Szextérkép

Jó, ha az elején tisztázzuk, mirõl is szól majd a fáma. Segítségül ezúttal is a XXI. század lexikonját, a Wikipédiát hívtuk segítségül. Az internetes "szabad lexikon" a következõképpen határozza meg az erogén zóna fogalmát: "Az emberi test azon területei, amelyek ingerlése fokozott érzékenységük miatt szexuális izgalmat váltanak ki (...) Általánosságban igaz, hogy a férfiagyra a látvány, a nõkre pedig az érintés hat serkentõbben." Maga az "erogén" kifejezés egyébként görög eredetû, jelentése pedig, mily meglepõ: nemileg izgatható. De lássuk akkor sorjában, mire is rezdül rá a nõ!

forrás: [origo]

Fej és arc

A fejbõrmasszázs alapvetõen feszültség- és görcsoldó hatású, ám vannak nõk, akiknél kimondottan érzékeny ez a terület, sõt egyesek el sem tudják képzelni a szexet a haj és a fejbõr valamilyen bevonása nélkül. "Sajnos nekem a kollégám szokta csak idõnként megmasszírozni a fejemet. Simogat, beletúr a hajamba... Ilyenkor még a munkahelyi környezet sem szokott zavarni. Néhány perc alatt úgy be tudok gerjedni, hogy érzem a bugyimon a nedvességet. A következõ ilyen lakalommal tutira magamra húzom a srácot!" - meséli Szandra (32)

"El sem tudok képzeli egy jó dugást hajba kapaszkodás nélkül. Eddig minden pasimat rávezettem a dologra. Toljon hátulról és húzza a hajamat - nálam ez tuti recept, mindig elmegyek." Hajnalka (29)

A nyugati kultúrákban a szemre adott csók a meghittség, az egymáshoz való szoros viszony kifejezõdése. Keleten ennél tovább is mennek, a tartós szemkontaktus ("léleklátás") akár orgazmushoz is vezethet - állítják a tantra professzionális mûvelõi. Réka (34) inkább a testi kontaktusban hisz. "Imádom, amikor csókolózás közben kicsit elkalandozik a srác. Szeretem az apró csókokat érezni az arcomon, a homlokomon, a nyakamon, és bármily furcsa, mindezek közül a legjobban arra indulok be, ha a szemem környékét veszi célba. Olyan érzés fut végig a gerincem mellett, mintha egy apró áram ütött volna meg. Volt már olyan csókcsatám is, ami közben simán elmentem."

A száj és az ajkak látványa - már csak a formájuk okán is - beindítják a férfi nemi hormonok fokozott termelését. De nem csak mi izgulunk rá a szép szájra, a nõk ezeken a területen igencsak sebezhetõek. Ha miénk a szája, nagyon nehéz elbukni a folytatást. "A csókolózás során az ajkak megduzzadnak, megtelnek vérrel, és a vékony bõr miatt sokkal jobban ingerelhetõk (a csók tulajdonképpen egyfajta ajakmasszázs)" - írja a Wiki.

Szilvia (30) ennél azért sokkal érzékletesebben mesélte el a csókkal, ha úgy tetszik, az ajakmasszázshoz kapcsolódó élményeit. "Szex elõtt, közben és után is szükségem van a csókra. Bemelegít, felajz és megnyugtat, egyúttal nálam a legjobban bevált síkosító is. Egy jó csókcsata után mindenem megkeményedik. Állnak a bimbóim, feszülnek a melleim, vér szalad a lábaim közé, és érzem, hogy egyetlen dologra vágyom: arra, ami a csókpartnerem lábai között keményedik. Csók nélkül nekem egyszerûen nem megy. Nem is értem, hogy tudják a prostik csinálni. Én képtelen lennék."

"Nagyon érzékenyek az ajkaim. Ezért is szeretem a számba venni. Amikor a szerelmem farkát szopogatom, szinte úgy érzem, mintha a hüvelyemben lenne. Imádom az orális szexet!" - lelkesedett Barbara (21), amikor ajkai érzékenységérõl faggattuk.

És amit nagyon szeretünk: a mellek. Kanyarodjunk ismét vissza egy kicsit a Wikihez, mit ír az igencsak izgalmas testrészrõl. "A mellbimbó és a bimbóudvar Golgi-Mazzoni és Vater-Pacini féle receptorokat tartalmaznak. Meissner testecskék egyáltalán nincsenek, rendezett idegvégzõdés pedig kevés van. Az areolán (a mellbimbó udvar orvosi elnevezése) található szõrszálak az érzékenységet növelik. Izgatás hatására a mellbimbó körüli bõr sötétebb árnyalatot vesz fel, a bimbó pedig megduzzad. Az egyenletes izomtömeg és a tejmirigyek szövetei a mellbimbóban és a bimbóudvarban megakadályozzák a normális irhabeli ideghálózatok kialakulását, amelyek más erogén régiókban megtalálhatóak" - Ez lenne a tudományos igényû megközelítése a gömbölyödõ erogén zónának. Elég ridegen hangzik, nemde?  Szerencsére a valóság ennél lényegesen szebb.


