Érintetlen japánok (18+)

Sokakat megöbbentettek a friss kutatás eredményei, mert bár egy ideje köztudott, hogy a fiatalok szexuális érdeklõdése soha nem látott mélyponton van, de hogy az idõsebb korosztály is hasonló problémákkal küzd, nem lehetett tudni - számolt be a Nikkan Gendai.

A felmérés készítõi vizsgálták az alanyok verbális kapcsolatteremtõ képességeit is, a tesztben a férfiaknak egy egyszerû esetet kellett eljátszaniuk: megismerkedni egy nõvel, virágot vinni neki, vacsorázni hívni és végül édes kettesben betérni egy hotelbe. Sok felnõtt férfinak ez egyszerûen nem sikerült, már az elején feladták.

A Durex által korábban készített felmérésbõl pedig ezzel párhuzamosan arra derült fény, hogy a japán férfiaknak mindössze 23 százaléka érzi úgy, ki tudja fejezni szexuális vágyait, és ennek eredményeképp hozzá is jut ahhoz a szexmennyiséghez, amelyre szüksége van.

A szakemberek abban látják a jelenség okát, hogy az említett korosztály volt az elsõ, amelyiknek egy teljesítményközpontú társadalomban kellett felnõnie, valamint õk találkoztak elõször a pornóval. Ez következésképp szexuális életükre is hatott, ha nem képesek erekcióra vagy nem tudják kielégíteni partnerüket, inkább megkímélik magukat a kudarctól és egyszerûen elintézik fizikális szükségleteiket egy pornófilm elõtt.

Az eredmények rávilágítanak, már nem csak a fiatalok szexuális érdeklõdésének felkeltésével kell komolyan foglalkozni, de a két nem közti kommunikációt is segíteni kell, fõleg azért, mert a szex és az intim kapcsolatok hiánya szoros összefüggésben lehet az öngyilkosságok magas számával.


[origo]