A punci gasztronómiája

A szexuális izgalom hatására a hüvelybõl csordogálni kezdõ nedv egészen mélyrõl jövõ reakciókat hivatott kiváltani, s mivel egészen egyedi koktéllal állunk szemben, ízét csak hasonlítgatni tudjuk valamilyen létezõ ízhez vagy illathoz. Mivel nem megszokott, hogy punciillatrtól és punciízrõl beszélgessünk, miközben a tripla anált és az amatõr pornót már minden komolyabb fenntartás nélkül kivesézzük egy kocsma közepén, a tudományt is segítségül hívtuk.

A puncinyál összetétele folyamatosan változik, napról napra más és más, ami nem csupán a hormonális ciklusnak köszönhetõ (a menstruáció közeledtével egyre fémesebb íze lesz), de függ attól is, evett-e a drága nyers fokhagymát, szed-e vitaminokat, gyógyszereket... Kiindulási pontként ezért az egészséges, enyhén savas kémhatású, 3,5 - 5,5 pH érték körül mozgó, azaz átlagos, kiegyensúlyozott, boldog puncit vesszük alapul, ebbõl a szempontból az ízmeghatározás is könnyebbnek tûnik.

Mind a tudományos, mind a laikus megközelítés ugyanazt az eredményt hozta, az említett nedv ízéhez legközelebb álló étkek vagy italok felsorolásában. A hivatalos eredmény szerint a pH érték alapján a feketekávé (pH 5), a citrom (pH 2), a joghurt és a bor (pH-ja megegyezik a hüvelyváladékával) a legközelebbi rokonok. Megkérdezett alanyunk szavaival: "Az íz nagyjából mindig ugyanolyan, de a skála elég széles ezen belül; ahány nõ, annyi árnyalat. Kicsit keserkés, kicsit savanykás, kicsit citromszerû, de semmiképp nem facsaró. Az íz intenzitása a nedvesedés mértékével is változik, minél jobban élvezi a nõ, annál erõteljesebbek az ízek, mivel annál több puncilét kezd kiizzadni a punciból."

Hogy az alapvetõ íz mitõl és milyen mértékben változik, igen sok mindentõl függ, a sperma ízéhez hasonlóan a hüvelyváladékban is lecsapódik az étkezés milyensége, a bevitt anyagokban található ízek és mérgek mind-mind befolyásolják a nyálka ízét. Tévhitek és legendák régóta keringenek, ilyen volt például, hogy a spárga rossz, mindenképp ki kell iktatni az étkezésbõl,  vagy hogy együnk petrezselymet közvetlenül orális szex elõtt.

A legfinomabb punci nyertesei állítólag a vegetáriánsok, mivel étrendjük nem tartalmaz telített zsírsavakat. A hús, az alkohol, a cigaretta és a drogok keserûvé és savassá teszik a nyálka ízét, míg a gyümölcsök, de legfõképpen az ananász friss, édes zamatot kölcsönöznek neki. A csokoládé pedig lehet, hogy depresszió esetén segít, a lenti ízeket azonban kissé megfárasztja, ugyanúgy, mint a különbözõ zsírok. A legízrombolóbb kategóriában egyértelmûen a speed vitte a fúj-fúj érmet. (A megkérdezettek azt is hozzátették, aki rendszeres speedhasználó, valószínûleg nem a leg bio-vegább étrendet követi, így a kevésbé egészséges étkezés, a mesterséges üdítõitalok is tovább ronthatnak a helyzeten.)


Kell az a savanyú, nagyon kell bele

A legfõbb jó, amit tehetünk, hogy minél több vizet iszunk, mivel vérünk és puncinedvünk  is annál hígabb lesz. A hüvelyváladék ugyanis úgy keletkezik, hogy szexuális izgalom hatására a hüvelyt körülvevõ visszerek megtelnek vérrel, ez a visszeres fonatban a fokozott nyomás miatt átszivárgást (nyákszerû folyadékot) eredményez, mely a visszerekbõl kilépve a hüvelyhámon át a hüvelybe jut. Logikus hát, kémiai tananyag, minél kevesebb az oldószer, annál sûrûbb az oldat, ez esetben annál töményebb lesz a puncinyál íze.
 
Muszáj megemlítenünk a mosdatlanságból fakadó mellékízt, ami valóban kiábrándító és kerülendõ, ám ez nem azt jelenti, hogy óránként frissítõ ülõfürdõt kéne venni. Reggeli zuhany után este még simán szalonképesek lehetünk (pisilésnél a nem megfelelõ törlés már gondokat okozhat, a nejlonbugyi sem a legpraktikusabb), sõt, kevés langyos vízzel bármikor frissíthetünk. A természetes illatot nem kell elnyomni dezodorokkal, frissítõ, parfümös kendõkkel, hisz mint ahogy egy fórumozónk frappánsan megfogalmazta:

"... a nõi punci illatában pont az a lényeg, hogy azt a vonzó szagot a szervezet évmilliók alatt minden melegvérû fajnál úgy keverte ki, hogy a fajták hím egyedei azt tartják a másik nem részérõl a legvonzóbb erõnek. Ez az a szag, amiért bármire képes volt az ember még õsember korában, akár a vetélytársát megölni is. Ma is igy van az állatvilágban, az etológusok bizonyíthatják. A punci sajátos kémiai anyagot kavar ki. Az tényleg savanyú illatú, de az egy olyan savanyúság, amiért mi férfiak megdöglünk.

A frissen mosott punciban ez a sajátos illat messze nincsen meg, mert kell vagy 2-4 óra amig a nõi test ezt nyugalmi állapotban kitermeli. Ha a nõ kivánja a szexet, akkor pillanatok alatt akár elöntheti az ölét az ezzel az illatal tele nedv. A szag feromonok, azaz boldogsághormonok termelését parancsolja a férfi agyának a szaglás pillanatában. Mindez másodpercek alat történik. Aztán a szag hatására meg a feromonok új parancsára jön a férfinál az erekció, és a szent õrület. Kell az a savanyú, szerintem nagyon kell bele. Anélkül az egész olyan mint a só nélküli étel. Semmit sem ér."

 


[origo]