Zacskó-lakat (18+)

A szexuális játékok kelléke lehet a zacskó-lakat (ball-lock), vagyis a hímvesszõ tövénél, a herezacskóra erõsített zárszerkezet. Amennyiben megfelelõ a lakat mérete, úgy azt a férfi kulcs nélkül nem tudja eltávolítani, de a vérkeringést és a mozgást nem akadályozza. A legtöbb lakat 25x25 mm-es vagy 13x50 mm-es, és órákon, de akár napokon át is viselhetõ, hiszen a ruha tökéletesen eltakarja. A lakat hasonlít az erényövhöz, de mivel a férfiszerszám mûködését nem akadályozza, inkább pszichés korlátot jelent. A nõ, mint a kulcs birtokosa úgy érzi, a férfit a markában tartja, míg a férfi a kiszolgáltatottság érzésétõl jön lázba.

forrás: [origo]

A lakat álló, fekvõ vagy ülõ pozícióban is könnyedén felhelyezhetõ, és a játék máris kezdõdhet. A lakathoz a biztonság kedvéért két kulcs tartozik, és az izgalom fokozására a partnerre lehet bízni azok elrejtését. Sokan úgy rakják el a kulcsot, hogy a férfi csak napokkal késõbb - például e-mailben, telefonon vagy egy rejtvényben - kapja meg a kulcs hollétére vonatkozó iránymutatást. Az izgalom növelésére a nõ azt sem árulja el, hogy mikor szabadul a férfi. A lakatot szerepjátékok során is elõszeretettel alkalmazzák. A kulcs birtokosa - a domina - az irányító, aki a férfi nemi szervének egyedüli birtokosa, õ az, aki ítélkezik fölötte. A lakat használata során kellemetlen pozíciókkal fájdalom is okozható.

Az óvatosság kedvéért érdemes körültekintõen eljárni a lakat használata során. Felhelyezés elõtt mindenképpen ki kell próbálni, hogy a lakathoz tartozó kulcs valóban nyitja-e a zárat, illetve a méret miatt fel kell próbálni a lakatot, nehogy akadályozza a vérkeringést. A biztonsági kulcsot úgy rejtsük el, hogy baleset esetén - vagy pánikroham során - a szerkezetet könnyen eltávolíthassuk.


[origo]