.

forrás: [origo]

Mára szinte áttekinthetetlen mennyiségû, kifejezetten pornóra, szexre és házi felvételekre specializálódott oldalt találhatunk a világhálón. A legnagyobbak közülük a Youporn, a Porntube, az XTube, a Haporn, de megszámlálhatatlan mennyiségû kisebb-nagyobb társaik is intenzíven jelen vannak olyan nevekkel is akár, mint a homeporntv.com. A Flickr, a legnagyobb képmegosztó pornósodott változata is hamar megjelent, Eroshare néven nyújt két gigás tárhelyet azoknak a felhasználóknak, akik szeretnék széles nyilávnosság elé tárni szexuális életüket vagy a párjukról készített erotikus felvételeket. Nem akarunk itt szélesebb kitekintést nyújtani a felhasználók és a pornó interaktív kapcsolatára, de azért megemlítjük, hogy a Wikipediának is rég megszületett már a pornósított változata, azaz a szakmában dolgozók enciklopedikus feldolgozása, ez a Wikiporn, de az XTube is megalkotta a maga Xtube wikijét, ahova a szexrõl tanulni vágyókat várják, az elsõ 100 elkészült szócikkért pedig XTube dollárok járnak.

Mindegy persze, hogy milyen lehetõségek rejlenek az otthon készült pornó közzétételben vagy az ezeken keresztül elérhetõ üzleti bevételekben, minden esetben fontos, hogy lehetõleg jó minõségû felvételeket készítsünk, s ehhez tudnunk kell azt is, hogy némiképp eltérõ technikát és hozzáállást követel ez a mûfaj a nyaralós-karácsonyozós fotókhoz képest. Akár fotókat, akár videófelvételt készítesz, biztosra akarsz menni a tekintetben, hogy a felvételen szereplõk a lehetõ legelõnyösebben néznek ki, így ha lehet, mindent megteszelannak érdekében, hogy a felvételek szépek, izgatóak, de mindenekelõtt ízlésesek legyenek, s ennek számos összetevõje van - a megfelelõ világítástól kezdve egészen a háttér gondos megválasztásáig. Ha szimplán csak meg akarsz örökíteni egy szexet, egyszerû dolgod van, kirakod a kamerát, megpróbálsz képben maradni és kész. Ha azonban ennél eggyel többre vágysz, és motoszkál benned az alkotóvágy, tovább kell menned. Igaz, elsõre kicsit talán munkásnak tûnik, de érdemes rászánni pár órát, hogy az eredménnyel elégedett legyél.

Miért és mit is?

A pornóvilág mint tudjuk, mára már igen erõsen befolyásolja sokunk szexuális életét, ha nem is tudatosan, de tudat alatt bizonyára. A házi szexfilmek készítése is egyre népszerûbb, számos kutatás mutatott rá, hogy a fantáziák közöt elõkelõ helyet foglal el a filmes mulatság. Ennek okait egyes szexológusok abban látják, hogy a pornószínészeket szinte kizárólag pornósztárokként emlegetjük, s az emberek persze, hogy sztárok akarnak lenni. Ez ebben az esetben úgy értendõ, hogy szeretnénk azt gondolni magunkról, szexualitásunk olyannyira fejlett és szép, hogy mindezt akár meg is örökíthetjük. Nem pornósztárok, hanem szexsztárok akarunk lenni tehát, és mindehhez a technika minden feltételt teljesít is. Nem az a lényeg, hogy ezt hányan látják majd, és milyen elismertséget szerzünk vele, hanem hogy a saját lakásunk négy fala között mi is lehetünk sztárok, szexbajnokok.

Koncepció, biztonság

Kénytelenek vagyunk kitérni arra a kényes kérdésre, amibe sokan belefutottak már a hírességek közül is (Paris Hilton, Britney Spears vagy például Csisztu Zsuzsa), nevezetesen a filmben rejlõ egyéb veszélyekre. Valóban jó lenne, ha pontosan tudnánk, meddig tart majd a kapcsolatunk, és milyen stílusban ér véget, de amíg ezt a varázsgömböt nem találjuk meg, mindenképpen beszéljük meg, mi lesz a felvétel sorsa. Akár egy házassági szerzõdésnél, úgy itt is gondolni kell azokra a kellemetlenségekre, amiket a beszélgetés pillanatában el sem tudnátok képzelni. Meg kell állapodnotok, kinek és milyen feltételek mellett mutatjátok meg, s abban is, hogy ha valaki meg akarja semmisíteni, azt azonnal meg kell tenni. Sok kellemetlenségtõl kímélhetitek meg magatokat, ha idõben gondoskodtok a felvételek biztonságáról, hisz valóban nem tudhatjuk, mit hoz a jövõ. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy más tudta nélkül felvételt készíteni törvénybeütközõ!

