Terjed az anál (18+)

Persze a szexualitást érintõ tudományos eredmények rendszerint nehezen vetíthetõ ki a társadalom egészére, tendenciák azért felfedezhetõk, fõleg, ha például a heteorszexuálisok közötti anális szex gyakoriságát nézzük, és vetjük össze évtizedekkel ezelõtti eredményekkel.

forrás: [origo]

Kinsey 1938 és 1963 között végzett átfogó felmérése azt mutatta, a nem házas férfiak 9, míg a nem házas nõk 28 százaléka vett már részt anális aktusban. Ugyanekkor a házasságban élõk között ez az arány szignifikánsan alacsonyabb, mindössze 11 százalék volt mindkét nem esetében.

Egy évtizeddel késõbb, 1974-ben a Playboy közölt egy 2000 ember megkérdezésén alapul felmérési eredményt a témában, melynek eredménye szerint - az életkor függvényében - 14-25 százalék között mozgott azok aránya, akik legalább egyszer kipróbálták az anális szexet.

1990-ben a Kinsey Intézet által végzett felmérés szerint ez az arány férfiaknál 27, nõknél 24 százalékra kúszott, legalábbis a kollégiumi diákok közösségében. Egy kutató ugyanolyan társadalmi összetételû csoportot vizsgált a hetvenes, majd a nyolcvanas években, s az általa megkérdezett nõk között a késõbbi évtizedben a kipróbálási valószínûség több mint háromszorosa volt a korábbinak.

A legfrisebb adatok a számok további emelkedését mutatják, 2002-ben már 30 százalék fölött volt a kipróbálók száma, és természetesen ezzel egyenes arányosságban nõtt a rendszeresen análozók száma. Érdekes ugyanakkor, hogy az évek múltával a férfiak átvették a nõk elõl a vezetést, és közülük is az idõsebbek, azaz nem a kamaszok számítanak a  kíváncsibb természetûeknek.


[origo]