Szûzies szex - petting

Számos ilyen és ehhez hasonló levél érkezik szerkesztõségünkbe, amiben fiatalok arról számolnak be, bár érzik magukban a nemi vágyat, kíváncsiak is, de még nem látják elérkezettnek az idõt ahhoz, hogy testükbe fogadjanak egy másik embert. Van, hogy olyan nyomást éreznek a partner részérõl, hogy végül beadják a derekukat, hiszen nem akarják elveszíteni a másikat, rosszabb esetben azonban azt hiszik, idõs korban már muszáj szexelni. Nem szabad azonban szem elõl veszíteni a tényt, hogy szeretkezni csak akkor érdemes, ha a testünk és lelkünk egyaránt felkészült, ha akarjuk és kívánjuk az élményt. Addig pedig itt a petting, amit nem csak kezdõ szexelõk élvezhetnek, bár tény, hogy idõvel hajlamosal vagyunk átugrani ezt a kellemes fejezetet.

forrás: [origo]

Pettingdefiníció

A petting az angol "to pet" igébõl származik, ami becézgetést, csókolgatást, dédelgetést jelent, a közfelfogás szerint olyan intim együttlétet jelöl, amikor szinte minden megtörténhet - kivéve a behatolást. A petting felér egy elõjátékkal, hiszen az ártatlan csókoktól, finom simogatástól kezdve, a nemi szervek izgatásától, nyalásától, az ujjazásig, szinte minden belefér, kivéve a pénisz hüvelybe - illetve popsiba - való helyezését. Ezek alapján különbözteti meg a szleng a heavy petting és az easy petting fogalmát, vagyis az finom és a durva pettinget, ami értelemszerûen az izgatás és meztelenség fokozatait jelöli. A petting mellett ismert a necking is, amikor csak az arc és a mellek érintése megengedett. A technika lényege, hogy egymás izgatásának olyan széles repertoárját kínálja, ami magában foglalja az elsõ suta és óvatos szárnypróbálgatásokat, de a felfokozott nemi vágytól vezérelt heves érintéseket is.

A petting definíciójával szinte mindenki tisztában van, hiszen ilyen vagy olyan formában mindenki átélte már az élményt. Fiatalon, tapasztalatlanul, szerelmesen és félõsen szinte valamennyien így kezdjük a szexuális tapasztalatszerzést. A heves csókokat követi egy kis nyakszívás, óvatos tapizás, majd amikor az ismeretlen izgalom végigszántja a testet, szépen lassan megszabadulunk a ruháinktól, a száj és a nyak területérõl egyre lejjebb merészkedünk, kóstoljuk, simítjuk egymás põre testét és a végén az sem kizárt, hogy elélvezünk. Sokan azért választják az együttlét ezen formáját, mert nem érzik magukat készen a szüzesség elvesztésére, a védekezés kérdése nem megoldott, vagy egyszerûen nem akarnak kapkodni. A fiatalok - szerencsés esetben - így ismerik meg egymás testét, így fedezik fel sajátjukat, fedezik fel egymás szexuális énjét, tapasztalják meg, hogy bizonyos érintések mit váltanak ki a másikból, így elégítik ki kíváncsiságukat, így szabadulnak meg esetleges félelmeiktõl.

Mielõtt azonban tévesen azt hinnénk, hogy a petting csak a fiatalok kiváltsága, gyorsan tisztázzuk, hogy ezen szexuális tevékenység kortól függetlenül ûzhetõ, sõt, erõsen ajánlott. Sokak számára valamilyen nemi betegség, testi fogyatékosság vagy egyéb akadályozó tényezõ miatt a petting az egyetlen módja az együttlétnek, de az aktív szexuális életet élõknek, olykor szexológusok terápiás jelleggel is ajánlják a pettinget. A vágyat korbácsolhatja, s visszaadhatja a szeretkezés mélyebb értelmét és igazi örömét.

Pettingszabályok

Habár a petting ártalmatlan játéknak tûnik, érdemes tisztában lenni pár játékszabállyal ahhoz, hogy elõre elkerüljük a nemkívánatos következményeket. Teherbe esni például nem csak a hímvesszõ segédletével lehet, ha ugyanis friss sperma van a kezünkön, és így ujjazzuk meg parnterünket, kis valószínûséggel ugyan, de megtörténhet a baj. A gyermekáldáson túl egyéb nemi betegségeket is összeszedhet az ember, olykor elég egy kisebb seb, amire ha fertõzött vér, ondó vagy puncinedv kerül, megfertõzödhetünk. Orális kényeztetés esetén szintén tartsuk észben a lehetséges veszélyeket.


[origo]