Miért szeretik a nõk a melegpornót?

Azt a tényt, hogy a leszbikus jelenetek beindítják a nõket, lassan az egész világ elfogadja, s betudjuk ezt a szinte mindenkiben ott szunnyadó vágynak vagy fantáziának, ami egy másik nõvel való szerelmeskedésrõl szól. De hogy mit találnak izgatónak két férfitest összegabalyodásában? Nem is olyan bonyolult a válasz, ha belegondolunk, a heteroszexuálisoknak készült pornófilmek inkább a férfiak, mintsem a nõk igényeit szolgálják ki.

forrás: [origo]

Eltérõ férfiszerepek

A heteropornó-filmekben a férfiak olyanok, mint a szükséges rossz, nem õk állnak az érdeklõdés középpontjában, inkább csak azért vannak ott, hogy valaki hordja azt a hímvesszõt, amivel a lényegbe, a nõbe behatolnak. A hetero férfiak nem igazán akarnak más férfiakat látni meztelenül és szex közben, ennek következtében a férfi egésze csak elvétve jelenik meg a képernyõn. Ezzel szemben a melegpornóban a fókuszpont ennél jóval tágabb, a férfiak általában szebbek, csinosabbak, vonzóbbak is, mint a hagyományos filmekben. Itt láthatunk szép testeket, láthatunk fenekeket és arcokat is, s mint tudjuk, egy másik élvezõ arca komoly vágyserkentõként hat - még képernyõn keresztül is.

Mivel a heteropornó-filmek esetében a rendezõi elképzelés legtöbbször az, hogy a nézõ, a férfi azonosul a filmben szereplõ hímmel, annak túlzásba vitt ábrázolása elrontaná ezt a fantáziát, így többnyire annak péniszén legeltetik a kamera szemét, mintegy virtuális meghosszabbításaként a szemlélõdõ pasinak. A nõk azonban nem erre kíváncsiak, hanem a férfira mint esztétikai élményre egységében, szeretnének elmerülni az izmok mozdulásában, a formák feszességében, számukra részletkérdés, hogy épp egy nõt vagy egy másik férfit gyömöszölnek éppen.

Ne felejtsük el azt a szempontot sem, hogy nõ hiányában a nõi agynak nem kapcsol be az a területe, ami a testi komplexusok gyártásáért felel, s ha nem kell hasonlíttatnia egyes testrészeit egy szereplõével, felszabadultabban és könnyebben adja át magát a szexuális izgalomnak. Fontos tudnunk azt is, a nõkbe nincs beletáplálva az a végletes homofóbia, ami oly sok heteroszexuális férfira jellemzõ, így sokan valóban semmi hátborzongatót vagy furcsát nem találnak abban, hogy két szép testû férfi szereti egymást. Sõt, sokakban ott motoszkálhat az a fantázia is, hogy egyszer talán két férfival is jó lenne, akik egymásban is örömüket lelik...


[origo]