A mérleg szexuális élete

MÉRLEG - KOS

Talán ezen a területen ütközik ki leginkább a különbözõségük. A Mérleg ezen a területen is mértéktartó (mint mindenben), a Kos pedig itt is féktelen. A Mérleg itt is ad a külsõségekre, a Kos ezt is nyersen szereti. Ha megtalálják a közös mértéket, és odafigyelnek a másik igényeire, akkor nagyon jó lehet.

Tanács: Nem szabad a Mérlegnek folyton engednie, mert akkor a Kos egy idõ után teljesen eluralkodik rajta. Fontos, hogy a Mérleg tudjon nemet mondani. Ezenkívül nem szabad otthon lustálkodnia folyton, mert a Kos talál egy másik szabadidõpartnert. A Kosnak pedig nem szabad nagyon önzõnek lennie és csak magára gondolnia, el kell fogadnia a Mérleg szépség és külsõségek iránti vonzalmát, különben soha nem fogja õt meghódítani.

forrás: istockphoto

MÉRLEG - BIKA

A Bika vágya erõsebb és kifejezettebb, és ezért sokszor hûvösnek érzi a Mérleget. A Mérleg "finom", légies szeretõ - mint az egyénisége -, amit leginkább egy hûs õszi fuvallathoz lehetne hasonlítani, a Bika pedig forró és érzelmekkel teli. Ez a kétféle temperamentum nagyon is vonzódhat egymáshoz az ágyban.

Tanács: A Bikának megértõnek kell lennie a Mérleg luxus iránti igényeiben, ezenkívül rugalmasságot tanulhat tõle. A Mérleg pedig kicsit jobban kimutathatná az érzelmeit, mert a Bikának szüksége van rá.  

MÉRLEG - IKREK

Nem túlságosan fontos az életükben - fõleg idõsebb korban - a szex. Fiatal korukban a spontán, különleges formáját részesítik elõnyben vágyuk kielégítésének.

Tanács: Az Ikreknek tudomásul kell vennie, hogy a Mérleg szívesen ad neki szabadságot, de cserébe oda kell rá figyelnie, mert a társkapcsolat a legfontosabb az életében. A Mérlegnek pedig tolerálnia kell az Ikrek szórakozottságát.

MÉRLEG - RÁK

tt sem teljes a harmónia. A Rák hidegnek és visszautasítónak érzi a Mérleget, mert neki nem olyan erõs és kifejezett a vágya a szexuális együttlétre.

Tanács: A Mérleg próbálja meg kimutatni érzéseit, hiszen a Ráknak nagy szüksége van rá. A Rák pedig próbálja meg könnyedebben venni a világot, hasonlóan a Mérleghez.  

MÉRLEG - OROSZLÁN

Az Oroszlánnak talán többet eszébe jut az örömszerzés fizikai lehetõsége, és a Mérleg néha elutasítónak és hidegnek tetszik számára.

Tanács: Az Oroszlán megtaníthatná a Mérlegnek, hogyan kell kezelni a konfliktusokat, és ne hagyja elmenekülni elõlük. Nem jó, ha mindig a Mérleg enged: a Mérlegnek kell ügyelnie arra, hogy ne uralkodjon el rajta teljes egészében az Oroszlán.  

MÉRLEG - SZÛZ

Szerelmüket nem feltétlenül a szexualitáson keresztül fejezik ki, fõleg idõsebb korukban. A Szûz gátlásos, és a Mérlegnek nem mindig lesz türelme feloldani a Szüzet. A Mérlegnek itt is csodálatra van szüksége, a Szûz pedig nem kifejezetten az a rajongó típus.

Tanács: A Szûz tanulhat egy kis könnyedséget a Mérlegtõl, a Mérleg pedig egy kis rendszerességet a Szûztõl.  

MÉRLEG - MÉRLEG

Mindkettõ arra vár, hogy meghódítsák, ezért egyiküknek muszáj felvállalni a kezdeményezõ szerepet, ami mindkettõjüknek nehezére esik. Nem túlságosan szenvedélyes, inkább mesteri, finom, és kimûvelt szeretõk.

Tanács: Muszáj egyikõjüknek aktívnak lenni, ha sokáig akarnak együtt lenni, különben ellaposodik a kapcsolatuk, és szép lassan elhidegülnek egymástól. A konfliktusokat is jobb a felszínre hozni, mert a struccpolitika ugyancsak segít az elhidegülésben.  

MÉRLEG - SKORPIÓ

A Skorpió mesteri szeretõ, ezért még a hûvös és tartózkodó Mérleget is képes felmelegíteni. A Skorpió talán kicsit kevésnek tartja a Mérleg igényeit, és kicsit visszafogottnak a viselkedését, de ezen kívül jól kijönnek egymással ezen a téren.

Tanács: A Mérlegnek meg kell tanulnia a felszín (olykor-olykor a Skorpió viselkedése) mögé látnia és nem csak azzal foglalkoznia, hogy mindenki õt csodálja. A Skorpiónak pedig nem szabad elvenni a Mérlegtõl a levegõt, hagyni õt a saját életének élésére.  

MÉRLEG - NYILAS

Legtöbbször a Nyilas a kezdeményezõ fél, talán egy kicsit passzívnak találja a Mérleget. Ezenkívül mindketten szeretik a változatos, új és izgalmas együttléteket.

Tanács: A Nyilasnak kitartónak kell lennie, mert a Mérleget nehéz levenni a lábáról, és nehéz tûzbe hozni igazán. A Mérlegnek pedig nem szabad mindig a kényelmességi szempontokat elõtérbe helyezni, hanem lépést kell tartania a Nyilas lendületével.  

MÉRLEG - BAK

Itt is a szenvedélyektõl mentes, megfontolt kapcsolat lesz rájuk jellemzõ, a Bak talán többet kezdeményez, érzéki föld jegyû lévén, mint a hûvös levegõ jegyû Mérleg.

Tanács: A Baknak nem szabad túl szigorúnak lenni a Mérleghez, hagynia kell, hadd élje ki szépség iránti vágyát. Az sem jó, ha túlságosan ellenõrzése alá vonja õt, mert akkor elmenekül. A Mérleg pedig jobban teszi, ha felelõsséget és kitartást tanul a Baktól. Próbáljon odafigyelni rá, és komolyan venni érzéseit.  

MÉRLEG - VÍZÖNTÕ

A Vízöntõ lesz a kezdeményezõ, levegõ jegyûek lévén az eredetiséget, a változatosságot és a szokatlan helyzeteket keresik.

Tanács: Kicsit nagyobb figyelmet kellene fordítani egymás lelki életére, hogy a kapcsolatuk biztosabb alapokon álljon. Ha mindketten csak önmagukkal törõdnek, akkor szép lassan elhidegülhetnek egymástól. A Mérlegnek állandó csodálatra van szüksége, ezért a Vízöntõ jobban teszi, ha nem csak szarkasztikus stílusával bûvöli el a Mérleget, hanem eredeti bókjaival is.  

MÉRLEG - HALAK

 Mindkettõjük alapjában véve a meghódításra vár, ezért egyikõjüknek el kell vállalnia a kezdeményezõ szerepet. A Halak nagyon érzékeny és gyengéd szeretõ, ami a Mérlegnek nagyon tetszik.

Tanács: A Mérlegnek jobban oda kell figyelnie a Halak érzelmi szükségleteire, és gondoskodás iránti vágyát meg kell próbálni kielégíteni, mert csak akkor érzi, hogy szeretik. A Halaknak pedig el kell engednie a Mérleget a saját útjára, nem szabad egy szobába zárni õt.


[origo]