A férfi G-pontja (18+)

A háziorvos vagy urológus által elvégzett vizsgálatok miatt a férfiak egy része a prosztata hallatán kellemetlen élményekre asszociál, míg bizonyos hányaduk pontosan tudja, hogy mekkora szexuális kielégülést tud nyújtani ezen gesztenye nagyságú mirigy izgatása.

A prosztata (vagy dülmirigy) pontosan a húgyhólyag és a végbél között helyezkedik el, és a húgycsövet öleli körül. Körülbelül 3,5 cm átmérõjû, és a nõk méhéhez hasonlóan a medencében helyezkedik el. A prosztatát legegyszerûbben a végbélnyíláson keresztül lehet megközelíteni, ugyanis hat-nyolc centire a végbélnyílás felett, a végbél falánál, a hasi oldalon található. A prosztatamirigyek tejszerû folyadékot termelnek, ami szexuális izgalom során, az izmok összehúzódása révén a húgycsõbe jut, ahol a spermiumokkal és más váladékokkal keveredve létrejön az ondó. A prosztata váladékában található \"spermin\" fehérje felelõs a spermium jellegzetes illatáért, illetve ez határozza meg a spermiumok mozgás- és megtermékenyítõ-képességét.

A prosztata kisgyermekkorban borsónyi nagyságú, majd serdülõkorban növekedésnek indul, és körülbelül a huszadik életévre éri el a normál nagyságát és formáját. Negyven-, ötvenéves korig mérete változatlan, majd a legtöbb férfinál ismét növekedésnek indul. A prosztata túlzott megnagyobbodása miatt a húgycsõ elzáródhat, és vizelési zavarok léphetnek fel. A prosztata három leggyakoribb megbetegedése a prosztatatúltengés, a prosztata heveny vagy idült gyulladásos megbetegedése és a prosztatarák. A prosztatarák a leggyakoribb rákos megbetegedések közé tartozik, ezért a harmincötödik életév fölött ajánlott a rendszeres ellenõrzés.

Nagyon fontos idegek, amelyek a szexuális zsigereket kontrollálják, a prosztatánál és a gátnál futnak össze. Ezek az idegek irányítják az erekciót, az orgazmust és az ejakulációt. Nem véletlen tehát, hogy a prosztata és a gát masszírozása már õsidõk óta a leghatásosabb szexuális fogások közé tartozik. A Káma-szútra ezeket a pontokat szintén a szexuális potencia rejtett forrásaként említi.

A prosztata izgatása a legtöbb férfi számára azért jelent különleges élményt, mert a nemi szerv izgatása nélkül juttatja el õket az orgazmus állapotába. Beszámolók alapján a prosztata stimulálása olyan, mintha a szexuális izgalmakat szabályosan beléjük pumpálnák, ami a végén egy száraz, de intenzív orgazmusban teljesedik ki. Egy belsõ izgalmi áramlást írnak le, ami teljesen különbözik a hímvesszõ izgatásától. Ahogy a nõk különbséget tesznek klitorális és vaginális, vagyis külsõ és belsõ orgazmus között, úgy a férfiak hasonlóképp fogalmazzák meg a prosztata, illetve a hímvesszõ izgatása révén átélt örömöket.


A tartós és erõs orgazmus érdekében számos segédeszközt fejlesztettek már ki. Az egyszerûbb szerkezetek általában a prosztata és a gát párhuzamos izgatásával biztosítják a tartós örömöt, az összetettebb segédeszközök révén már nem csak e két csodapont stimulálása válik lehetségessé, de a bal és a jobb ondóvezeték találkozási pontja, valamint a herék úgyszintén. Az ondóvezeték idegei ugyanabba a csoportba tartoznak, mint azok az idegek, amelyek a herékhez, illetve azokon keresztül vezetnek. A gát pedig az összekötõ híd azokhoz az idegekhez, amelyek a hímvesszõben és a herezacskóban találhatók. Ezek a szerkezetek teszik tehát lehetõvé az összes belsõ és külsõ nemi szerv egyidejû stimulálását.

forrás: [origo]

A prosztata izgatása során a popsi záróizmai is keményen kiveszik részüket a munkából. A segédeszköz vagy ujj behatolása révén az izom folyamatosan összehúzódik és elernyed, így az izom erõsödik (ez az ún. Kegel-torna alapja), az idegek aktiválódnak, a prosztatát és a gátat érõ ingerek felerõsödnek, így végül az orgazmus sokkal intenzívebbé és tartósabbá válik. A prosztata masszírozásánál érdemes síkosítót használni, mert a végbél jellemzõen nem nedvesedik. A saját prosztata kézzel való izgatása nehézkes lehet, az ugyanis 6-8 centire található a végbél hasi oldalán, ezért ajánlatos egy keskeny vibrátort (maximum 3 cm) használni. Partnerünk segítségével azonban egyszerûvé válik a prosztatamasszázs. A masszázs során praktikus, ha a férfi a hátán fekszik, és lábát szorosan felhúzza, miközben partnere ujjbegyével elkezdi a mirigy izgatását. Ha a férfi úgy kívánja, és a popsi záróizmai engedik, szépen lassan akár több ujj bevetésére is lehetõség van.

A dolog örömteli oldala mellett nem szabad megfeledkezni az óvatosságról és a higiéniáról sem. Az ujj vagy segédeszköz felhelyezésekor óvatosan kell eljárni, ugyanis a végbél telis-tele van idegvégzõdésekkel, a terület különösen érzékeny. A hegyes, hosszú köröm és a nem megfelelõen ápolt kéz sérülésekhez és fertõzésekhez vezethet, amibõl csak sok kellemetlenség árán lehet kigyógyulni. Ha tudjuk, hogy partnerünk HIV-fertõzött, vagy egyéb szexuálisan terjedõ betegségben szenved, mindenképp húzzunk az ujjunkra óvszert vagy speciálisan az ujjazásra kifejlesztett, óvszerhez hasonló védõgumit. (Pl. Fingerling.) Vibrátor vagy egyéb segédeszköz használatakor ügyelni kell rá, hogy az, ami egyszer a végbélben volt, ne kerüljön se a hüvelybe, se a péniszre, se a szájba. A popsiban számtalan olyan baktérium található, amely különféle betegségek kialakulásához vezethet.

Végül, de nem utolsósorban: semmiképp ne kényszerítsük partnerünket arra, hogy olyat tegyen, amire esetleg lelkiekben nem készült fel. Érdemes idõt szánni a kísérletezgetésre és a beszélgetésre, hogy a szexuális örömszerzés ezen fajtája mindkét fél számára nagyszerû élmény legyen.


 


[origo]