Pornólagzi az év legjobbjaival (18+)

Tütü és a részeg lakodalmas

Már a meghívó olvasásakor szöget ütött a fejünkbe, milyen negatív erõk munkálkodhattak a szexiparban az elmúlt idõszakban, hogy egy év alatt a Mammut szórakozóhelyérõl egy zuglói kocsmába került a rendezvény, de a belépéskor elénk táruló látványra a legkevésbé sem számítottunk: tütübe öltözött travi énekel lerészegedõs lakodalmast egy izzadtság- és dohányszagú fával burkolt kocsmában. A kiírt kezdési idõpont után fél órával a fotósok csoportja létszámfölénnyel gyõz a szakmabeliekkel szemben, miközben Desiré Dubounet rendületlenül elõad a köhécselõ füstgép, egy faszék és félhomályba burkolt zenekara társaságában a színpadon. A bágyadt figyelmet a lézerek bevetésével igyekszik felkelteni, egy idõ után még a melleit is megmutatja, s egy korbácsos fiú is a színpadra kerül, de az asztaloknál unottan ücsörgõ, fogaik közül pogácsamaradékot szívogató pornóslányok nem különösebben méltatják figyelemre.

forrás: [origo]

Nézd meg a díjkiosztó képeit!

Egy óra elteltével a terep nagyjából változatlan képet mutat, a fotósok-pornósok aránya nem változik, mindkét csapatot újabb érkezõk erõsítették, de még így is csak némi jóindulattal nevezhetjük szellõsnek a hely telítettségét. Desiré énekel, füstgép, lézer, mellek, végeérhetetlennek tûnõ repertoár, újabb travik érkeznek és telepednek le a közelünkben, egységes mûszempillákkal merednek a színpad irányába mozdulatlanul. Az emberek, akik inkább esemény- mint környezetidegenek, mintha valami fedett búcsúba gyûltek volna össze.

Ekkorra úgy érezzük, ez az egész csak tévedés lehet, nyilvánvalóan egy másik univerzumban vagyunk, vagy legalábbis a groteszk, párhuzamos világ hasonló rendezvényén. Ha ezt az egészet egy Jancsó-film befogadása közben kapjuk az arcunkba, nevetünk is talán, s mosolyogva ingatjuk a fejünket, nyilván megõrült az öreg, de itt most nem ez a helyzet. A Pornó Oszkár díjátadó ünnepségének következõ fellépõje ugyanis maga Rácz Kati, és ezzel végleg egy táncdalfesztiválra vagy kultúrházbeli tehetségkutatóra emlékeztetõ hangulat uralkodik el rajtunk.

Aki itt van, az is unja

A két mûsorvezetõ is elõkerül ekkorra: Dukai Regina, aki lassan állandó szereplõjévé válik a pornós-alibis közeg nagyobb szabású rendezvényeinek és Amanda Elstak, aki tavaly Kiszel Tünde oldalán pompázott, s ez mint késõbb kiderül, benne is mély nyomokat hagyott. Amanda és Rácz Kati duettje után minden különösebb bevezetõ és nyitóbeszéd után megkezdõdik a kategóriák szerinti díjátadás, vagy valami olyasmi. A kategóriák jelöltjeit ugye meg szokás nevezni, ez itt sem hibádzik, bár ha egy pornóeseményen vagyunk, 18 éven felülieknek szóló mûsorral, és esetleg feltételezzük azt is, hogy nem mindenki tárol a fejében egy évnyi frissen gyártott hazai pornófilmet, talán szerencsés lenne, ha feltûnõ helyre elhelyezett projektoron nem csak az egyébként is elhangzó nevek jelennének meg, hanem látnánk az illetõ szopást, nyalást, a szóban forgó jelenetet, a filmbõl részletet, bármit, szexet, pornót, valamit legalább. Csinálhatnánk úgy, mintha ez egy gála lenne ugye.

forrás: [origo]

De nem. Sorra követik egymást a nevek - a díjátadóké, akik nem tudják átadni a díjat, mert nincsenek itt, valamint a díjazottaké, akik nem tudják átvenni a díjakat, mert nincsenek itt. Akik meg itt vannak, rendre mással vannak elfoglalva, minthogy nyomon kövessék, mi is történik épp, így általában csak akkor kezdenek a színpad felé kocogni, mikor Amanda már rongyosra káromkodta a száját, bár ez nála alapállapot. Az év felfedezettjét azért szerencsére megszemlélhetjük, õ Boroka Balls, akinek vékonysága Monique Covet mostani testalkatával vetekszik, szokás szerint szemtelenül fiatalnak is tûnik, de sajnos halványan sem kelti fel az érdeklõdésünket. Azért annyira nem szégyelljük magunkat emiatt, mert õ sem tûnik túl lelkesnek.