"A mellem a gyenge pontom" - kezdi a beszámolóját Carina. A huszonéves szépséget formás keblekkel áldotta meg a sors, amit láthatóan élvez is. "Számtalan alkalommal elõfordult már maszturbáció közben, hogy nem is igazán kellett magamhoz nyúlnom ahhoz, hogy elélvezzek. Megálltam a tükör elõtt, és elkezdtem simogatni a melleimet. Elõször lassan és finoman, majd egyre gyorsabban és erõsebben. Ilyenkor tíz perc alatt el szoktam élvezni. Volt már olyan orgazmusom is, hogy utána térdre rogytam a tükör elõtt."

Anikó (33) ennél még tovább megy. Imádja a melleit, és a különleges játékszerektõl sem riad vissza. "Én nem restellem, szeretem a mazó játékokat, ugyanakkor nagyon érzékeny is a mellem, így találtunk rá a mellcsipeszre. Az elején egy kicsit fájt, de engem nagyon felizgat, amikor a partnerem rám teszi ezeket a speckó cuccokat. Így sokkal gyorsabban elmegyek, és már nem is fáj. Lehet, hogy késõbb bevállalok egy pirszinget is, de ez még nem tuti. Azt mondják, azzal még teljesebb az élvezet, ráadásul mindig kéznél van."

"Hû, de izgalmas! Én a mellemet érzem a legérzékenyebb területemnek. Ezért is jó, ha a kedvesem közéjük élvez. Számomra egyszerûen nincs izgalmasabb, mint szétkenni a spermáját a bimbóimon. Hú, már a gondolattól is leszaladt bennem a vér!" - mondta Emese (24)

forrás: [origo]

Még...

Gabi (20) viszont a nagyajkak között megbúvó kis erogénbombára - ahogy õ nevezi a csiklóját - esküszik. "Nyalják, szívják, simogassák, nyomkodják, nekem mindegy, a csiklóm hihetetlenül érzékeny. Ha egy pali nem foglakozik itt velem, egyszerûen nem tudok elélvezni. Ha viszont igen, és még jól is csinálja, képes vagyok akár hatszor-hétszer is elmenni egymás után. Különösen izgalmas, amikor a fiú a szájába vesz egy jégkockát is, na ilyenkor ki tudnék ugrani a bõrömbõl."

Még...

"A fenekemre izgulok - kezdi Zsuzsi, a 180 centis bombázó. - Számomra az a legizgatóbb, ha valaki a popsimat csókolgatja. Megõrülök dologért! Szerencsére formás a popóm, úgyhogy nem nagy gond rávenni arra a srácokat, hogy kényeztessék egy kicsit. És mielõtt megkérdeznéd, nálam a hátsó bejárat is használható."

Még...

"Talán furcsa, amit mondok, de arra gerjedek be a legjobban, ha a hasamat csókolgatják. Elég érzékeny terület, ahonnan könnyen le lehet kalandozni a lényeghez is. Szeretem azt a szituációt, amikor háton fekszem, a kedvesem fölém hajol, és elkezd simogatni, csókolgatni. A mellemtõl indulva a hasamon át eljut egészen az ölemig. A legizgalmasabb, ha a fenekem az ágy szélén van, és õ úgy fejezi be ezt a kellemes kört, hogy elém térdelve a nyelvével kényeztet, akár a csúcsra jutásig is" - meséli Tímea (33)

Réka a combját tartja a legszexisebb testrészének. "Ha a combom belsõ felét izgatják, megõrülök, ha igazán ügyes a srác, közben egy-két ujjával még belém is hatol. Bent a határozott, de nem durva mozdulatokat szeretem, elég jól mûködik a G-pontom is, nem vagyok tehát nehéz eset. A csiklóm viszont nem hoz különösebben lázba."

Viki (20) szokatlan helyet jelölt meg válaszában, ami talán alá is támasztja a már többször idézett Wikipédia állítását, amely szerint az erogén zóna "egyéntõl függõen akár a test minden területe lehet". "Az egyik barátom lábfetisiszta volt. Õ döbbentett rá, hogy mennyire begerjeszt, ha a lábfejemet és a ujjaimat izgatják. Legjobb szájjal, de már az is jó, ha csak kézzel masszírozzák. A vagányabbak a péniszüket is hozzányomhatják" - zárta mosolyogva válaszát.

Még...

De menjünk egy kicsit lejjebb is! Réka (33), a szõke pincérnõ a "Mi a kedvenc erogén zónád?" - kérdésre az ölérõl kezdett mesélni. "Nagyon szeretem, ha a nagyajkaimat csókolgatják, harapdálják. Az sem baj, ha kicsit fáj" - fûzte hozzá mosolyogva. "A jól elhelyezett csók teljesen lázba hoz. Ha a combomon és a popsim környékén kalandoznak, úgy másfél percig bírom, és megadom magam. Ilyenkor kiadom a parancsot: gyere belém! De volt olyan eset is, hogy ez sem kellett, egyszerûen az elõjátéktól elmentem."

Halász Z. László


[origo]