Nagy maszti-enciklopédia fiúknak (18+)

De mi a maszturbálás?

Nem biztos, hogy ezt ki kell fejteni, hisz mindenki tudja: kiverni a farkad annyit tesz, mint élvezeti céllal saját keze(i)ddel stimulálni a péniszedet. Ha valaha rányitottál valakire, aki hirtelen leült, vagy egyedül volt az ágyban, gyorsan magára rántotta a takarót és úgy viselkedett, mint akit félbeszakítottak valamiben, biztos lehetsz benne: épp örömet szerzett magának. A maszturbálás rendszerint ejakulációval végzõdik, vagyis ondó lövell ki a péniszbõl, amit ún. orgazmus kísér. Az orgazmus egy egész testet átható intenzív élmény, amelyhez foghatót a szervezet semmiféle más tevékenység hatására (kivéve a szex) nem tud produkálni.

Miért csináljuk?

Ha kiverted már valaha, akkor azonnal rávágod erre a kérdésre: mert jó! A maszturbálással a benned feszülõ szexuális tölteteket és energiákat tudod jótékonyan felszabadítani egy igen kellemes érzés kíséretében. Mindenki "kanos" néha, mindenkinek támadnak teljesen spontán idõben erõs szexuális gondolatai, ez természetes folyamat. A nemi szerveid folyamatosan termelik a hormonokat és a nedveket, a tested pedig úgy van programozva, hogy rákényszerít, ettõl rendszeres idõközönként megszabadítson téged - így mûködnek az emlõsök. Ennek egyik tudattalan módja a spontán magömlés (amikor arra ébredsz, hogy foltos és nedves az ágynemû meg a pizsi), a tudatos pedig a maszturbálás és a szex. Egyébként a gyakran maszturbáló fiúk szinte alig számolnak be spontán magömlésrõl.

A maszturbálás teljesen biztonságos. A közkeletû legendák dacára nem befolyásolja a péniszed mûködését, nem fog elgörbülni (egyébként is kevés pénisz tökéletesen egyenes), nem fog elfogyni az ondód, nem fogsz megállni a növekedésben, és nem okoz hererákot sem. A maszturbálás tökéletes gyakorlásnak a páros szexuális tevékenység elõtt. Megismerheted vele a saját tested, ami egy közös együttlét legfontosabb elõzménye. Hogyan is tudnád elmondani a partnerednek, hogy hol érintsen meg, mi a jó neked, ha még magad sem tudod? Amikor önkielégítesz, saját magad készíted fel egy jó aktusra, tanulási folyamaton mész keresztül.

Mikor kezdjük?

Ha ezt el tudod olvasni, már elég idõs vagy a maszturbáláshoz, fiatalabb korban azonban még nem mindig kész a szervezet elegendõ ondót termelni. A fiúk legkésõbb 15 éves korukra jutnak el arra a testi érettségre, amikor már képesek állandó mennyiségben testnedveket termelni. A legélvezetesebb maszturbálások mégis ennél idõsebb korban következnek be, mert akkor már tökéletesen és gördülékenyen folyik a nemi szervekbe a nedv-utánpótlás. A maszturbálás egyik leglényegesebb eleme ugyanis pont az, hogy egészséges mennyiségû ejakuláció kíséri. Néhányan szeretik idõnként visszafogni magukat, és nem élveznek el hosszú ideig, hogy aztán egy késõbbi alkalommal extra méretû orgazmust (és ejakulációt) érhessenek el.

Túlzásba is vihetõ?

