Piros betûs szex (18+)

Néhány nõ számára a havi nyavalya elviselhetetlen görcsökkel, leírhatatlan fájdalmakkal, rossz közérzettel jár, vagy épp hisztisen és durcásan vészelik át ezt a pár napot, és mindenre vágynak, csak arra nem, hogy bármi is beléjük hatoljon. A nõk egy része azonban pontosan a menzesz alatt kívánja leginkább az intim együttlétet, s vonzereje is erõsödhet azáltal, hogy a vérzés ellenére sem utasítja el a szexet. Ami a férfiakat illeti, hasonló a helyzet, néhányan idegenkednek a dologtól, nem kíváncsiak a menstruáció alatt történtekre, esetleg félve megkérdezik, tart-e még. Másik részüket egyáltalán nem zavarja a vér látványa és tapintása.

forrás: [origo]

A közfelfogás és sok vallás szerint is a menstruáció alatti szex piszkos cselekedet, e szerint a nõ testébõl távozó vér nem az élet szimbóluma, hanem tisztátalan anyag, mi által maga a nõ is tisztátalanná válik ezekre a napokra. Az élet is erre neveli a nõket, akiknek mindig ápoltnak és takarosnak kell lenniük, szemben a férfiakkal, kiknek szennyese felett könnyebben szemet huny a társadalom. Sok nõ a menzesz ideje alatt úgy érzi, el kell rejtenie valamit partnere elõl, mert a férfi esetleg kiábrándulhat belõle, ha megmutatja magát természetes valójában.

Pedig vannak férfiak, akiket egyenesen lázba hoz a vér, és a menzesz alatt kívánják leginkább partnerüket (ez kissé már vérfetisizmus). Fontos azonban, hogy csakis akkor érintkezzen egymással férfi és nõ, ha ezt mindketten õszintén akarják. Nem árt beszélni elõtte róla, nehogy valami olyasmit erõltessünk a másikra, amit õ nem kíván. Sok esetben az is elegendõ, ha a nõ egyszerûen felvilágosítja partnerét a menstruációs ciklussal kapcsolatosan, mert a valóságban csak nagyon kevés férfi tudja, hogy ilyenkor mi is megy végbe egy nõi testben. Ha pedig a menzeszt is felszabadítják a témát körülvevõ misztikum alól, és az esemény olyan hétköznapi fogalommá válik egy pár életében, akár az éhség vagy a szomjúság.

A nõknek beszélniük kell a havibajról, és nem eltitkolni, eltakarni, mint egy szégyenfoltot. Ha a nõ pozitívan áll a menzeszhez, akkor párja szemében is egészen más kép alakul ki a nõ testében lezajló természetes folyamatról.  A férfi megértõvé és érdeklõdõvé válik, jobban megismeri barátnõje testét és annak mûödését, ami bizalmas kapcsolatot eredményez. Persze a szülõkre is komoly felelõsség hárul a tekintetben, hogy a menstruációval kapcsolatosan milyen útravalóval látják el lányukat. Minél pozitívabban és természetesebben beszélnek otthon a jelenségrõl, egy lány annál könnyebben ismeri fel és kezeli a menzesszel együtt járó problémákat.


A vérzés miatt persze elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk néhány dologra. Akárhol és akárhogy is történik meg az együttlét, ne hagyjunk utána nyomokat. A legkézenfekvõbb hely a szeretkezésre a zuhanyzó, a fürdõkád vagy olyan terület, ami egyszerûen tisztán tartható. Ha az aktus alatt lepedõt vagy törülközõt terítünk magunk alá, ajánlatos sötét színût választani, hogy a vérfoltok ne legyenek rikítóak, mert nem feltétlenül mossuk ki õket azonnal. Aki semmiképp sem akar lemondani a szexrõl, viszont a vér látványáról annál inkább, annak megoldás lehet a gyógyszertárakban kapható, speciális szivacstamponok (Soft Tampons) beszerzése. Ezek a tamponok a szexuális együttlétkor magukba szívják a vért, és közösüléskor a partner nem vesz észre belõle semmit. Használatuk egyszerû, kényelmes és higiénikus. Menzesz alatt az orális szexre csak nagyon kevesen kaphatók, ami teljesen érthetõ. A nõi nemi szerv íze, állaga és illata egészen más, mint "normál" állapotban, a vér ízét és látványát csak kevesen tudják elviselni.

Sokan különleges orgazmusról számoltak be havibajuk alatt, s köztudott az is, hogy orgazmus hatására a menstruációs görcsök csökkennek. Néhányan, ha partnerükkel nem is kívánják a szexet, önkielégítést végeznek, mert az orgazmus jótékony hatással van a szervezetükre. Sok nõ egyenesen felszabadul a menzesz alatt, hiszen a havibaj egyben azt is jelenti, hogy nem terhesek, illetve szabadon, védekezés nélkül is szeretkezhetnek, mert a teherbeesés valószínûsége nagyon kicsi, bár nem kizárt. Nem elhanyagolható tény azonban, hogy a szexuális úton terjedõ betegségek - többek között az AIDS vagy a hepatitis - terjedésének valószínûsége megsokszorozódik. A partner alapos ismerete nélkül csak óvszer használatával vágj bele!


[origo]