Szexpózok korai magömlés ellen (18+)

Mielõtt nekilátnánk partnerünk elfogyasztásának, elengedhetetlen, hogy a gondolataink között rendet rakjunk. A pesszimista hozzáállással és a negatív gondolatok ismételgetésével ugyanis nemhogy ellensúlyozzuk a jó szex érdekében tett erõfeszítéseinket, de egyenesen ellehetetlenítjük azt. Az "úgysem fog menni", a "jaj, csak el ne menjek", a "tutira el fogok menni" mantrákkal ellentétes hatást érünk el, és hiába a több száz póz, ha hiányzik az optimizmus.

forrás: [origo]

Játssz!

Aki sikeresen rendet rakott gondolataiban, fejest is ugorhat a testi örömködésbe, pontosabban az elõjátékba. Az a férfi ugyanis, akinek sikerül jól elnyújtania az elõjátékot, megtette az elsõ sikeres lépést. Persze, könnyû mondani, hogy nyújtsuk a bevezetõt, de ez még messze nem garancia arra, hogy sikerül is elzárni a csapot. Éppen ezért fontos, hogy az elõjáték során ne koncentráljunk ténylegesen a behatolásra, a nemi szervekre, vagyis azokra a dolgokra, amik hamar lázba hoznak minket, hanem igyekezzünk felfedezni azokat a részleteket, amiken eddig átsiklott a figyelem.

Szaglásszuk kedvesünk testét, simogassuk puha bõrét, nyalogassuk a fülcimpáját, leheljük szemhéját, rajzoljuk ki csontozatának vonalát, masszírozzuk bõrét olajjal, túrjuk a haját, simogassuk lábfejét, kardozzunk nyelvünkkel végig a testén, és adjuk át magunkat a gyermeki játéknak - a veszélyes zónák szigorú kikerülésével. Ne feledd, a szex játék, nem az életed múlik rajta!

Maszturbálj!

Korai magömlés esetén, nélkülözhetetlen a pontos és részletes diagnózis felállítása, vagyis a probléma teljes feltérképezése. Meg kell fejteni, hogy melyik az a pont, amikor nem megy tovább, meg kell ismerni azt az érzést, ami az ejakulációt közvetlenül megelõzi, fel kell ismerni, hogy melyik mozdulat hatványozza, és melyik ellensúlyozza a magömlést. Ez pedig nyílván csak akkor lehetséges, ha sokat maszturbálunk - mégpedig csak másodsorban a nemi örömszerzés céljából. Elsõdleges feladat ugyanis az önmegfigyelés, majd az önmegtartóztatás elsajátítása.

Szakíts!

A megszakításos közösülés nem pusztán a védekezés egyik - rizikós - formája, de a korai magömlés ellen is hatásos technika. Közösülés során, ha a férfi úgy érzi, nem bírja tovább, szakítsa meg az aktust, pihenjen pár percet, stimulálja tovább ujjaival kedvesét, majd amikor a "veszély" elmúlt, kezdõdhet újra a behatolás. Szakítsuk félbe annyiszor a közösülést, amennyiszer csak szükségét érezzük, a cél ez esetben ugyanis nem egyéb, mint hogy leszoktassuk testünket a korai ébredésrõl. (Ehhez persze egy megértõ és támogató partner is szükségeltetik)! Ennek gyakorlásához is tökéletes módszer a rendszeres és tudatos önkielégítés.

Helyezkedj!

A korai magömlést segítik elõ azok a pózok, amiknél a nõ felemeli és kifeszíti lábait, valamint azok, amik hatására a hüvely vákuumszerûen szívja magába a férfi péniszét. Azokat a helyzetek sem éppenséggel késleltetõ jellegûek, amiknél a férfi törzse nincs kitámasztva, és teljes felsõtesttel ad bele mindent a mozgásba. Éppen ezért ezeket a pozitúrákat hanyagoljuk egy idõre. A probléma hatékony kezelése érdekében olyan pózokkal gyakorlatozzunk, amikor a férfi és a nõ is vízszintes, kitámasztott állapotban fekszenek. Ilyen lehet például a fekvõ misszionárius póz, amikor is a nõ a hátán fekszik, lábait összezárja, majd a férfi szintén nyújtott lábbal ráfekszik. Próbáljunk ebbõl a felállásból kiindulva szépen-lassan kísérletezgetni, és a póz haladóbb változatait fokozatosan alkalmazni.

Egy másik hatásos póz, amikor a nõ a férfi ölébe ül. A férfi helyezkedjen törökülésbe, a nõ csücsüljön rá, karjaival pedig támaszkodjon meg a vállán. Ebben a pozícióban kevés a lehetõség a dinamikus és határozott mozdulatokra, inkább a finom és a rövid mozgás a meghatározó. A túl korai magömlés elkerülése végett legyen kezdetben a férfi a domináns fél, vagyis irányítsa õ a szeretkezést, de a késõbbiekben a férfi vezényletével a nõ is átveheti az irányítást.

Tapasztalatok azt mutatják, hogy sok esetben pontosan az segíti elõ a férfi ellazulását, ha a nõé a domináns szerep, és õ határozza meg a szex ritmusát. Ilyenkor a férfi teljes mértékben az ellazulásra és ejakulációjának kontrolljára figyelhet, miközben szóban finoman utasíthatja kedvesét a helyes/helytelen mozdulatokra. Erre megfelelõ pozíció, ha a férfi a hátán fekszik, lábait enyhén szétterpeszti, majd a nõ egyik lábát kinyújtva a férfi lábai közé helyezi, másikkal pedig a férfi oldalánál térdel.

A hátulsó behatolás ugyancsak a sikerlistán szerepel, vagyis amikor a nõ az oldalán fekszik, a férfi megemeli felsõ lábát, és hátulról hatol a nõ testébe. Habár ebben a felállásban a hüvely összeszûkül, lassú és óvatos lökésekkel késleltethetõvé válik az ejakuláció.


[origo]