Perverz felvilágosítás?

A Spiegel Online tudósítása szerint "Körper, Liebe, Doktorspiele" (vagyis "Test, Szeretet, Doktorosdi") címen osztogatták azokat a füzeteket, amik a szülõket látták el "hasznos" tanácsokkal a gyermekek szexuális felvilágosítását illetõen. Külön anyag szolgálta az egytõl hároméves gyermekek, a három és hat év közöttiek és külön a hat fölöttiek szexuális nevelését. Hat éven keresztül szó nélkül sokszorosították az anyagot, ami a felelõs minisztérium felvilágosító programjának kötelezõ irodalma is volt egyben, idén azonban egy kétgyermekes családanya pert indított, szerinte ugyanis a tartalom kétértelmû és erõsen kétséges, hogy a leírt technikák valóban a gyermek szexuális fejlõdését szolgálják.

forrás: [origo]

Az anyagban olvasható például, hogy a gyermek egészséges fejlõdését jelöli, ha a gyermek kihasznál minden alkalmat arra, hogy önmagának örömöt és kielégülést okozzon. Egy további megfogalmazás alapján, ha azt látjuk, hogy gyermekünk különféle tárgyakat "használ", ne akadályozzuk meg az önkielégítésben. Végül, de nem utolsó sorban a hároméveseknek írt részben arról olvashatunk, ha a kislány szeméremajkait és csiklóját nem éri elég simogatás - akár az anya, akár az apa részérõl -, megnehezül a gyermek nemi érése.

Különösen az utóbbi megfogalmazás borzolta a kedélyeket, hiszen azt tanácsolja a szülõnek, hogy nyúljon lánygyermeke lábai közé. (Jogi szakértõk szerint a pedofilok akár hivatkozhatnak is a felvilágosító anyagra). A dolog érdekessége, hogy a füzeteket közel hat éve használják, egy svájci gyermekvédõ szervezet pedig át is vette az összeállítást, a visszajelzések pedig pozitívak. Szakértõk és kritikusok véleménye alapján, égetõ szükség van a kisgyermekek szexuális nevelésére, és mindenképp egy olyan módszer kidolgozásán kell munkálkodni, ami nem a felnõtt örömszerzésérõl, hanem csakis és kizárólag a gyermek egészséges nemi fejlõdésérõl szól.


[origo]