Ginseng, a csodaszer (18+)

A ginseng gyógyító erejét már az egyiptomiak is felismerték, és elõszeretettel használták különféle betegségek gyógyítására. Az ázsiai eredetû gyökér mára már Európában is elterjedt, és joggal tartozik azon természetes csodaszerek közé, melyek nagyban javítják az ember életminõségét. Nehéz fizikai és szellemi megterhelés, magas vérnyomás, depresszió és koncentráció zavar esetén ajánlott a ginseng alkalmazása. A gyökér csökkenti a vérzsír szintet, serkenti a szervezet fehérje felépítését, valamint sikerrel alkalmazható az idõskori cukorbetegség és a légzõszervi bajok leküzdésében is.

forrás: [origo]

A ginseng egyik jelentõs tulajdonsága, hogy mint afrodiziákum, serkentõleg hat a szexuális vágyra, alkalmazásával fokozható az izgalmi állapot. A változókorban lévõknek sem kell lemondaniuk a testi örömökrõl, ugyanis a gyökér, az õ esetükben is pozitívan befolyásolja a szexuális aktivitást. A növény egyenesen a hormonháztartásra hat, növeli a potenciát, és javítja a libidót. Számos szexuális zavar a nem megfelelõ vérkeringésre vezethetõ vissza, amire a ginseng ugyancsak megoldást jelenthet.

Mindegy, hogy tea, tabletta vagy por formájában juttatjuk be a szervezetbe, a szer mindenképpen jó adag energialökést ad. Kutatások sorozatával bizonyították, hogy a borostyánfélék családjába tartozó ginseng hatása nem csak egy összetevõnek, hanem biológiai anyagok egész sorának köszönhetõ. Ezek közé tartozik például a növényi szõlõcukor, az A-vitamin, a B1 és B2 vitaminok, az alkaloidok, az ösztrogén és szelén, germánium és különféle illóolajok. Az, hogy a ginseng az emberi szervezetre milyen csodálatos hatással van, nem azon múlik, hogy az összetevõk mekkora mennyiségben vannak jelen a gyökérben, hanem annak a speciális elrendezõdésnek, ahogy azok a növényben elhelyezkednek.

A ginsengnek több fajtája ismert, a koreait fõképp a komoly szellemi és lelki megterhelések esetén ajánlják, a szibériai ginseng elsõsorban a szervezet immunrendszerét erõsíti, és biztosítja a szervezet energia-utánpótlását. Ezt elsõsorban élsportolók vagy nehéz fizikai munkát végzõk, illetve a szexuális vágy fokozására áhítozók részesítik elõnyben.


[origo]