Néhány hónapig, esetleg néhány évig azután, hogy felfedezte a maszturbálás örömeit, egy pasi többnyire sokkal gyakrabban veri ki, mint élete hátralévõ részében. Egyáltalán nem ritka, hogy egy 17-18 éves srác napi 3-6 alkalommal juttatja magát örömhöz. (Hallottunk már olyanról is, aki 24 óra alatt 22 alkalommal élvezett el!) Elõfordulhat ezért, hogy néhányan úgy érzik, talán túlzásba viszik ezt a tevékenységet, és az erre fordított idõt hasznosabb tevékenységgel is el lehetne tölteni. Ha azonban helyette TV-t nézel vagy ilyesmi, akkor már inkább maszturbálj! Egyszerûen csak élvezd, és gondolj arra, hogy néhány év múlva úgyis visszaesik a gyakorisága, szóval addig csináld és olyan gyakran, ameddig csak élvezed!

Hogy kell?

A lehetõségek száma szinte végtelen, mégis vannak bizonyos alaptechnikák - nyilván már neked is van kedvenc módszered, pózod, stb. A legjobb, ha teljesen nyugodt körülmények között addig maszturbálhatsz, ameddig jólesik, és nem kell a fürdõben kettõ perc alatt elélvezned. Azt, hogy hogyan kell jól maszturbálni, nem tudjuk megmondani, egyrészt mindenkinek más a jó, másrészt bizonyára van már valamennyi tapasztalatod, hogy te hogy szereted csinálni - viszont mindig legyen kéznél törlõkendõ, hogy ha a hasadra élvezel egy liternyi folyadékot, gondosan le tudd törölni...

Az ököl
Alapvetõ technika, a teljes kezedet rászorítod a péniszedre, mintha baseball ütõt fognál, majd fel és le. Elõnye, hogy nagy felületen érintkezik a kezed és a farkad, a nagyobb felület pedig nagyobb élvezetet jelent. Ez a módszer akkor jó, ha viszonylag nagy a péniszed, ha viszont kisebb, mint a tenyered szélessége, akkor nem fogod tudni elég hosszan fel-le húzni, szóval inkább válassz másik technikát.


Az ötujjas
Itt a kezed és a karod szöget zár be a péniszeddel; négy ujjad átlósan a farkad hasi részén (alul) van, egy ujjad pedig a háti részén (felül). Az ujjaid így tökéletesen tudnak irányítani, ráadásul a pénisz teljes hosszán tudsz stimulálni.

A háromujjas
Kisebb nemi szervvel rendelkezõknek ideális. Egyszerûen fogd a péniszed úgy, mint egy ceruzát. Ez a fogás nyújtja a legnagyobb kontrollt és a legnagyobb mozgásteret (a pénisz tövétjõl egész a makkig), de az érintkezési felület kisebb.

A fordított ököl
Az ököl technika tükörképe, nagyon kellemes érzést nyújt. Ragadd meg a péniszed bal oldalról (jobbkezesek): fordítsd el a csuklód, hogy a mutatóujjad lefelé mutasson, úgy fogd meg a farkad, tehát a tenyered a hasad és a péniszed között van. Itt a tenyered teljes felületével tudod a legnagyobb élvezetet nyújtani a péniszednek, és ezzel a technikával nagymértékben színesítheted a többi módszert.

A tábortûz
Mintha egy fapálcával akarnál tüzet csiholni, a két tenyered közé fogod a péniszed, és hengergeted közöttük.

Mosónõ
Egyik kezeddel a péniszed tövét, alját szorítod, míg a másikkal a felsõ részén végzel csavaró mozdulatokat. Mintha egy nedves ruhát csavarnál ki, viszont síkosító kötelezõ!

forrás: [origo]

Ezzel feldobhatod!
Vicces és érdekes élményben lehet részed, ha egy tökéletesen tiszta tollseprûvel közelíted meg a péniszed. A hatás nem marad el: ha nem neveted el magad (bár mért is ne tennéd?), és kibírod az orgazmusig, az eszköz bizonyára állandó szexuális játékszered marad. Innentõl kezdve pedig a lehetõségek tárháza gyakorlatilag végtelen, mindenféle eszközt bevethetsz, ami számodra örömöt okoz. A lényeg: mindig tiszta "játékszereket" használj, és ne okozz magadnak sérülést.

