Szexuális játékszerek és tévhitek (18+)

Segédeszközre csak annak van szüksége, akiknek romokban hever a szexuális élete vagy  egyedülálló

Szexuális játékszerek esetében szó sincs ilyesmirõl. Egy felmérés szerint, azok, akiknek aktív a szexuális élete, jóval nagyobb százalékban alkalmaznak különféle segédeszközöket, mint azok, akik - valamilyen okból kifolyólag - szexabsztinenciára kárhoztattak. Egyáltalán nem törvényszerû tehát, hogy megrögzött szingliként kész segédeszköz-gyûjteménnyel rendelkezik valaki, és szilikonjátékokkal csillapítja szomjúságát.  Ezek az eszközök, amint azt nevük is elárulja, a kreatív segéd szerepét töltik be, akár magányos az ember, akár boldog párkapcsolatban él.

forrás: [origo]

Fennáll a függõség veszélye

A dildóaddikciót netán a mûvagina-függõséget nem nevesíti az orvosi irodalom, és amit sokan függõség alatt értenek, az nem más, mint a rászokás. Elõfordul, hogy valaki erõsen rákattan valamelyik játékára, és csak annak segítségével tud eljutni a csúcsra, mégsem nevezhetjük függõségnek a jelenséget, ugyanis ellenkezõ irányú szoktatással bárki "le tudja tenni" a kedvenc darabot, és más, merõben új helyzetekhez képes szoktatni testét.

A segédeszköz helyettesítheti a férfit

Igaz ami igaz, a férfiak hajlamosak a lábuk között hordani az eszüket, mégsem lehet egy szinten említeni õket egy segédeszközzel. Elvégre egy rózsaszín multifunkciós vibrátor nem mondja, hogy "szeretlek!" (legalábbis eddig ilyet még nem terveztek), nem maszírozza meg a megfáradt nõi hátat, nem ordít a gyönyörûségtõl, és még csak reggelit sem tud készíteni. Az összehasonlítgatással tehát ne fáradjunk, ellenben, ha a nõ sokkal jobb viszonyban van a vibrátorával, mint velünk, ha elõbb nyúl a játék után, mint hozzánk, azért szálljunk magunkba egy kicsit, és gondoljuk át alaposan, mi oka lehet kedvesünk egyértelmû választásának.

A pasik azért használnak segédeszközöket, mert otthon nem kapnak elég szexet

Kár volna az ellenkezõjét bizonygatni, férfiak ezrei - akár párban, akár egyedül - rendszeresen alkalmazzák a legkülönfélébb segédeszközöket, a farokgyûrûtõl kezdve, az anális izgatókon át egészen a mûvagináig. Ez éppúgy tény, mint az, hogy a beteljesült szexuális élethez elengedhetetlen a saját test ismerete, az érzékeny zónák felfedezése és a legkülönfélébb szexuális stimulusok kipróbálása, vagyis az önkielégítés. A szexuális játékszer pedig ez esetben is csak egy eszköz ahhoz, hogy a gyönyört és az örömszerzést fokozzuk. Aki pedig nem jut otthon elég szexhez, nagy valószínûség szerint elõbb keres magának egy új hús-vér nõt, semmint, hogy egy segédeszköztõl várja a kielégülést.

A szexjátékok megtörik a szexualitás varázsát

Való igaz, hogy egy bizarr segédeszköz, egy eresedõ dildó, netán egy dugógép nem mindenki számára hat ajzószerként, továbbá tény, hogy a segédeszköz-használat hálószobába való természetes integrálódása még nem történt meg, de az semmiképp nem állja meg a helyét, hogy a szexjátékok a szexuális érintkezést közönségessé, olcsóvá és mûvé teszik. Az, aki rendszeres használ valamilyen eszközt, minden bizonnyal nyomós okkal teszi, például mert élvezi. A segédeszköz nem más, mint egy újabb lehetõség a szexuális élet színesítésére.


