Tanuld az önörömöt! (18+)

"Kétségbe vagyok esve. Két éve boldog párkapcsolatban élek, de az izgalomig és pláne az orgazmusig nem tudok eljutni az ágyban. Nem élvezem a szexet, így pedig nincs tûz ami kapcsolatunkat táplálná. Mindig arra készültem, hogy majd örömöt okozok partneremnek, ha eljön az ideje, de ilyen téren magamról sem tudok semmit. Nem tudom mi izgat fel, mi jó nekem, nem bizsergek, ha izgatni próbál, nem élvezem."

forrás: [origo]

Az olvasói levelek túlnyomó többsége az orgazmusképtelenségrõl, és az ebbõl fakadó frusztrációról, csalódottságról és mélységes kiábrándultságról szól. A probléma boncolgatása során a legtöbb esetben az derül ki, hogy a nõk többsége nem elég hogy nem él át gyönyört az ágyban, de önkielégítéssel sem tudja kárpótolni magát. Erre legtöbbször az a magyarázat, hogy míg a fiúk esetében a maszturbálás teljesen normális és elfogadott, addig lányok többsége nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet ez a testi játék. Az egészséges szexuális fejlõdés egymásra épülõ fázisaiból kimarad egy alapvetõ építõelem, az önkielégítés kipróbálása és elsajátítása. Esetükben a szexuális ösztönök legtöbbször a fantáziában és a meghitt barátnõi beszélgetésekben elégülnek ki, mígnem egy szép napon, nemileg éretten ott találják magukat egy fiú karjaiban, ám a régóta várt csodás érzés helyett egy átlagon aluli - sok esetben fájdalmas - élménnyel lesznek gazdagabbak.

A kör pedig csak bõvül, hiszen egyre több helyrõl kapjuk a földöntúli orgazmusról szóló híreket, és minden e körül a felülmúlhatatlan élmény körül forog - amiben történetünk fõhõseinek még soha nem volt része. Nem csoda hát, hogy a felismerést önostorozás, kényszerû próbálkozások és idõvel a teljes kiábrándultság követi. Az orgazmusképtelen nõ elhiteti magával, hogy benne van a hiba - hiszen rajta kívül mindenki tudja és csinálja -, és egész lényét, életét meghatározza a bénultság és tehetetlenség érzése. Azzal azonban csak kevesen vannak tisztában, hogy ebbe a csapdába nem csak a pechesek esnek, hanem nõk tucatja. Lehet szó gömbölyû mellû nyuszilányról, falusi rajztanárról vagy éppen a sarki közért pénztárosáról, a szomorú titkot mindenki maga õrzi. Egy azonban biztos, szinte belegondolni is fájdalmas, hányan is vannak a szexuális boldogtalan nõk. A szám túlságosan magas, a panaszos olvasói levelek száma pedig egyre csak nõ.

Elsõ lépés

Mit tegyen hát az a nõ, akinek egyszerûen nem mûködik a testi örömszerzés? Elsõ és legfontosabb lépés, hogy irtsunk ki minden olyan gondolatot, hogy nem fog menni, nem vagyok rá képes, és igenis barátkozzunk meg azzal, hogy a szexuális öröm mindenkinek joga, és alapvetõen mindenki képes rá. Számûzzünk fejünkbõl minden akadályként megjelenõ tényezõt, és pótoljuk be az elmaradást vagyis sajátítsuk el az önkielégítés fortélyait. Bár elcsépelt a mondás, de aki nem tanulja meg saját teste mûködését, és képtelen örömet szerezni magának, az ne számítson örömteli és izgalmas szexuális pillanatokra. A saját test érintése, kényeztetése és kielégítése ugyanis a nõ önmagával szembeni viszonyát tükrözi.

Van, aki kipróbálná a dolgot, de nem tudja mit kell tenni, hogyan kezdjen neki, és milyen szempontokat vegyen figyelembe, de van olyan is, aki egyszer kipróbálta, és úgy is maradt. Õk olyannyira egyféle ingerre kondicionálták magukat, hogy képtelenek másképp - például a partnerrel, más technikával, esetleg más pózban - eljutni a csúcsra. A test megtanulta a szexuális stimulálás egy fajtáját, és nem enged belõle. Orgazmus és a megszokott technika kéz a kézben járnak, a kielégülés pedig nem érhetõ el más úton. A test a kielégülés érdekében elvárja például, hogy kedvenc vibrátorunkat vessük be, és érthetõ, hogy egy idõ után a kézzel való stimulálás nem váltják ki ugyanazt a hatást. Persze egyértelmû, hogy ahogy a szex, úgy az önkielégítés során is meglehetõsen beszûkül a tudatunk, és a vágy hevében nem tarthatjuk észben, hogy a rászokás elkerülése végett mindig új és változatos technikákat alkalmazzunk, hiszen adott pillanatban senkit nem érdekelnek az észszerû magyarázatok, tudományosan megalapozott kijelentések - egy a lényeg: élvezni kell. Józan pillanatokban azonban nem árt megszívlelni, hogy a kreatív és sokszínû önkielégítés kifejlesztésével megkímélhetjük magunkat azoktól a fixációktól, amik esetleg megakadályozhatják, hogy változatos szexuális életet éljünk.