Tapasztalt maszturbálók szerint egy csepp eukaliptusz olaj vagy nagyon gyenge mentol a zacsin kellemesen hideg érzést ad (viszont ilyen ujjakkal fel ne nyúlj magadnak, mert kiszaladsz a világból - lásd chillis ujjal szembe nyúlni!), de a hûtött tejszínhab is új élményekhez juttathat, ráadásul a végén el is fogyaszthatják az arra kíváncsiak. A legfontosabb, hogy addig kísérletezz, amíg úgy érzed, teljes biztonságban vagy, és van menekülési útvonalad, ha valami nem úgy sülne el, ahogy vártad.

Csússzon vagy ne csússzon?

Változó, hogy neked mi esik jobban: ha síkos a péniszed, miközben maszturbálsz, vagy ha inkább száraz. Nincs semmi hátránya a száraz változatnak sem, nem fogsz megsérülni, de elõbb-utóbb úgyis kipróbálod a nedves módszert, ráadásul lehet, hogy az elõváladékod mindenféle kérés nélkül megoldja ezt a problémát, természetes síkosságot biztosítva.

Érzékeny bõrûek vagy intenzívebb élményekre vágyók próbálják ki a különféle nedves módszereket. Akkor is célszerû síkosítót használnod, ha biztosra akarsz menni és el szeretnéd kerülni az apró hámsérüléseket és bõrirritációt, ami a száraz maszturbáláskor esetleg fellép.

A férfi G-pont

Lehet, hogy már próbáltad, lehet, hogy nem, mindenesetre nekünk is van G-pontunk - elvégre nemi egyenjogúság van! A férfiak is érhetnek el földcsuszamlás-szerû orgazmust - akár a pénisz érintése nélkül is -, ha a megfelelõ technikát használják maszturbálás közben. A prosztata ugyanis csodákra képes: ez az idegvégzõdésekkel bõven átszõtt szerv ingerlés hatására semmivel össze nem hasonlítható örömöt okoz. Ha még nem volt ebben szerencsénk, egy minden zavaró körülménytõl mentes, nyugodt maszturbáláskor tegyünk rá kísérletet, hogy felfedezzük!


Mint minden szexuális és fél-szexuális akció elõtt, itt is fontos, hogy legyünk tiszták. A prosztata megismeréséhez ugyanis fel kell nyúlnunk az ánuszunkba, de egyet mondok: megéri. Az is elsõdleges, hogy kellõen lazuljunk el, hisz ellenkezõ esetben egyébként sem tudnánk élvezni még a maszturbálást sem. Ujjainkon ne legyen éles köröm, mert azzal könnyen sérülést okozhatunk magunknak, és megfelelõen síkosítsunk (a kezdetben idegenkedõk még óvszert is húzhatnak rá, de végül is csak saját magadban nyúlkálsz), majd lassan, fokozatosan haladjunk befelé. A prosztata a nyílástól úgy 7-8 cm-re található, dió nagyságú szerv.

Azonnal észre fogjuk venni, ha megtapintottuk: már egy enyhébb érintésre, gyengéd nyomásra is heves orgazmusközeli állapotba kerülünk, úgyhogy csak módjával! Az is elõfordulhat, hogy a farkad ingerlés nélkül, egy óriási adagban távozik az ondó.  Maszturbáláskor éppen az a lényeg, hogy a kellemes állapotot minél hosszabb ideig élvezhessük zavartalanul, ezért jó, ha megtapasztaljuk saját ingerküszöbünket, amit a péniszünk izgatása és prosztatánk ingerlése együttesen okoz. Érdemes kipróbálni, hisz mért fosztanánk meg magunkat egy olyan élmény megtapasztalásától, amirõl még nem is tudjuk, hogy milyen.