Érdemes végiggondolni azt is, mi a célotok a felvételekkel. Ha hosszú távollétre akartok egymásnak izgató emléket készíteni, gyakorlatilag bármi megteszi. Ha saját használatra, közös izgatásra szánjátok a felvételt, csak saját elvárásaitok emelik a lécet, de ez esetben is javasoljuk az utómunkát, a vágást, s némi elõkészületet, mert lehet, hogy élvezetes hosszú percekig ugyanúgy fûrészelni, látványnak azonban komplexebb élmény kell. Ha tudjátok, hogy esetleg a neten landol a felvétel, még mindig dönthettek úgy, hogy nem csaptok nagy hûhót a dolog körül, ez ugye a teljesen amatõr irányvonal, de dönthettek úgyis, hogy megpróbáltok valami tervezetten élvezhetõt, valami egyedit létrehozni.

Biztos, hogy az elsõ pár felvétel nem lesz az igazi, de hamar bele lehet rázódni, fõleg, ha kitapasztaljátok, mi is az a vonal, ami a legjobban tetszik nektek. Van, aki a több kamerás változatra esküszik, mikor állványon vagy egyéb stabil helyen rögzített kamerák veszik az eseményeket. Kombinálni lehet ezt tükrökkel, de egy kézikamerával is, amit mindvégig magatoknál tartotok, és közeli felvételeket tudtok készíteni vele. Az események sodrásában az is egy megoldás - és külön iskola is lehet egyben -, ha a kamerát magatok mellé teszitek, és csak annak himbálódzása és a hangok szolgáltatják az információt a történtekrõl a kevesebb több alapon. Kitalálhattok forgatókönyvet is, egy rövid történetet, vagy egyszerûen csak azt, hogy milyen pózokat akartok felvenni, milyen szögbõl, és meddig hagyjátok szabadon folyni az eseményeket. A jelmezes nagyjátékfilmeket javasoljuk, hagyjátok késõbbre, mikor már megbarátkoztatok a meztelenséggel és a helyzet bizarr izgalmával.


Technikai részletek

Ha mindezen átrágtátok magatokat, jöhet a megvalósítás. Annak érdekében, hogy a pár pohár bor utáni fergeteges dugásról készült felvétel a másnapi, kijózanító nappali viszonyok közt ne tûnjön kiábrándítónak, s hogy ez ne vegye el a kedveteket a további kísérletezgetéstõl, érdemes pár apróságra odafigyelni, és elõre készülni. Ilyenek a fényviszonyok, is, amikkel sokat ronthatunk, de ugyanannyit javíthatunk is a felvételeken. A direkt fényeket még akkor sem szeretjük egy felvételen, ha nem ilyen intim kitárulkozásra készülünk, így fordítsunk nagy gondot a megfelelõ világítás beállítására. Ha nappal készítünk felvételt, az ablakokat lehetõleg takarjuk le valamilyen fényt tompító anyaggal. Ha szükséges, tegyünk az ablakkal szembe valamilyen fenyvisszaverõ eszközt, például egy hungarocell táblát, hogy mindkét oldalról, egyenletesen szórjuk a fényt.

forrás: [origo]

Ha lehet, mindig törekedjünk a finom, puha világításra, ez nem csak a hangulat megteremtésében segít, de a testek is szebbek ilyenkor, ezt mindenki tudja, aki dugott már lámpafénynél, mert nem mindegy ugye, hogy milyen is az a lámpa. A profik gyakran megteszik, hogy kissé fókuszálatlanul hagyják a kamerát, mivel ennek segítségével a kisebb hibák nem emelkednek ki olyan élesen, így maguk a szereplõk is szebbek lesznek a felvételeken. A puha fényekkel ugyanezt a hatást érhetjük el, a lehetõ legpraktikusabb pedig az oldalsó megvilágítás, ami szépen láttatja a test formáját, anélkül, hogy durván kiemelne bizonyos részeket (táncosnõket is leginkább így világítanak meg). A fénycsöveket mindenképp iktassuk ki, ezek a legszebb testet is otrombává teszik, s szintén kerülendõ a felülrõl jövõ világítás.