Alaposan körülnézve ekkor rájövünk, látszólag megkopott a mezõny, a tavalyi felfedezett, még mindig szerkesztõségi kedvenc Janet Joy mellett Niki Rider, Judy Nero és Black Diamond azok, akikre számítottunk, és valóban itt vannak. Sokan távolmaradtak azonban, és nem csak a jelöltek közül, hanem az érdeklõdõ és a pornószakmához kapcsolódó alakok közül is. Erõs hiányérzetünk van, amiben késõbb Terry Blackkel is osztozunk, s együtt sajnálkozunk azon, hogy a nagy öregek helyett fiatalok kapnak életmûdíjat (Alexa).

Persze nehéz lenne másképp, hisz rengetegen elhagyták a szakmát, de utánpótlás sem nagyon van. Kevés a fiatal, de fölnézni sincs kire. Hogy maga a rendezvény miért süllyedt erre a színvonalra õ sem nagyon tud mit mondani, a szakmabeli széthúzást emlegeti, de látszólag senkit nem érint olyan mélyen, hogy mindez ma este ilyen körülmények között zajlik. Olyan érzésünk van, mintha egy többé-kevébé összeszokott társaság közös nyaralásának üdülõbeli búcsúestjén lennénk, ahol különösebben senki nem kíváncsi a másikra így két hét után, de azért ott vannak, merthát mégiscsak meg lettek hívva.


Díjakon vágtatva

A díjak pörögnek tovább, a szobor nehéz, Amanda Amandás, Regina egy ideig próbálja eljátszani a házigazda szerepét, késõbb föladja, így gyakorlatilag mindenféle hivatalos körítés nélkül a borítékból elõbukkanó név a díjat átveszi, megköszöni és elmegy. A mûsorvezetõk nem kérdeznek, õk nem beszélnek, csak úgy száguldunk a kategóriákon át, mígnem Susan Pearl-nél, aki a legjobb sztriptízért zsebelhette be az elismerést, megpihenünk pár pillanatra. Zsuzska hosszú évek óta táncol és táncol és táncol rendíthetetlenül és céltudatosan, ami végül tizenkét év után most meghozta gyümölcsét, s ez alkalomból mondatokkal is készült.

Megköszönte mindenkinek, aki támogatta, de mindenekelõtt megköszönte édesanyjának, hogy egy ilyen emberré nevelte. Nincs idõnk meghatódni, szaladunk is tovább, legjobb erotikus rendezvény az Erotika Parádé, majd megkezdõdne Alexa elõadása, de nem kezdõdik. A színpadra szaladva közli, õ ugyan még nem öltözött át, de azért gyorsan megmutatja a melleit. (Egyébként minden nõ kényszeresen mutogatja a melleit, aki ezt elfelejtené magától megtenni, Amanda utasítására észbekap, és gyorsan pótolja a hiányosságot.)

forrás: [origo]

Nézd meg a díjkiosztó képeit!

Rohanunk tovább, a legjobb internetes oldal a goldengate.hu, a legjobb orál Janet Joy-é, a legjobb producer Hopka Ferenc, akit ma egy nõ alakít, mivel a díjazott forgat (miért forgat ezen az estén?), majd megérkezik Alexa átöltözve. Öles léptekkel végigszáguld a színpadon, átesik a hangfalon, majd Marylin Mansonra vetkõzni, táncolni és maszturbálni kezd. Vakuk villannak, õ az elsõ meztelen nõ egész este, bár senkit nem nagyon érdekel a produkció. Ez valahol érthetõ, Mansonos masztit már mi is láttunk tavaly, a kollégák pedig nagy valószínûséggel jóval többször ülték már végig ugyanezt. (Black Diamond estét záró produkciójáról hasonlókat tudnánk mondani, az Erotika Parádén ugyanezt a mûsorszámot láttuk, igaz, akkor szalagot is kihúzott a puncijából, amivel most nem fárasztotta magát.)

