Fazondivat (18+)

Kezdetben vala a szõr, ami évszázadokon, évezredeken át tartotta magát, a tömegeknek nem jutott eszébe, hogy mindezen változtatni kéne. Egyedi esetek nyilván elõfordultak, régen is voltak, akik fazonírozták magukat, de a divathullám elterjedéséhez a jelek szerint egy igen fontos közvetítõelemnek kellett megszületnie és elterjednie; ez pedig nem más, mint az internet. A világháló segítségével ugyanis mindenki számára pillanatok alatt nyilvánvalóvá válhatott, mit rejt a többi nõ bugyija, és mindennek kiindulópontja természetesen a pornó kellett, hogy legyen. A szexiparban még indokolt is lehet a szõrtelen megjelenés, mivel a kamerának ugyebár mindent látnia kell, és ebben akadályozó tényezõ, ha a szõrtõl nem látszik a lényeg. Mindezzel párhuzamosan azonban azt is megfigyelhetjük, hogy a pornófilmekben nem csak a nõk, de a férfiak is ledobják aprócska prémjüket.

forrás: [origo]

Mikor a kilencvenes években terjedni kezdett az interneten a korábbinál jóval könnyebben hozzáférhetõ szexuális tartalom, a nõk rádöbbentek, lehet ezt másképp is. Ekkorra már mindennapossá vált a szõrtelen láb, a szõrtelen hónalj, minden valamirevaló és ápolt nõ megmosolyogta a hónaljkutyások egyre fogyatkozó táborát. S mivel ez már nem extra szolgáltatás volt a nõk részérõl, hanem elvárt minimum, jöhetett a következõ lépcsõ, a teljes szõrtelenség, esetleg a formára vagdalt fanszõrzet. Egyesek a pornó hatásán kívül a férfiak kislányokhoz vagy a kislányszerû ázsiai nõkhöz való vonzódását is komoly tényezõnek veszik a babapunci divatjának elterjedésében, de a fõ ok valószínûleg az lehet, hogy egyre több nõ láthatta, a szõrnek hivatalosan leáldozott, nekifogtak hát a borotválásnak, krémezésnek, gyantázásnak, nehogy csak szõrös lábuk, de borostás lábaközük is szorongás tárgya, esetleg visszalépés oka lehessen egy szexuális kaland elõtt.

Nem kell messzire mennünk, elég csak pár fórumba bepillantanunk ahhoz, hogy kiderüljön, a 25-30 év alatti férfiak elvárják, hogy a lány - ápoltságát bizonyítva - valamilyen módon beavatkozzon intim szõrzetének természetes növekedésébe. Van, aki a teljesen csupasz megjelenés híve, van, aki az úgynevezett brazil fazont részesíti elõnyben, a lényeg azonban, hogy a szõr rövid legyen és kevés. Egyes társkeresõ oldalakon olyan hirdetéseket is találhatunk, ahol a partnerre vágyó férfi a szükséges koordináták mellett azt is megmondja, milyen stílusú fanszõrzetet képzel el az ideális partneren. Az ápoltsághoz mindennek a valóságban ugye nem feltétlenül van köze, hiszen egy szõrös puncit ugyanúgy tisztán lehet tartani, mint egy szõrtelent, sõt, vegyük számításba azt is, hogy a szõrnek bizonyos védelmi funkciója is van a baktériumokkal, egyéb kórokozókkal szemben. Azt is beláthatjuk, vannak extrém esetek, melyekrõl szerencsés esetben tulajdonosuk is tudomást vesz, és igyekszik rajta változtatni, de miért kell mindnyájunknak követni ezt a rengeteg macerával és fájdalommal járó fazondivatot?

Mert praktikus - lehet az egyik fõ szempont, hisz ki szeret punciszõröket köpködni vagy nyelni egy-egy orális aktus során, de rögtön ott a cáfolat, a férfiak sok-sok éven át örömmel vállalták ezt a kényelmetlenséget, hisz a nyalás mûvészete nem a szõrtelenítés után kezdett kifejlõdni. Másrészt a nõk is köpködik rendesen, hisz a fazonírozott férfiak tábora jóval kisebb, mint a szõrtelen nõké. Mert szép - lehet a másik ok, de mint tudjuk a szépség relatív, és ha eléggé figyelünk, meghallhatjuk a mostanában egyre szaporodó hangokat, miszerint nincs már egy tisztességes szõrös punci ezen a világon. Éledeznek tehát az ellenzõk is, akiknek lassan nincs meg a választási lehetõségük, a szõrtelenítési kényszer olyannyira elhatalmasodott a nõkön, hogy keresve sem találunk egy érintetlen bõrfelületet. A csupasz divatban felnõtt tinilányok ezrei még életükben nem látták, hogyan is néznének ki szõrrel borítva, a külsõ nyomás szinte nem is teszi lehetõvé számukra, hogy eldönthessék, melyik irányvonalat képviselnék szívesen.

A nõk pedig szinte öntudatlanul átvették a férfiak helyett a csupasz punci melletti kampányolást, nem gyõzik hangoztatni, õk nem a férfiak, hanem saját maguk miatt csupaszítják le nemi szervüket rendszeresen, vállalva ezzel az újabb parafaktort. Nem elég, hogy a borostásságra is oda kell figyelni, ha gyantáztatni járunk, a megfelelõ idõzítésre ugyanúgy, ha borotválkozunk, a kipattogzásra szintén. Újabban pedig azon is aggódhatunk egy-egy friss kapcsolat elején, hogy egyáltalán tetszést arat-e majd az általunk elképzelt ideális fazon. A normális természetesen az volna, ha mint a haj és a frizurák sokféleségét, úgy az intim szõrzetet is elfogadnánk sokfélének. Lehet, ehhez ez volt a tanuló idõszak, hisz újabban megérkeztek például az intim szõrzetre kifejlesztett festékek, azaz gyanítható, ha a pornóban elterjed a visszafogott, színes, szõrös megjelenés, pillanatok alatt megindul a következõ divathullám. Onnantól pedig aggódhatunk a lenõtt szõrökön és azon, vajon milyen kemikáliákkal kínozzul magunkat az altáji divat kedvéért.


[origo]