Megvett egy prostituáltat, a bíróság elitélte

Az alkalmanként prostituáltként dolgozó sértett 2003 szeptemberében felvetette ismerõsének, hogy anyagi gondjai enyhítésére szívesen dolgozna örömlányként. Az ismerõs az év végén bemutatta a lányt Tóth Sándornak és rokonának, akikkel a prostituált megegyezett, hogy kizárólag lakóhelyén, Pécsett fog dolgozni. Tóth negyvenezer forintot adott rokonának a lányért, akit a megállapodással ellentétben nem a baranyai megyeszékhelyen foglalkoztattak, hanem Sopronba vittek.

Mivel a prostituált nem ment haza, élettársa bejelentést tett a rendõrségen. A bûncselekményre 2004 január elején derült fény, amikor a lányt a rendõrök Sopronban igazoltatták.

Az elsõ fokon korábban eljárt Baranya Megyei Bíróság a férfit emberkereskedelemben bûnösnek találta és két év négy hónap letöltendõ, rokonát pedig egy év négy hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A rokon esetében a határozat jogerõre emelkedett, Tóth Sándor azonban fellebbezett, így ügye a Pécsi Ítélõtáblára került. A táblabíróság az ítéletet megalapozottnak találta és helybenhagyta.


(MTI)