Pucér kerekesek világszerte (18+)

A mozgalom célja egészen egyszerû, a legtöbb bringás felvonuláshoz hasonlóan a szervezõk és résztvevõk fel szeretnék hívni az emberek figyelmét a motorizáció környezetpusztító szerepére, és ezt legközelebb június 10-én, szombaton teszik meg.

A meztelenség mindehhez csak azt a pluszt adja, hogy felkiáltójelként hangsúlyozza, a közlekedésben védtelen testek találkoznak súlyos vasakkal, és hogy a gépjármûvek és közvetve az olaj hogyan távolítja el az embereket egymástól. A cél mindössze egy tisztább, biztonságosabb, testtudatosabb társadalom.

A felvonuláson egyébként semmi nem kötelezõ, mindenki vérmérséklete alapján eldöntheti, bevállalja-e a teljes pucérkodást vagy látszatöltözékként a testfestést. A szemérmesebbektõl csak annyit kérnek, lehetõleg színes, vidám öltözetben jelenjenek meg, kizárni biztosan senkit nem fognak.

A szervezett meztelen bringázás 2004-ben kezdõdött, azóta több, mint 35 helyszín csatlakozott a mogalomhoz számos kontinens országaiból. A Nemzetközi Meztelen Biciklizés a város közepébe hajtja a környezettudatos exhibiconistákat, némi bátorítást adva az eleddig félszeg naturista kerekeseknek is.


[origo]