Orgazmusdiéta (18+)

A nõk szexuális diszfunkciói meglehetõsen gyakoriak, ám nem betegségre kell gondolnunk, hanem pár egyszerû, ám annál kellemetlenebb tünetre, ilyen például a nedvesedés hiánya, azaz a hüvelyszárazság, az alacsony libidó, a szexuális kedvetlenség, orgazmuszavarok, szex közben érzett fájdalom és egy sor hasonló probléma, amik egyenként is éket üthetnek egy jól mûködõ kapcsolatban, pláne, ha egyszerre jelentkeznek.

forrás: [origo]

A fenti panaszok hátterében is megannyi ok húzódhat, lehet valamilyen rejtett betegség, súlyveszteség, lelki nyomás vagy egyszerûen a klimax az, ami kiváltja mindezeket, s tudósok tucatjai dolgoznak rajta, hogy megtalálják a gyógyszerészeti megoldást. Ezzel párhuzamosan azonban egyes kutatók a természetben keresik a megoldást, s egyszerû táplálkozási változtatásokkal vélik megoldani a szexet ellehetetlenítõ panaszok sorát.

A teória szerint a halolaj, a keserû csokoládé és a kontrollált szénhidrát-bevitel együttesen egyszerûen és könnyedén megoldhatnak minden nehézséget. A halolaj dopamint tartalmaz, ami jó érzéssel tölti el fogyasztóját, s a benne található kémiai anyag az érzelmeket és a vágyat is erõsen befolyásolja. A dopaminnal laboratóriumi kísérleteket is végeznek, hisz rendkívül eredményesnek bizonyult a szexuális diszfunkciók kezelésének terén.

Összességében a halolaj, a csökkentett szénhidrát-bevitel és a csokoládé mellett az egészséges életmód követését javasolja a könyv, azaz a különféle stimulánsok, a koffein, az alkohol vagy a cigaretta mellõzését, így egyensúlyban tartható a szervezet szerotonin szintje is, ami fontos szerepet játszik a stressz kezelésében, de az energiával való feltöltöttségünkben is szerepe van.


[origo]