Tanulható

Valamiféle szexuális tevékenység lévén, a maszturbálást is lehet, és kell is tanulni. Persze kiverheted öt perc alatt is villámhúzogatással, de tényleg ilyen szintû élményeket akarsz magadnak? Nyilván az elsõ szexuális aktusod sem volt vérprofi, de idõvel egyre tapasztaltabb leszel, és ugyanígy van a maszturbálással is. Minél tudatosabban odafigyelsz arra, hogy saját magadnak egyre jobb "minõségû" élményeket okozz, annál nagyobb élvezetben lesz részed.

Az orgazmus és az ejakuláció két teljesen különbözõ testi folyamat, megtanulhatunk orgazmust, sõt, több orgazmust is elérni ejakuláció nélkül, egymás után. Ehhez idõ, türelem és sok gyakorlás kell, de néhány alapvetõ körülményre is figyelnünk kell.

Leginkább arra, hogy ne siess. Szánj rá annyi idõt, amennyit csak lehet; a legtöbbünk persze minél gyorsabban akarja a kellemes érzést elérni, de ha csak egyszer megpróbálod elnyújtani olyan hosszan, ahogy csak bírod, rögtön úgy döntesz majd, nincs többé ötperces farokverés. Figyelj a tested reakcióira, koncentrálj arra az érzésre, amit az orgazmus és az ejakuláció elõtt érzel! Ismerd meg a saját tested! Érintsd meg magad, fedezd fel a péniszed tövénél, a zsacsid mögötti területen lévõ zónákat, a golyóidat, az ánuszod. A maszturbálás nem csupán a bõr húzogatása! Ne maszturbálj tervszerûen, az örömszerzés nem egy teljesítendõ feladat! Ha frusztrációval vagy unalommal párosul az egész, akkor semmi értelme, inkább hagyd abba, vagy bele se kezdj.

Kontrolláld az ejakulációd! Ha ezt megtanulod, azzal óriási mértékben megnövelheted a partnerrel történõ szexuális élmények minõségét is. Többféle megoldás létezik erre, mindenki más módszert talál eredményesnek:

-amint érzed az ejakuláció közeledtét, fejezd be a péniszed ingerlését. Próbáld megismerni a tested, és ha felismered az érzést, ami az ejakulációt megelõzi, hagyd abba az izgatást, majd ha ez az érzés elmúlt, folytasd!

-a légzés is sokat segíthet, kilövellés elõtt koncentrálj a tudatos légzésre. Képes vagy irányítani az ejakulációdat, de ehhez teljesen tiszta fej kell. Lélegezz mélyen, lassan és számold ezeket a lélegzeteidet, ezzel teljesen elvonod a tested figyelmét arról, hogy lövellnie kell.

-helyezd át a szexuális energiákat. A lágyéktájon koncentrálódó kellemes érzéseket próbáld meg képpé formálni, majd képzeld el, ahogy felirányítod õket a gerinceden keresztül egész az agyadig, majd vissza a hasi tájékra. Légy tudatos! Rengeteg energia szabadul fel egy maszturbáláskor is, csak legtöbbünk rá se hederít.

Csak óvatosan

Mindenekelõtt gondolj arra, hogy a péniszed is a tested része, vagyis bõr és hús. Ha nem akarod, hogy megsérüljön, tarts be néhány elõvigyázatossági szabályt. Azt tanácsoljuk, inkább ne maszturbálj szárazon, használj síkosító anyagot. Ha sérülés van a péniszeden (pl. apró hámsérülés), akkor inkább hanyagold, hisz komolyabb baleset lehet belõle. Ha eltörted a kezed, amellyel maszturbálni szoktál és épp gipszben van, inkább ne használd a másik kezed, mert úgysem lesz olyan jó - akkor inkább kérj meg valakit, hogy segítsen... Egyszóval: körültekintõ maszturbálással kifogástalan élményekben lehet részed!

 

Forrás: Boxermagazin


 


[origo]