Péniszápolás (18+)

Naponta

A péniszápolás legfontosabb és legalapvetõbb része természetesen a rendszeres és alapos tisztálkodás. Azt gondolhatnánk, hogy szükségtelen erre felhívni a figyelmet, de szomorú tény, hogy sokaknak fogalmuk sincs arról, ez pontosan mit is takar, így elõbb szednek össze valami nyavaját, és kötnek ki a szakrendelésen, minthogy elsajátítanák a péniszápolás egyszerû technikáját.

forrás: [origo]

Tusolás vagy fürdés során húzzuk hátra az elõbõrt, és mossuk meg alaposan a makkot, ügyelve az összes mélyedésre, barázdára és redõre, amik mint tudjuk, a baktériumok, vírusok és gombák közkedvelt telephelyei - érdemes hát alapos munkát végezni. Ezzel a mozdulattal könnyûszerrel eltávolítható az a fehéres faggyú (smegma) is, ami a férfiaknál péniszrákot, a nõknél méhnyakrákot okozhat. Ez a fehéres anyag (ami a nõknél úgyanúgy megtalálható), az elõbõr alatt halmozódik fel, és mirigyváladékot, elhalt bõrszövetet, vizelet-és spermamaradványokat tartalmaz. (A körülmetélésen átesett férfiak sem ússzák meg ezt a napi procedúrát). A tisztálkodáshoz használjunk alacsony pH-értékû tisztálkodószereket, ellenkezõ esetben irritáció és viszketés léphet fel. Mosakodás után töröljük a területet alaposan szárazra, nehogy a nedves környezetben megülhessenek a gombák.

A tisztálkodás mellet napi program kellene, hogy legyen a heremasszázs, serkentve a herék vérellátását és a tesztoszterontermelést. Ha pedig már itt vagyunk, egy kis edzést is iktassunk be a napi teendõk közé, ami annyit tesz, hogy a hátunkra fekszünk, térdünket egészen a mellünkig felhúzzuk, kezeinket pedig átkulcsoljuk a mellkasunkon. Ezt követõen emeljük a törzsünket felfelé úgy, hogy a vállak egyenesen emelkedjenek fel a talajról. Ezzel az egyszerû mozdulatsorral elõsegítjük, hogy a nemi területeken felhalmozódott zsír lebomoljon - és az idõk végezetéig kitûnõ formában mûködjön férfiasságunk.

Heti 2x

A szexrõl semmiképp ne szokjunk le, elvégre a nemi örömködés hatására felpezsdül a vérkeringés, a péniszbe friss vér áramlik, és a tesztoszteron-termelõdés is beindul. Ha éppen nincs kivel kikapcsolódni, örömködjünk egyedül - persze szigorúan a szexuális egészség megõrzése érdekében. Amit a jó ügy érdekében heti kétszer mindenképp muszáj elvégezni, az a hímvesszõ alapos átvizsgálása. Vegyük szemügyre becses tagunkat, és igyekezzünk észrevenni az elváltozásokat, kiütéseket, sérüléseket, szemölcsöket, csomókat. Ezzel az alig fél perces technikával olyan súlyos betegségeket elõzhetünk meg, mint amilyen a péniszrák, nem is beszélve arról, hogy mi mindent - nem - adunk így át partnerünknek.

Havonta

A 25 és 34 év közötti férfiak a legveszélyeztetettebb korosztály a hererák kialakulását illetõen, ellenben, aki komolyan veszi az önvizsgálatot, megelõzheti a nagy bajt. Mindehhez arra van szükség, hogy havonta párszor meleg tus alatt, vagy a fürdõkádban (amikor a herezacskó ellazul és puha) tapogassuk meg a heréket úgy, hogy mutatóujj és hüvelykujj segítségével ide-oda görgetjük a heréket. Az egészséges golyó ovális és sima, tapintásra pedig olyan érzetet kelt, mint a héj nélküli fõtt tojás. Tapogassuk meg a golyókat, csomók, duzzanatok, keményedés és szokatlan dolgok után kutatva. A herezacskó legfelsõ részénél, és a herék mögött helyezkedik el a mellékhere, aminek átvizsgálása ugyancsak szükséges (mégis csak itt tárolódik a sperma).

Évente

Harmincöt év felet az urológus évenkénti felkeresése is kötelezõ, méghozzá prosztata-viszgálat céljából, hiszen a prosztatarák korai felismerése lehetõvé tesz olyan bevatkozásokat, amikkel az erekciós zavarok jó eséllyel elkerülhetõk. Nem kell bizonygatni, minél elõrehaladottabb állapotban van a rák, annál nagyobb veszélyben van a férfiasság.


[origo]