Német fiú Európa meleg nagykövete

Szombaton ért véget a négynapos rendezvénysorozat, melynek célja, hogy huszonegy versenyzõ közül megválasszák Gyöngyösi Nándor, a tavalyi Mr. Gay Europe utódját. A verseny fõ célja,  hogy egy helyes arcon és egy szép testen túl megtalálják azt a férfit, aki megragadó személyiségével, intellektusával és ambíciójával képes sikerre vinni a melegkérdést, és komoly erõfeszítéseket tesz a melegek jogait illetõen.

forrás: [origo]

Idén Magyarország adott otthont a versenynek, a szabályok értelmében ugyanis a következõ év Mr. Gay Europe házigazdája az az ország, amelynek küldötte elõzõ évben megnyeri az európai versenyt - Nándi tavalyi gyõzelme révén hazánk kapta meg a rendezési jogot.

A küldöttek a világ számos pontjáról érkeztek, a rendezõk elmondása szerint különleges alkalomról volt szó, hiszen soha ennyi résztvevõt nem számláltak még nemzetközi melegversenyen. Képviseltette magát Azerbajdzsán, Belgium, Bulgária, Dánia, Franciaország, Németország, Gran Canaria, Magyarország, Írország, Izrael, Olaszország, Lapföld, Macedónia, Moldova, Hollandia, Írország, Norvégia, Portugália, Szlovénia, Spanyolország és Anglia. A verseny szomorú része, hogy Lengyelország képviselõjét elutazása elõtt megtámadták, egészségi állapota nem engedte, hogy Budapestre utazzon.

A meleg nagykövet

Gyõztest szombat éjszaka hírdettek a Fõvárosi Nagycikruszban megrendezett gálán, ahol egy közel háromórás mûsorban választották ki Európa meleg nagykövetét. A zsûriben olyan neves személyiségek foglaltak helyet, mint Nathan Shaked (az International Mr. Gay tavalyi gyõztese), Vámos Viktória (magyar topmodell), Kajdi Csaba (a világhírû modellügynökség tulajdonosa), Brian Merriman (a Dublini Nemzetközi Meleg Színház és Fesztivál mûvészeti vezetõje), Brad Vee Johnson (a Boney M egykori frontembere), és végül, de nem utolsó sorban Martha Wash (a Weather Girls énekesnõje). A két mûsorvezetõ Patrícia és Adam Webb gondoskodott az est hangulatáról és a fordításról, nemzetközi verseny lévén ugyanis két nyelven folyt a mûsor. Az egyes mûsorszámok között vizibalettel és cirkuszi elõadásokkal szórakoztatták a közönséget.

Az est során a Mr. Meleg Európa 2007 cím kiosztása elõtt további három kategóriában hírdettek gyõztest: a fiúk egymásra adott szavazatai alapján a gyõztes a szlovén fiú lett, a fürdõruha-show nyertese a német versenyzõ, a közönségkedvenc a holland jelölt lett, míg a magyar jelölt, Ladányi Deam - habár a selejtezõn kiesett - szintén kapott egy emlékdíjat. Számos versenyszám után kihírdették az est nyertesét, a 2007-es meleg nagykövet a német Jackson Netto lett, aki azon túl, hogy Európát képviseli majd a Mr. Gay International versenyen, az európai melegjogok elsõ számú képviselõjévé is vált.


[origo]