Pósa Árpád: Van tipikus Playboy-olvasó

[origo]: Megmagyarázná nekem, hogy mi értelme van a Playboy-szerû újságoknak? Apu a családi körben is nézhessen szexet, pucér nõket, és közben úgy csinál, mintha a cikkeket olvasná? (meteurologus)

Pósa Árpád: Nincs egyetlen egy olyan termék sem a világon, a kenyeret leszámítva, amely mindenkinek készülne. A Playboy sem készül mindenkinek, csak azoknak, akik szívesen olvasnak komoly riportokat, és közben egy-egy szép aktsorozatot is megnéznek. Magyarországon belõlük körülbelül 200 000 van.

[origo]: Hogy néz ki a "tipikus Playboy-olvasó"? Van ilyen egyáltalán? (nyuszika)

Pósa Árpád: Nagyon remélem, hogy van tipikus Playboy-olvasó. Annál is inkább, mivel mi elképzeltünk egy ilyen férfit. Idõnként vállalom, hogy magamat is a célcsoport egyik tagjának tartom, remélem, hogy olvasóink döntõ többsége megtalálja magát ebben a miliõben, amit ideális olvasónknak alakítottunk ki.

[origo]: Kik publikálnak mostanában a Playboyban? Továbbra is a 40 -50+ aranyifjú jófejek adják a nevüket, arcukat, vagy az ifjúság? (meteurologus)

Pósa Árpád: Tudni kell, hogy a Playboy nem csak a fiatalok magazinja. Az ideális olvasó valahol 25-45 év között van, ilyen formában a szerzõk sem lehetnek más korosztályból. Ha valaki figyelmesen átolvassa az ajánló oldalunkat, és megnézi szerzõink portréit, láthatja, hogy nagyjából a 25 éves, de már nem kezdõ újságíróktól kezdve az akár 50-60 éves írókig mindenki elõfordulhat a palettán.

[origo]: Mi a véleménye, sikk a Playboyban publikálni? (meteurologus)

Pósa Árpád: Úgy tûnik, hogy a felkért szerzõk szívesen írnak a Playboyba, sõt nagyon sokat érdeklõdnek a lehetõség iránt.

[origo]: Mi alapján választják ki a lányokat? (sutite)

Pósa Árpád: Az ismeretlen lányokat elsõsorban szépségük alapján, õk a playmate-ek, a sztárokat pedig elsõsorban ismertségük alapján.

[origo]: Sokszor olvasható, hogy az újságban megjelent képeket utólag retusálják. Ez tényleg így van? (PapLan)

Pósa Árpád: Igen, ez így van. Vannak olyan különbözõ fotótechnikai hibák vagy egyéb apró malõrök, amiket a számítógép segítségével eltüntetünk, annak érdekében, hogy a kép maximális szépséget sugározzon. De ez nemcsak az aktfotókra vonatkozik, gondosan kezeljük a magazinban megjelenõ összes fotót.

[origo]: El szoktad mesélni az ismerõseidnek, hogy errõl vagy arról a nõrõl mennyi hájat kellett "leszedni" az utómunkálatok során? (nyuszika)

Pósa Árpád: Még ha elõfordult volna ilyen, akkor sem meséltem volna el. Amennyiben egy modellen van némi túlsúly, annak elrejtését nem elsõsorban számítógéppel kell/lehet megoldani, sokkal fontosabbak a beállítások és a megvilágítás. A fotózásnál több minden eldõl, mint amennyit olvasóink gondolnának.

[origo]:  Kik a leghíresebb visszautasítók? (halli)

Pósa Árpád: A visszautasítókról soha nem nyilatkozom, és ezzel elsõsorban õket szeretném védeni.

[origo]:  Igaz, hogy milliós nagyságrendekben vannak azok az összegek, amikkel kecsegtetitek a nagynevû hölgyeket? (nyuszika)

Pósa Árpád: Szerintem az összeg, amit fel tudunk kínálni. több mint vonzó.

[origo]: Mi a gyakoribb a hírességeknél, hogy ti keresitek meg õket, vagy különbözõ úton-módon õk jelentkeznek nálatok? (nyuszika)

Pósa Árpád: Döntõ többségüket mi keressük meg, elvétve történik meg, hogy közös ismerõs, többnyire fotós révén üzennek nekem.

