Mindent a G-pontról

A misztikus G betû valójában egy név, a Grafenberg rövidítése. Így hívták ugyanis azt az ausztrál tudóst, aki 1950-ben kavarta meg felfedezésével a punnyadt helybéli nemi élet állóvizét. A G-pont létezését azonban sokan - mivel ügyetlenségükben nem sikerült megtalálniuk - ezután is kétségbe vonták.  Némely alulinformált úriember (és hölgy!) a mai napig legfeljebb nagy szemeket mereszt az említésére. Pedig kár megfeledkezni arról az apró kis pontról, mely a szexuális gyönyör kiapadhatatlan forrásává válhat.

Megtalálni persze nem is olyan egyszerû ezt a vagina mellsõ falán található, kb. 1-1,5 cm átmérõjû területet, melynek izgatása sokszor mind a klitorális, mind a hüvelyi orgazmusnál erõsebb kéjérzetet okoz. Alakja személyenként változó, hasonlíthat babszemre vagy lehet egy szimpla dudor. Vannak nõk, akik érzik a vécén ülve, kitapintják egy vibrátorral vagy egyéb eszközzel, másoknak azonban partnerre van szükségük a felfedezéséhez. Stimulációja eleinte a vizeléshez hasonlatos ingert okoz, majd szexuális élvezetté vált át, végül kielégüléshez vezet.

Bár a szexológus szakember is elismeri, hogy a G-pont felfedezése számos, addig nem ismert élvezethez juttathatja a nõt - és így partnerét is -, óva int attól, hogy mostantól kezdve kifejezetten "erre hajtsunk". Ha ugyanis célorientáltan keresgélünk, s mégsem járunk sikerrel, ez az egész aktust frusztráló élménnyé változtathatja. Talán meglepõ, de a G-pont utáni sikertelen nyomozás nem egy pár nemi életét tette tönkre. A legjobbat akkor tesszük tehát, ha nem a célra, hanem a folyamatra koncentrálunk, kiélvezzük az aktus minden pillanatát, de közben rendíthetetlenül kutatunk a gyönyörzóna felderítõövezetében.

Sajnos tény, hogy vannak nõk, akik sikertelenül próbálnak rábukkanni Grafenberg-pontjukra. Nem elképzelhetetlen, hogy nincs nekik, de az is lehet, hogy lévén a hüvely túl hosszú, nem képesek elérni. Ez sem tragédia, a kielégülésnek számos más módja létezik ezen kívül is. Ha azonban megtaláltuk, használjuk ki a lehetõséget, mely a kéj érzetének addig ismeretlen spektrumát vetíti elénk.

Ajánlat

Szex reggel, délben, este

Mi a baj a gyakori szeretkezésekkel?

A Medián egy korábbi felmérésenek adatai a szexuális szokásokról

Milyen zenét hallgassunk szeretkezés közben?

Az orális szex története

A Magyar Szexológiai Társaság honlapja


[origo]