Szex nyáron

És valóban, nyáron az ember kissé kifordul magából, aki párban van - akár idõs, akár fiatal -, vagy még jobban összeragad a nagy csókolódzásban, vagy bõvíti a szerelemi kört, de a szingli sem búsul, ismerkedik, szórakozik, és nem utasítja vissza a tálcán kínálkozó lehetõségeket. Mindezt szabad, mert nyár van, és ilyenkor ez így szokás. Fokozzuk hát, majd csökkentsük a nyári kedvet.

forrás: [origo]

Szerelmes nyár

Vajon miben különbözik a nyári szex a télitõl? A meleg hatására beinduló fiziológiás változások hatására jobban kívánjuk a szexet, vizuálisan is provokáljuk egymást (hiszen testünket alig fedi valami), és a potenciális helyszínek is jóval változatosabb képet mutatnak, mint az év többi részében. Nem mellékes az sem, hogy a melegedõ levegõ mindenkit a szabadba csábít, több a lehetõség az érintkezésre, az emberek közelebb kerülnek egymáshoz, s a hangulat is fesztelenebb mint a zord téli hónapokban. Az már csak hab a tortán, hogy megfelelõ ruházat birtokában a csillagos ég tökéletes helyszín egy spontán egyesülésre, nem kell a fûtött szobáig várni. Vegyük sorra, hol milyen lehetõségek kínálkoznak a fülledt együttlétre, hogy mivel dobhatjuk fel jobban a kedvet, s hogy hogyan vigyázzunk (szexuális) egészségünkre.

A hõség ellen

Tikkasztó hõség ide vagy oda, nyáron az ember sokkal jobban vágyik a másik közelségére, bújik, simul majd izzasztó szeretkezés közben tovább forr egy kicsit. Ha már a biológia törvényszerûségei ellen tenni nem tudunk, a hõmérséklet csökkentése érdekében vessünk be pár hûsítõ ötletet. Kézenfekvõ a jégkocka mint potenciális segédeszköz: görgessük, csikizzük partnerünk bõrét a fagyos kockával, érintsük vele a legizgatóbb pontokat, és élvezzük az olvadt víz sikamlós hatását. (Vigyázzunk azonban, a jégkocka testbe helyezve már kellemetlen lehet, azaz óvatosan dugjuk magunkba, a hüvely szöveteit egy hosszan tartó jeges érintkezés komolyan roncsolhatja.)

Ha a jégkocka már a konyha és a háló közötti úton cseppfolyós halmazállapotot ölt, maradjunk egybõl a hûtõ mellett, és a benne található hideg étkekkel - fagyi, csokiszósz, joghurt, egzotikus gyümölcsök - hûtsük egymás testét. A maszatolás után, levezetés gyanánt válasszuk a hidegvizes tusolást, szappanozzuk, habozzuk egymást, majd törülközés nélkül hagyjuk, hogy a vízcseppek elpárologjanak testünkrõl - persze, ha ellen bírunk állni a hideg víztõl megmerevedõ mellbimbóknak, a libabõrös testnek és partnerünk fázós látványának. Az se baj, ha nincs zuhanyzónk, töltsük meg a kádat vízzel, vagy szerezzünk be egy felfújható medencét, és abban folytassuk az érzéki locsipocsit.

Kutatásokkal bizonyított, hogy a magas hõmérséklet emeli ugyan a libidót, de a szívroham kockázatát is, így fõleg az idõsebbek és a szívproblémával küzdõk figyeljenek oda a különösen forró napokon. Persze a vágy fönntartható, csak tanácsos inkább várni az esti órákig, mikor a hõmérséklet kissé enyhül.

Egy kis romantika

Akárhol is tartózkodunk éppen, nem kell sokat menni ahhoz, hogy egy kis zöldövezetre bukkanjon az ember. Rohanjunk le a sarki közértbe, és vásároljunk be mindenféle csemegébõl, amivel megtölthetjük a piknikkosarat. Szõlõ, sonka, sajt, magvak és egy üveg hûs bor vagy pezsgõ pont elegendõ ahhoz, hogy elcsábítsuk párunkat. De nem csak a mezõ alkalmas egy kis félrevonulásra, tó közelében a legalkalmasabb és sokak által ûzött szexsport a vizibiciklizés vagy a csónakázás, vitorlázás. Mindezek tökéletesen alkalmasak egy kis elvonulásra, hogy a kíváncsi szemektõl távol, a tó közepén vagy a nádasban kiélhessük a víz és a napsugarak izgató hatását. Éjjel már persze nem kell messzi búvóhelyeket keresni, a selymesen simogató víz a part közelében is elegendõ takarást ad ahhoz, hogy megeshessen egy  csillagok alatti romantikus szeretkezés.

Egy kis vágyölés

A nagy eszméletvesztés közepette szükségszerû az ünneprontás, elvégre biztonság mindenekfelett, a nagyonis létezõ felmérésekbõl ugyanis kiderül, hogy nyár vagy tél, tripper és társai nem válogatnak, sõt, a nagy melegben nagyon jól érzik magukat, és soha nem tapasztalt mértékben szedik áldozataikat. Vagyis, ha már a másik testébe vágyunk, húzzunk gumit, orális kényeztetésre pedig csakis és kizárólag akkor adjuk a fejünk, ha teljesen biztos, hogy szájon át nem kaphatunk el semmi nyavalyát. És akkor még nem is beszéltünk az átalkoholizált nyári éjszakákról, a nemkívánt terhességekrõl, a férfiakra provokatívan ható, pöttynyi ruhát viselõ lányokról, a rájuk leselkedõ veszélyekrõl, az alkalmi drogfogyasztásról, az ismeretlen külföldrõl, (ahol egy esetleges nem egy határozott igennel ér fel), és nem utolsó sorban a nyár fogamzásgátlásra gyakorolt kedvezõtlen hatásáról.


