Törött péniszek (18+)

Az ilyen jellegû, meglehetõsen ritka és rettenetesen kellemetlen sérülés rendszerint heves szexuális együttlét közben következik be, mikor a hímvesszõ véletlenül kicsúszik a hüvelybõl, de a követezõ lökés már megállíthatatlan, és a szeméremcsontnak, a gátnak vagy a comboknak ütközve megtörténik a katasztrófa.

forrás: [origo]

Bármilyen pózban elõfordulhat, de leggyakrabban akkor esik meg, mikor a nõ fölül van, mivel egész testsúlyával huppan az érzékeny testrészre. A baleset pillanatában hangos reccsenéshez hasonló zaj is hallható, amit azonnali éles fájdalom és az erekció megszûnsése követ. A pénisz gyakran pár másodpercen belül deformálttá és rendkívül fájdalmassá válik.

A baleset elszenvedõi sokszor kezeletlenül maradnak a sérülés után, az illetõ nem fordul orvoshoz, és ezzel további bajokat generál. Ennek oka általában a szégyenérzet és a kínos pillanatok elkerülése, pedig az utókezelés rendkívül fontos, hisz komoly szöveti sérülések következhetnek be.

Bár a törés nem valódi, a szöveti károsodás hasonló tüneteket produkál. Az emberi hímvesszõ felépítése több üreges, vérrel könnyen telítõdõ kamrát rejt, amik rugalmasságuknál fogva képesek kitágulni erekció esetén. Minél erõteljesebb a merevedés, annál nagyobb a pénisz belsejében levõ nyomás, és egy hirtelen fellépõ erõs ellenerõ következtében ez olyan mértékûvé válhat, hogy a vér kitör a kamrákból, és elárasztja a környezõ szöveteket.

Ez okozza a hirtelen megszûnõ merevedést és az azonnal tapasztalható deformációt. Az esetek egy részében a húgycsõ is komolyan sérül, esetleg átszakad. A sérülések kezelése ezért elengedhetetlen, annak hiányában merevedési problémák, visszafordíthatatlan péniszgörbület, fájdalom, vizelési problémák és egyéb komplikációk jelentkezhetnek.


[origo]