Robot a társtalanság ellen

A magány és a szingliség ideje lejárt - állítja David Levy robotszakértõ -, ha ugyanis ilyen tempóban fejlõdik a robottechnika, könnyen elõfordul, hogy hús-vér partner helyett robotokat választ társul az ember. A tökélyre fejlesztett gépek az ember szinte valamennyi tulajdonságával fel lesznek ruházva, az már biztos, hogy szexelni lehet velük, csak idõ kérdése, és robotokkal esik szerelembe és házasodik az ember.


forrás: [origo]


A jövendõbeli társ

A feltaláló szerint, elég ha valaki elkezdi, millióan folytatják majd a robotmániát, a ragaszkodás - akár a háziállatok esetében -, könnyen kialakul. Ehhez természetesen elõször arra van szükség, hogy legalizálják ember és robot kapcsolatát, elõzetes becslések szerint azonban 2050-re semmi akadálya nem lesz majd a robotházasságnak.
 
Ember és mesterségesen elõállított lények között kialakuló szoros viszonyt alátámasztja többek között az is, hogy Koreában és Japánban óriási a kereslet a különféle szilikonbabákra, amik mozognak, hangokat hallatnak és érintésre is testhûek. Kutatók szerint, ha a szexbabákból robotokat csinálnának, a prostitúciónak komoly konkurenciával kellene számolnia.


[origo]