[origo]: Van olyan magyar híresség, aki ajánlkozik, és akit Önöknek el kell utasítaniuk? (meteurologus)

Pósa Árpád: 8-10 ilyen eset fordult elõ az elmúlt másfél évben. Idõnként a kor, idõnként az imidzs, idõnként más miatt kellett elutasítanom az önkéntes jelentkezõt.

[origo]: A Playboynak van egy éves kerete, amit a hírességekre fordíthat? (nyuszika)

Pósa Árpád: Igen, van ilyen keretünk. Tervszerûen próbálunk meg bizonyos számú ismert magyar hölgyet megnyerni olvasóink számára.

[origo]: Mennyi idõre tudja elõre, hogy kik lesznek a következõ lapok sztárjai? Mondana egy pár nevet? (nyuszika)

Pósa Árpád: Sajnos elõre nem mondhatok neveket, az idõzítés a mi szakmánkban is nagyon fontos. Én ebben a pillanatban júliusig tudom, hogy mikor ki lesz a lap oldalain.

[origo]: Ön szerint a hírességek közül ki a legszebb? Kit látna szívesen a címlapon? (PapLan)

Pósa Árpád: Az esélytelenek nyugalmával tudom mondani, hogy Erõs Antóniát és Béres Alexandrát nagyon szívesen látnám a címlapon. Õk vélhetõen egyhamar nem kerülnek oda.

[origo]: Anettkáról mikor készít felvételeket a Playboy? Vagy õ túl ronda hozzá? (PapLan)

Pósa Árpád: Anettkáról egyelõre nem áll szándékunkban képanyagot készíteni, de nem tagadom, hogy az ötlet már megfordult a szerkesztõség fejében.

[origo]: Mennyire számít az újságnak, hogy a címlaplánya ismert legyen? Vagy inkább a szépség, a kisugárzás a fontos? (PapLan)

Pósa Árpád: Tapasztalataim szerint nagyon fontos a név, az ismertség, és közben persze nem szabad elhanyagolni a szépséget és a kisugárzást sem. A legnagyobb példányszámban azok a lapszámok kelnek el, amelyek címlapján ismert magyar sztár látható.

[origo] Mennyi ideig gyõzködnek egy-egy hírességet? Van olyan, hogy azt mondják, hogy "most már, ha akarna sem jöhetne hozzánk", mert már annyi ideig "könyörögtünk" neki? (nyuszika)

Pósa Árpád: A gyõzködés többnyire nem szokott sokáig tartani, de ettõl még megtörténhet, hogy a körülmények 6-12 hónapos tárgyalási, várakozási idõre kényszerítenek bennünket. A nemleges választ férfiként kezeljük, azaz nem tekintjük véglegesnek, hanem idõrõl idõre újra megkeressük a korábban elutasító sztárokat.

[origo]: A tipikus Playboy-olvasó hol szerzi be a lapot? Vásárol más szex- vagy pornóújságot is, vagy kizárólag Playboyt? (meteurologus)

Pósa Árpád: A Playboy-olvasók döntõ többsége standon vásárolja meg az újságot, tehát nem szégyelli megvenni. Csak remélni tudom, hogy nem csap hozzá pornólapokat.

[origo]:  Mennyire nagy nõfaló a Playboy fõszerkesztõje? (nyuszika)

Pósa Árpád: Stabil monogám kapcsolatban élek. Ezen a poszton igazából egy dologgal lehet megdõlni, a csajozással. Márpedig egyelõre még szeretnék maradni.

[origo]: Mit szól a családja ahhoz, hogy a Playboynál dolgozik? (lef)

Pósa Árpád:  Szüleim büszkék rám. Még a Playboy elõtt felbomlott a házasságom, így volt feleségem véleményét igazából nem ismerem, de tudom, hogy szurkol nekem. Barátnõmet viszont már a jelenlegi helyzetben ismertem meg, és azt hiszem, velem járó rosszként kezeli munkámat.

