Pornószakkör kiscserkészeknek (18+)

Magyar módra már az esemény elõtt enyhe ökölrázós hangulat alakult ki a szinte két ellenséges táborra szakadt pornós szakmában, az Erotika Kiállítás nem csupán újonnan megjelent konkurenciájának, hanem koppintónak és hamisítványnak is tekinti a parádét. Szeles Miklós, a mostani esemény szervezõje ezzel nem ért egyet, úgy érzi, bõvítik a palettát, az elsõdleges cél, hogy a közönség jól érezze magát, színvonalas programokat kapjon, épp ezért õk szakmai oldalról közelítették meg a kérdést.

A szakmai oldal pedig nem más, mint a pornó. A kérdésre, hogy ezt miért erotika címszó alatt kell eladni, nem kaptunk választ, viszont a puncira éhes férfiak között a büfében két megtört fiatalamberre leltünk, akik pont ezt sérelmezték. Soknak, otrombának és túlontúl pornográfnak találták a felhozatalt, ráadásul azt hitték, ez a hagyományos Erotika Kiállítás, tehát, bár elhatárolódva ugyan, de mégiscsak sikerült az elõd farvizén felfuttatni az eseményt. Ami persze nem lenne baj, ha a két rendezvény egymást ösztönözve, neadjisten együttmûködve, a jövõben egyre igényesebb és színvonalasabb eseménnyé válhatna.

forrás: [origo]

Kattints a galériához!

A programokat tekintve valójában nem lehetett okunk panaszra, legalábbis azon az egy helyszínen, amit a majd" négyezer forintos belépõ megvásárlásával ingyen is meg lehetett tekinteni. A színpadon gyakorlatilag nem volt holtidõ, egymás után következtek a különbözõ koncertek és showmûsorok, vetkõzõ nõk, vetkõzõ férfiak, punciból elõkerülõ méteres gyöngysorok, Ganxsta Zolee és persze leszbishow-k minden mennyiségben. Black Diamond impozáns száma az öt méteres gyöngyfüzérrel valóban lebilincselõ volt, elmondása szerint õ a gyöngyözés itthoni anyja. A gyöngyök felgyömöszölése negyed órát vesz igénybe, ráadásul egy szivacscsal bélelni is kell elõtte, hogy elkerülje a kisebb sérüléseket. De a szivacs és Ms. Diamond igen jól megvannak, a lehetõ legszorosabb viszonyban élnek együtt, hisz bármikor megtörténhet vele, hogy bugyitlanra vetlõzve kell pózolnia, így alapkövetelmény hogy mindig tiszta és ápolt legyen.

A színpadhoz visszatérve konstatáltuk, a közönség soraiból felrángatott (önként jelentkezõ) férfiak nem tudták, mire válalkoztak, mikor bevállalták, hogy a Gyõzike által koordinált lányok segítségével a csúcsra jutnak. Kielégülés helyett azonban megaláztatás jutott nekik, a tizennyolc éves fiúnak biztosan nem áll majd fel pár hónapig, de hát ki érdekel, the show must go on. Simán le lehet kisfarkúzni és impotensezni nagy nyivánosság elõtt bárkit, a közönségnek mindez mindegy, legfeljebb hálát adnak magukban, hogy nem õk feküdtek ott kiterítve, meztelenül, megalázva. Az érzékenyebb lelkû nézõk között azért elhangzott, hogy Gyõzikének nyilván tekintélyes hímtagja van, ami amatõr kamerák és mobiltelefonok kereszttüzében, megsemmisítõ kijelentések közepette is áll, mint a cövek.

Gyõzike egyébként mint kiállító és mûsorvezetõ vett részt a rendezvényen, egykor volt zenekarának nevét ugyanis gumióvszerek csomagolásán örökíti tovább. Igen, van Romantic óvszer, de elmondása szerint nem tervezi, hogy mélyebben is belebonyolódjon a szexiparba, nem forgat pornót, nem futtat lányokat. Ennek azért némileg ellentmondani látszott a Gyõzike és a lányok címû, fent említett mûsorszám, ahol a lányoknak vetkõztetni és szájjal kényeztetni kellett volna a vállalkozó kedvû férfiembert, ami nyilván azért nem jöhetett létre, mert a férfiember férfiassága a meghitt körülmények között csõdöt mondott.


Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy voltak kifejezetten izgató és ízléses pillanatok is a színpadon, bár a második-harmadik nyalakodás után már ez sem tûnt annyira érdekesnek. Fogtuk hát magunkat, és körbejártuk a meglehetõsen kicsi kiállítóterületet, bugyik, bõrtangák, óvszerek, dildók és síikosítók erdején vágtunk át, hogy eljussunk a komolyan beharangozott Pornószínházhoz. Útközben egy hazai swingerklub bódéjánál hasonló programra bukkantunk, a hosstesszlány felvilágosított, a piros textillel bevont pavilonban "emberek szeretkeznek, és meg lehet õket fogni".

forrás: [origo]

No persze nem ingyen, hanem kemény ezresekért, így a felajzott férfiak is csak a kihelyezett monitor elõtt tömörültek, hogy két reklámblokk között elcsípjék az öt-hat másodperces közvetítést a bent történtekrõl. A korfus nyaralás után leporolt fényképezõgépek csattogtak itt is rendesen. A Pornószínház ha lehet, még ennél is zártabb ajtók mögött zajlott, az élõ szexjeleneteket kétezer forint fejében lehetett mûanyag székekbõl megtekinteni, itt nyúlkálni nem, viszont kamerázni, fotózni annál inkább lehetett. E kettõn kívül egyéb fizetõs szolgáltatásokat is találtunk, például a próbafülke-szerû dobozokban igénybe vehetõ lap dance állomást, ahol öt percre háromezer, tíz percre ötezer forintért magánszámot vehetett az ember fia.

Ennyi pénzünk nem lévén ismételten körbejártuk a rendezvény területét, némileg fásultan, és azon tûnõdve, egy ilyen eseménynek vajon nem kéne-e szexuális kultúrát közvetíteni, nevéhez méltóan a prûdség és a pornó közötti úton megtalálni az igényes, mindenki számára befogadható és esztétikai élményt nyújtó testiséget bemutatni. Persze a kérdés naív. A válasz is hamar megérkezett, mikor egy fiatalamber Pierre Woodman kérését tolmácsolva elém penderült, hogy ha lennék olyan kedves és visszafáradnék a "jelentkezz pornószínésznek most" feliratú standhoz, hogy a rendezõ úr elbeszélgethessen velem egy esetleges filmes karrierrõl.

A kíváncsiság persze hajtott, mégis mit ajánlhatnak a jelentkezõ lányoknak, de visszatérve körvonalazódott - rendezõ úr épp távol - , a castingok helyben folynak, kérdéseimre így nagyjából választ is kaptam. Persze mindezzel nem lenne baj, ha a rendezvény nevében is az lenne, ami: pornószakkör. Az apróbb hibák ugyan kiküszöbölhetõk, de nagy utat kell megtenni, ha valaki végre valóban életre akarja hívni - és nem csak nevében - az erotikát mint a szexualitás mindenki számára vállalható és izgató formáját.


[origo]