A szoba bevilágításánál azt is végig kell gondolni, hogy van-e valamilyen különleges hangulat, amit bele akartok vinni a képekbe vagy a filmbe. Ha egy szadomazo együttlétet készültök forgatni, jó, ha odafigyeltek olyan apróságokra, hogy mi van még a képen rajtatok kívül. A plüssállatokat, szárított virágcsokrokat, ballagási képeket és szivecskés párnákat jobb, ha elteszitek, de persze az a legcélszerûbb, ha a helyszínt is átgondoltan választjátok meg. Ha már a szadomazóval példálózunk, elég ha lementek a pincébe, vagy a fürdõszobát leterítitek nejlonnal, máris hitelesebb és alkalomhoz illõbb a körítés. A háttér kiválasztásánál különösen figyelmesen járjatok el, ha a netre tervezitek a felvételt, mert ezzel azt vállaljátok, hogy akár több millióan is megnézhetik hancúrozásotokat, akik között ismerõsök is lehetnek, és hiába nem adjátok az arcotokat, a környezet könnyen elárul.

Takarás, elõnyös megjelenés

A másik, amit megtehetünk, ha valamit nagyon nem akarunk megmutatni magunkból - bár ez egy szexjelenet kapcsán nehezen kivitelezhetõ -, hogy igyekszünk takarásban tartani azt. Ne feltétlenül egy fennmaradt ruhadarabra gondolj (bár ez is megoldás lehet, egy miniszoknya is sokat takar adott esetben), inkább a pózok tudatos megválasztása, a jó helyezkedés az, ami ebben segítségetekre lehet. Ha utálod a feneked, hát ne mutogasd, mert az egész filmet rossznak fogod tartani, és csak a fenekedet látod majd belõle. Te ismered legjobban saját tested, így ha valamire büszke vagy, emeld ki azt a legjobban. Kezedben az irányítás, így olyannak ábrázolod magad/magatokat, amilyennek csak akarjátok. El kell döntenetek azt is, akarjátok-e mutatni az arcotokat, vagy nem. Ez alkalmi, (mindenki tudtával!) videóra rögzített szexnél is nagyon fontos kérdés. Késõbb változatosságképpen kipróbálhatjátok, hogy csak az arcotokat veszitek, ez éppoly izgató tud lenni, mintha mindent megmutatnátok.

Egy-két próbafelvétel segít megállapítani azokat a helyeket és szögeket, amik jól állnak nektek, amik tetszenek, és segítenek kiszûrni azokat a hibákat is, amik nagyon lelombozóak, ha csak késõbb derülnek ki. Nehéz, de fontos, hogy mindeközben tartsátok fenn az oldott hangulatot, mert az idegesség (nem úgy, mint az izgatottság) könnyen megölheti a nagy terveket. Egy sztiptíz jó kedvcsináló lehet, fõleg, ha közben már forog a kamera, és lassan az ideiglenes operatõr körbe is járja modelljét, mintegy flörtölve vele a kamerán keresztül. Akármilyen szokatlan reakciót produkál is valamelyikõtök - ami gyakran megtörténik, ha elõkerül egy kamera - ne rökönyödjetek meg, hagyjátok, hogy átjárjanak benneteket az aktuális szerepek.

A felesleges ékszerektõl, tárgyaktól jó, ha megszabadultok, de mi a smink eltávolítását is javasoljuk, nem kellenek ide szopós szájak, az egész úgyis csak szétkenõdik, és egy pandamaciszem nem biztos, hogy a legszexibb pillantást kölcsönzi. Kerüljétek a direkt kamerábanézést is, azaz csak akkor tegyétek, ha az a megállapodásotok, hogy igazi pornóutánzatot akartok gyártani. Ez is egy vicces estét szerezhet, fõleg, ha komolyan veszitek, és külön jelenetekben gondolkoztok, a végére arcspriccel. Itt jegyezzük meg, hogy egy-két anyag, péládul a tojsáfehérje tökéletes spermapótlék lehet ilyen esetekre, ráadásul eltúlzott mennyiségeket is elõállíthattok segítségével.

Ha mindezt szépen és jól megoldottátok, ha túlvagytok az utómunkán, ha megvágtátok, megzenésítettétek, már csak a mozizás van hátra. És ez sem egyszerû. Adjátok meg a módját, készüljetek rá, és igyekezzetek nem zavarbajönni. Némiképp oldható a feszültség, ha mindig csak egyvalaki végzi a simításokat, így a másik valóban meglepetést kap. Nyugodtan vihettek viccet is a filmekbe, a játszótér hatalmas, és mindent ér...


[origo]