Különbséget lehet tenni jó és ártalmas segédeszközök között

Igaz, ami igaz, valóban léteznek veszélyes és durva segédeszközök, továbbá olyanok, amikben óriásit csalódott az ember, mégsem határolható el egymástól egyöntetûen a két kategória. Míg az egyik embernek a zselés G-pont izgatós vibrátor jön be, addig a másik a gésagolyókra, netán a mellcsipeszre vagy a péniszpumpára esküszik, vagyis személyes ízlések teszik változatossá a piacot. A lényeg, hogy az elsõ csalódás után ne határolódjunk el a kísérletezéstõl, keressük tovább bátran a nagy Õ-t.

forrás: [origo]

Minél drágább, annál jobb

A segédeszközök árlistáján persze megtaláljuk a pár ezres darabokat és a méregdrága csodakütyüket egyaránt, de az ár nem mindig tükrözi a csomagolást rejtõ eszöz minõségét és tökéletességét. Van, hogy egy olcsó darab ugyanazt az élményt nyújtja, mint luxuskivitelû társa, persze biztosan soha nem tudhatjuk, mivel gazdagodtunk. Éppen ezért érdemes a középkategóriában keresgélni, eltarthat egy ideig, míg megtaláljuk a nekünk valót, és nem biztos, hogy kizárólag minõségi kifogásaink lesznek. Persze, ha nem sajnáljuk a szexuális örömökre a pénzt, és megvan a tuti befutó, válasszuk a jobb minõségû, drágább darabokat. A szerszám összetevõi, anyaghasználata, használati utasítása alapján nagyjából fel tudjuk mérni a minõséget, de a bolti eladók is segítségünkre lehetnek. Vásárlás elõtt ne feledjük el kipróbálni a játékot. A pénztárnál mindig tartanak elemeket, hogy a kedves vásárló megnézhesse, rezeg-e a masina. (Ez lehet, hogy kényelmetlen, de még mindig jobb, mint elsõ sikertelen használat után visszatérni az üzetbe).

Aki segédeszközt használ, az gyanús

Van benne valami, hogy zárt ajtók mögött az emberbõl elõjön valódi énje, és az sem újdonság, hogy a szex valamennyiünkbõl kihozza az állatot, mégis kár volna elítélni azt, aki él a segédeszközök nyújtotta élvezetekkel. Ez nem normális-abnormális kérdése, egyszerûen csak arról van szó, hogy kinek mi fér bele a testi örömködésbe, ki hol húzza meg szexuális határait. Nem hiába kényes kérdés - fõleg a nem megszokott szexuális viselkedéseket illetõen -, hogy hol húzható meg az emíltett határvonal. Sok esetben visszataszítónak és deviánsnak írunk le valakit, miközben egyszerûen csak egy különc szexuális habitus birtokosa. 

A segédeszközök ártalmasak a szervezetre

A vibrátorellenes tábor hatmillió érvet fel tud sorakoztatni a segédeszközök ártalmasságát illetõen, nem teljesen alaptalanul. Igaz, hogy valamennyi segédeszközzel kárt tudunk tenni testünkben, de csakis akkor, ha nem az utasításnak megfelelõen alkalmazzuk, és nem körültekintõen járunk el. Persze, hogy a mellcsipesz sebet ejt a bimbón, ha túl szorosra húzzuk, egy análplugtól is berepedhet a popsi, ha ajtóstul rontunk a hátsónkba, és a péniszgyûrû is kártékony, ha nem megfelelõ méretet vásárolunk, de talán alapvetõ és elvárható követelmény, hogy testi épségünk érdekében óvatosan bánunk ezekkel az eszközökkel. Mint minden használati tárgy esetében, itt is, amennyire csak lehet, körültekintõen kell eljárni - a vásárlástól a használaton keresztül a tisztításig minden egyes lépésben.


[origo]