A magányos, ám kéjes pillanatok alkalmával érdemes olykor megfeledkezni az orgazmus kérdésérõl, és egyszerûen csak kalandozni a test különbözõ pontjain. A test feltérképezése, az erogén zónák megismerése, a különbözõ ingerek testre gyakorolt hatásait csakis úgy ismerhetjük meg, ha türelmesen - és a kielégülés kényszerû elvárása nélkül - idõt szánunk a kényeztetésre. Nem kell egybõl a lényegre térni, ismerjük meg inkább testünk egyéb pontjainak érzékenységét, fõleg, mivel izgalom hiányában jóval nehezebb dolgunk lenne. A nyak, a fül, a csípõ vonala, a boka vagy éppen a has simogatása, masszírozása mind vágykeltõk lehetnek. Olajok, illatos krémek - folyékony csokoládé - és a tükör használata érzékszerveinket is bekapcsolja a játékba, és a testi kaland meghitt, meleg és mély érzést ébreszt bennük.


A mély és nyugodt légzés, a megfelelõ környezet biztosítása stresszes, negatív gondolatoktól terhelt hozzáállás esetén szinte elengedhetetlen az izgalomhoz. Ennek érdekében zárjuk magunkra az ajtót, kapcsoljuk ki a mobilt, húzzuk be a függönyt, gyújtsunk gyertyát, füstölõt, indítsunk el egy andalító CD-t és egyáltalán, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a környezet ne állhasson útjába szexuális kalandunknak. Ezt követõen tudatosítsuk magunkban, hogy nem létezik jó vagy rossz önkielégítés, nem beszélhetünk garantáltan bevált modellekrõl - nincs tuti tipp. Tanácsok vannak pusztán, amit az egyén kipróbálhat, átültethet saját szokásaiba majd tökélyre fejleszthet. Egyáltalán nem biztos hát, hogy a legjobb barátnõ bevált módszere nálunk is gigantikus hatást vált ki.

forrás: [origo]

Hangolódjunk rá!

Az önkielégítést megelõzõen nem árt, ha egy kicsit bûnözünk, és néhány vágykeltõ étekkel jó elõre elcsábítjuk testünket. Egy korty bor, egy darab csokoládé vagy egzotikus gyümölcs kellõképp ellazít, és felébresztheti a fantáziát. Ha a helyzet lehetõvé teszi, bújjunk bele legszexisebb fehérnemûnkbe - hiszen önmagunk elcsábításakor is lehetünk stílusosak - majd helyezkedjünk el a kívánt pozícióba. Van, aki az ágyon fekve, csukott szemmel indul, míg mások a tükör elõtt térdelve, a fürdõszoba falának támaszkodva kezdik el az izgalmas játékot.

Ujjunkkal finoman fussunk végig a testünkön, és pozitív önszuggeszciókkal - például mondogassuk, hogy finom és selymes a bõröm, forró az ölem, kemény a mellmimbóm - és fantáziánkkal kezdjük el fokozni az élményt. Ujjbeggyel járjuk végig testünk valamennyi porcikáját, és folytassuk az izgatást azokon a pontokon, amik különlegesen érzékenyen reagálnak az érintésre. Semmiképp nem kell megállni a felszínen, és ha ösztöneink úgy kívánják, akkor nyugodtan folytassuk a hüvelyben, illetve a popsiban - nincs tiltott és illetlen érintés. Tapogassuk ki a kis- és nagyajkakat, érezzük a csikló folyamatosan duzzadó kis gombocskáját, és közben figyeljünk egyre gyorsuló szívverésünkre, zihláló lélegzetünkre, és ha éppen úgy kívánja meg a helyzet, akkor nyöszörgés, hangos nyögés vagy pajzán beszéd formájában is kiadhatjuk magunkból a felszabaduló élményeket.

A stimulálás gyorsaságát és intenzitását érdemes folyamatosan változtatni, az egyszerû és körkörös mozdulatok folyamatosan váltogatni. Próbáljuk ki, hogy mit vált ki belõlünk a cirógatás, a gyengéd ütögetés, a gyúrás, a csípés vagy éppen a mell, a szeméremajkak és a bõr nyújtása, az ujjbegyek és a tenyér használatának váltogatása. Aki késztetést érez rá, kipróbálhatja, hogy milyen ha apró fájdalmat okoz magának. A lényeg, hogy változatos technikákkal folyamatosan szinten tartsuk a vágyat,, nehogy utat engedjünk nem odaillõ, elterelõ gondolatoknak. Amennyiben mégis úgy érezzük, hogy nem tudjuk elengedni magunkat, induljunk el gondolatban egy szexuális fantázia vonalán, és adjuk át magunkat a történetnek. Csak figyeljük a filmet, és ne csináljunk semmit.

Tapasztalt önkielégítõk szerint nagyon hatásos, ha a mûvelet során a hüvelyizmok mozgatásával egészítjük ki a stimulálást. Koncentráljunk erõsen belsõ izmainkra, próbáljuk meg mozgatni õket, és a vizelet visszatartásakor kivitelezett visszatartó és elernyedõ technikákat alkalmazzuk. A folyamatos összehúzás és elengedés erõsíti a hüvely izmait, és felpezsdíti a annak vérkeringését. Próbáljuk ezekeket a mozdulatokat az önkielégítés során folyamatosan végezni.

Amennyiben a folyamatos kéztechnikától elfáradtak ujjaink, nem kell mást tenni, mint folytatni kezet váltanil. Jó, ha jobb és bal egyaránt megtanulják, mit kell tenniük gazdájuk örömének érdekében. Persze valamelyik segédeszközünket is elõvarázsolhatjuk a szekrénybõl, vagy körülnézhetünk a lakásban, hátha valamitõl meglódul a fantáziánk. Ajánlott sok-sok síkosítót vagy olajat használni az izgalmas kirándulás során, a csúszós és sikamlós bõr hatására a mozdulatok letisztulnak, és sokkal kisebb az esélye , hogy felsértjük, esetleg feldörzsöljük a bõrt - nem beszélve arról, hogy maga az érzés is meglehetõsen izgató.

Ha ettõl még mindig nem indultál be, nézd meg, mások hogyan csinálják!


[origo]