Szex-tanácsadás Párizs szívében (18+)

A "Tété a tété"-ben, minden tizenhárom és huszonöt év közötti fiatalt szívesen várnak, amennyiben megoldatlan problémákkal küzdenek. A központban tabu nem létezik, minden kérdés meghallgatásra talál. Legyen szó AIDS-rõl, védekezésrõl, szexrõl, családon belüli erõszakról vagy terhesség-megszakításról, a fiatalok bizalommal fordulhatnak a szervezet munkatársaihoz.

forrás: [origo]

Kiállítások, videófilmek, számos praktikus eszköz és alaposan kidolgozott terv segít abban, hogy a fiatalok hasznos információkat kapjanak a szerelemrõl, a test mûködésérõl, a védekezésrõl, a drogozásról, az alkoholról, a cigarettázásról és számos olyan témáról, amiket szüleikkel ritkán tudnak megbeszélni. Példának okáért a szexuálisan kezdõ elsajátíthatja, hogyan kell az óvszert helyesen felhelyezni, de az esemény utáni tablettáról vagy a fogamzásgátlás egyéb technikáiról is informálódhatnak. A fiatalokat pszichológusok, szociális munkások és nevelési tanácsadók segítik.

A központot tudatosan alapították a forgalmas bevásárlóközpontban, hiszen a legtöbb fiatal manapság itt fordul meg legtöbbször. Az üzletek, a mozik és a gyorséttermek mágnesként vonzzák õket, a szóban forgó üzletközpontba például naponta mintegy negyvenöt-ezer ember látogat el, és a felmérések szerint az emberek fele huszonöt év alatti. A mozgalmas színtér ellenére a szervezõk diszkrét és csendes környezettel várják a problémás fiatalokat. Még a helyiség berendezése is úgy lett kialakítva, hogy becsalogassa az odalátogatót.

A belépés ingyenes, az anonimitás garantált. A szakértõk és a problémás fiatal az erre a célra kialakított kis szobában beszélgethetnek, így senki nincs kitéve a vásárlók kíváncsi pillantásainak. A program olyannyira sikeresen mûködik, hogy mára már több száz fiatal fordult meg a központban, és sok iskolakerülõ inkább választja a szakértõk társaságát, semmint a bandázást. Számos kétségbeesett szülõ is ellátogatott már a szakemberekhez gyereknevelési tanácsok miatt.


[origo]