Melegíts a szexre! (18+)

Az ember kamaszkorában (jó esetben) fokozatosan végigjárja a másik testének felfedezéséhez vezetõ összes lépcsõfokot, a kézfogástól a gyengéd simogatáson keresztül az elsõ aktusig. Ekkor még teljességgel kielégítõ egymás karjaiban zihálni, és folyton megálljt parancsolni. Idõvel aztán belefeledkezünk a komolyabb szexbe, és hajlamosak vagyunk átmenetileg megfeledkezni arról, a szex nem feltétlenül a kielégülésrõl kell, hogy szóljon.

Egyes felmérések szerint a kamaszkor végével a huszas-harmincas éveikben levõk töltenek legkevesebb idõt az elõjátékkal, majd a negyvenes évek fele ismét visszatér a gyengédség fontossága, és a szeretkezések módjának megadása.

forrás: [origo]

Függetlenül attól, hogy a nõk nagy százaléka ismeri és szereti a hirtelen felindulásból elkövetett szexet, tudjuk azt is, a nõ orgazmusához a megfelelõ izgalmi állapoton keresztül vezet az út. A férfi erekciójára is jó hatással van, ha nem kell azonnal tettre késznek lennie, hanem megfelelõ ingerek hatására fokozatosan éri el teljesítõképessége csúcsát, és a kellõen nedves nõ is befogadóbb és lelkesebb lesz, ha már csöpög a vágytól.

Elõjátékból sosem lehet sok, ez alap. Fõképp, mivel beletartozik minden, ami a behatolás elõtt történik, azaz csókok, vetkõztetés, simogatás, orális szex. Kissé tágabban értelmezve pedig elõjátéknak tekinthetõ az is, ha egész nap telefonon, levélben, szóban, írásban, jelben utaltok és készültök a szexre. Órákon keresztül tartó, egyre fokozódó izgalmi állapotot lehet elérni a távszex ezen formáival, egész új színt kap a munkaidõ lejárta, ha tudod, mi vár rád otthon...


Az elõjáték nem csak a maga szépségéért és játékosságáért fontos tehát, de határozottan segít az aktus fokozott élvezésében a nõi orgazmus elérésében. Segít megtanulni, hogy kinek mi szerez a legnagyobb örömet, segít megismerni és megszeretni a partner legapróbb porcikáit is, beleszerethetsz egy lábujjba, egy anyajegybe, egy-egy elrejtett zugba. Nincs olyan, hogy jó elõjáték és rossz elõjáték, kellõ odafigyeléssel minden test reakciói kiismerhetõk, de fontos észben tartani, a vágy alapvetõen agyunkból indul.

forrás: istockphoto

Néhány technikai részletre érdemes odafigyelni, a romantikus környezet ez esetben fontos lehet, mivel nagy valószínûséggel szerelmed az, akivel idõt szánsz a játszadozásra. Gondoskodjatok róla, hogy a szobában megfelelõ legyen a hõmérséklet, meztelenül se fázzatok, mert az tönkreteheti az egészet. Friss, tiszta lepedõ, kellemes világítás, tehát csak pár apró részlet, ami komfortossá teszi a környezetet.

A vetkõztetés történjen lassan, adjátok meg a módját, és csókolózzatok sokat. Bár a csók a legelsõ és legkézenfekvõbb kifejezése a szerelemnek, szeretkezés közben olykor hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, fõleg, ha elkapott a hév. Lassú és érzelmes csókváltás már magában elég lehet, hogy felkorbácsolja vágyainkat, fõleg, ha szép lassan az egész testre figyelmet fordítunk. Sok nõ érzi úgy, hogy partnere nem szentel elég idõt a csókoknak, és egybõl a lábai közé bukik, pedig a testnek is fel kell készülni erre az intenzív élményre.

Légy tahát újra kamasz, emlékezz a szülõi házban eltöltött forró és izgalmas pillantokra, és engedd szabadon a fantáziád! Ha pedig képesek vagytok fékezni magatokat, egy-egy elõjátékot napokig is el lehet húzni, hogy a végsõ beteljesülés még édesebb legyen.


[origo]