Fogamzásgátlás nyáron

A nyaralókat sújtó egyik leggyakoribb probléma a hasmenés és az utazás során fellépõ hányás, ami a fogamzásgátló tabletta hatását nagy mértékben befolyásolja. Ha a tablettát követõ három órán belül éri utol az embert valamelyik nyavalya, akkor a védekezés már nem biztonságos. Ilyen esetben 12 órán belül mindenképp be kell venni a következõ tablettát. Ha a panaszok nem múlnak el, a tablettát a szokásos idõben továbbra is szedni kell, és a teljes biztonság érdekében, óvszer használata ajánlott.

forrás: [origo]

Az idõeltolódás hatására a fogamzásgátló tabletta szedésének megszokott rendje könnyen felborulhat. A kombinált tablettára csak akkor bízhatjuk rá magunkat teljes mértékben, ha az idõeltolódás két egymást követõ tabletta bevételekor nem több mint harminchat óra. Ha az idõeltolódás tizenkét óránál kevesebb, akkor a nyaralás során a tabletta a már megszokott idõközönként nyugodtan szedhetõ.

A kánikula és az erõs sugárzás szintén befolyásolhatják a fogamzásgátló tabletta hatását. Aki meleg éghajlatú országba utazik, mindenképp ügyeljen arra, hogy a tablettát hûvös és árnyékos helyen tárolja. A gyártók szerint a tabletta soha ne legyen kitéve harminc foknál magasabb hõmérsékletnek, ilyen esetben ugyanis a hormonok elveszítik hatásukat, és nem jelentenek többé biztos védelmet.

A feledékenység szintén ronthatja a védekezés hatásfokát. Nyaraláskor nem csak a férfiak, de a nõk is szeretnek teljesen kikapcsolni, és ilyenkor könnyen elõfordulhat, hogy elfelejtkeznek a tabletta bevételérõl. Azok a nõk, akik a tabletta reggeli szedéséhez szoktak, nyaraláskor, a megérdemelt késõn kelés ellenére is folytassák a tabletta szedését a megszokott idõben. Bármennyire is furcsán hangzik, érdemes tudni annak a tablettának a nevét, fõ hatóanyagát és az adagolási mennyiségét, amelyet az ember szed. Elõfordulhat ugyanis, hogy nyaraláskor egyszerûen elveszítjük a tablettánkat. Külföldi gyógyszertárakban ezen adatok birtokában be tudjuk szerezni a pótlást.

Csak a bugyi legyen fönn!

A betegségeket illetõen elengedhetetlen fontosságú a megfelelõ öltözködés és különösen nõk esetében a fokozott higiénia betartása, hiszen mint említettük, a meleg és a pára, s az ezek következtében kialakuló nedves hajlatok több mint ideális táptalajai a gombáknak, s egyéb kórokozóknak. Izgató hír lehet a hímek számára, hogy sok nõ - többek között az izzadás miatt - nyáron hajlamos mellõzni a bugyi viseletét, ami talán kellemes szellõs élményt nyújt, de szinte biztos belépõ a nõgyógyászhoz. A szoknyával kombinált bugyitlanság, a közterületeken való idõtöltés, padokon, székeken ülés és a sok esetben teljes szõrtelenség minden akadályt elhárítanak a kórokozók elõl, így idõvel szinte biztosra vehetõ egy kellemes kis fertõzés.

Az utca mocska azonban úgy is könnyen támadhat, ha heves összeölelkezés keretében új vagy régi párunk ujjaival szeretné helyettesíteni azt, amit elõvenni ott és akkor nem mer. Mielõtt azonban magunkba engednénk a kezét, kérjünk egy alapos kézmosást, vagy legalább tartsunk magunknál szagos-nedves törlõkendõt, és ennek segítségével igyekezzünk letörölni az út porát. No persze nem csak a fiúknak ajánlott az efféle tisztálkodás, s a törlõkendõk (melyek "intim" változata még a nõi pH-t is óvja) egy kis megelõzõ frissítésre, vagy egy aktust követõ cicamosdásra is kiválóan alkalmasak.

Szintén fontos a vízparti higiénia betartása, és most nem arról van szó, hogy ne a vízben végezzük el a dolgunkat. A mesterséges vizek, azaz a medencés strandok és a bányatavak veszélyes helyek lehetnek a fertõzések szempontjából. Az utóbbiakban való fürdés kifejezetten ellenjavallt, hisz vízminõségük évrõl-évre bebizonyítja, emberi fürdõzésre gyakorlatilag alkalmatlanok, bár sok esetben vonzó lehet a körülöttük kialakult nudista közösség vagy az átlagosnál kevésbé szemérmesebb viselkedés. Ennél sokkal jobbak a medencés strandok, de az arra érzékenyek fõleg a zsúfolt nyári hónapokban könnyen elkaphatnak egy kisebb fertõzést, így nõknek kifejezetten ajánlott a fürdést követõen egy tejsavas hüvelyöblítés.


[origo]