Egymás nemi szerveit nyilván látták már eleget, közönség ugye nincs, a fotósok végzik a dolgukat, a nejlonszatyorral és két kamerával felszerelkezett egyetlen pornóturista azért örül. Alexa kevésbé, meg is jegyzi, köszöni a fergeteges tapsot, élvezetes ma este nekünk mûsorozni. Még két szám erejéig azért küzd, becsületbõl talán, de inkább mert ez a program, s bár nincs kinek, de azért elõ kell adni. A zene leáll, majd újabb díjak kerülnek átadásra, Adam Webb, aki tavaly a tolerncia-díjat vihette haza, idén a legjobb gay rendezõ mezõnyben nyert. Ennek az új kategóriának mi is örülünk, s osztozunk a véleményben, hogy ez sokat segíthet a melegek elfogadásában. A legjobb amatõr Victoria Sweet, a legjobb botrányfilm Indiáné, aki ezzel legyõzte magát Kelemen Annát is, a nyertes amatõr pornófilm a Szopnék, és így tovább...

Az igazság nyomában...

Megnyugtató azért, hogy mindezt nem csak mi találjuk unalmasnak (megdöbbentõnek igen), sokan észrevétlenül elszivárognak, s az utolsó, nagy közös fotózkodás után a maradék is viharos tempóban szedi a sátorfáját. Mi is ezt tennénk, de valami nagyon nem hagy nyugodni, hisz az nem lehet, hogy nincs elfogadható magyarázat arra, ami ma este itt történt velünk, nyilván tévedés van a dolgoban. A legkevésbé sem értünk egyet a pornósok hétköznapi sztárolásával, de a szakma önmaga felé kell, hogy sztárolja magát, s kell, hogy fenntartsák az érdeklõdést. Megcélozzuk hát az Erotika Parádéról már ismert apró lányt, aki ma este a borítékokat hurcolta a színpadra, ugyan, meséljen már valamit, hogyan került ide ez a rendezvény ma este. Lányunk szintén nem tud semmit, hisz õt is csak ma délután hívták föl, hogy jönni kéne, meló van. A dolog egyre gyanúsabb, így nincs más választásunk, megkeressük Szeles Miklóst a szervezés részérõl, hogy nekiszegezzük a kérdést. Mi folyik itt?

A helyszín tökéletességét taglaló rövidke zárójeles megnyilatkozás után ki is derülnek az okok. A drótok mozgatója persze most is a pénz, s hiába gondolnánk, hogy ha valamiben, hát a pornóban van ez is rendesen, a szponzorok azok, akik most beintettek. A tavalyi díjátadó utáni elégedelenség miatt úgy tûnik idén mintegy büntiben voltak a szervezõk, és gyorsan, minimálköltségvetéssel kellett megoldaniuk a rendezvény lebonyolítását. És meg kellett oldani, mert a szobrokat át kellett adni, az éves munkákat meg kellett jutalmazni, s az, hogy a fentiek következtében a legkevésbé sem a megfelelõ körülmények között esett meg mindez, sajnálatos, de mellékes.

Ígéri, jövõre nem így lesz, de a hagyományt fenn kellett tartani. A ma este valóban nem a legszerencsésebben alakult, de nevezhetjük ezt szélcsendnek, egy év múlva minden más lesz. Talán közönség is lesz, a Mikulás napi rendezvényükön is érdeklõdés híján a személyzet ette meg a szendvicseket, ezen változtatni kell, s ezt akár meg is írhatjuk. Meg is írtuk hát, hogy így esett, hogy a pornógála egy messzi-messzi helyszínre került, meseszerû alakokkal, de nem lesz ez mindig így, jövõre ismét csilloghat és villoghat minden, a szakma pedig nem húz szét, talán Kovi is eljön jövõre, lesz nagy összeborulás, s végül minden jóra fordul.

forrás: [origo]

Legjobb pornószínész: Lauro Giotto
Legjobb pornószínésznõ: Nikki Rider
Legjobb rendezõ: Desiré Dubounet
Legjobb gay rendezõ: Adam Webb
Legjobb pornófil: Plasztik Cicák (Tom Média)
Legjobb amatõr pornófilm: Szopnék (Tom Média)
Legjobb szexjelenet: Black Diamond
Életmûdíj: Alexa
Legjobb erotikus mûsor: Judy Nero
Legjobb S/M film: Rakonczay Ervin
Legjobb amatõr pornószínész: Teddy
Legjobb amatõr pornószínésznõ: Victoria Sweet
Legjobb botrányfilm: Indián
Legjobb  pornóújság: Tutti Frurri
2006 felfedezettje: Boroka Balls
Legjobb orál jelenet: Janet Joy
Legjobb sztriptíz: Susan Pearl
Legjobb rendezvény: Erotika Parádé
Legjobb producer. Hopka Ferenc
Legjobb erotikus oldal: goldengate.hu


[origo]