[origo]: Hány éves vagy, és mit csináltál, mielõtt a Playboyt fõszerkesztõje lettél? (nyuszoka)

Pósa Árpád: 38 éves vagyok. A Playboy elõtt a CKM férfimagazin fõszerkesztõje voltam.

[origo]: Miért jött el a CKM-tõl? A Playboy többet fizet vagy nagyobb név a szakmában? Esetleg más oka volt? (PapLan)

Pósa Árpád: A két lapot egy kiadóház adja ki, házon belül történt meg az áthelyezésem, és nem a pénz, hanem az új kihívás, illetve a nemzetközi márkanév vonzereje döntött.

[origo]: A szobád fala tele van meztelen lányokkal? (nyuszoka)

Pósa Árpád:  A lakásomban egyetlen aktfotó sincs jelenleg a falakon. Más jellegû mûvészi alkotások díszítik, de ez nem egy szándékos szelekció végeredménye, így alakult.

[origo]: Önnek ki a kedvence a magyar pornós lányok közül? Ismeri õket? (nyuszika)

Pósa Árpád: Az ismert magyar pornós lányok közül már nagyjából mindenkivel találkoztam, mivel érdeklõdtek a CKM-ben és a Playboyban való megjelenés iránt is. Nincs közöttük kedvencem, többségüket filmben sem láttam. Az újságokból úgy látom, hogy Monique és Michelle irányítja legügyesebben a dolgait.

[origo]: Mit szól ahhoz, hogy elárasztják a pornósztárok a választásokat? (nyuszika)

Pósa Árpád: Az ország minden polgárának lehetõségében áll, hogy jelöltesse magát, számomra komikusan hat, amikor egy pornószínész a pornóbéli tevékenysége révén, illetve annak demonstrálásával tud bejutni bármelyik parlamentbe. Ha pornótól elvonatkoztatva politizálni tudnának, akkor vélhetõen senkit nem zavarna a múltjuk és jelenlétük a politikusok között. A választókon múlik, hogy komolyan veszik õket, vagy nem.

[origo]: Miért nincs magyar internetes oldala a Playboynak? Tervben van? Nincs rá kereslet? Mennyit áldoznának a playboy.hu-ra? (PapLan)

Pósa Árpád: Kiadónk csupán a magazin kiadási jogát birtokolja, és nincs jogi lehetõsége honlapot létrehozni. A playboy.hu gyakorlatilag nem is létezik, de remélem, hogy a közeljövõben lesz olyan internetes vállalkozás, amely elkészíti, és majd együtt tudunk mûködni.

[origo]: Az [origo]-n látni Playboy-cikkeket, elõzeteseket. A Playboy akkor elkötelezte magát az [origo] mellett? (PapLan)

Pósa Árpád: Majdhogynem fogalmazhatnánk így is.

[origo]: Tervezi-e a Playboy, hogy internetes szexportálokon hirdeti magát? Mit szólna ahhoz, ha egy ilyen megkeresné az újságot hirdetési felületet kínálva? Kivel lehet felvenni a kapcsolatot?

Pósa Árpád:  Nem tervezzük. Ilyen megkeresések már voltak a múltban, és mint az kiderülhet, nem hirdetünk ezeken a felületeken.

[origo]: Szokott-e internetezni? Látogat-e konkurens lapokat? Mi a véleménye a magyarországi ingyenes erotikus weblapokról? (PapLan)

Pósa Árpád: Elég sokat szörfözök az interneten, és természetesen meglátogatom a konkurens magazinok honlapjait, ha van. Az erotikus honlapokon viszonylag kevés idõt töltök el, mert többségük nem tud kimenekülni a pornó bûvkörébõl.

[origo]: Üdvözlöm! Nagyon jó a lap, gratulálok hozzá! Sok férfitársam kívánságát teljesítenék, ha benne lenne egy sorozat Elisabeth Shue amerikai színésznõrõl. Ezt várom a Playboy nyuszitól húsvétra! (Tesco-gazdasagos)

Pósa Árpád: Köszönjük a gratulációt. Sajnos kívánságának teljesítése amerikai kollégáinktól függ. De ismervén idei terveinket, kérném, hogy valaki mást válasszon húsvétra.


[origo]