Masztimaraton Angliában (18+)

Augusztus ötödikén rendezik Nagy Britannia elsõ maszturbálós összejövetelét, ami a példaadó nagy testvér mintájára jótékonysági célokat támogat, például AIDS-prevenciót és a megelõzés kutatásait.

Az elõzetes visszhangok mindazonáltal rosszat sejtetnek, az esemény médiapertnerét, a Channel 4-t sok kritika éri, a szexuális botrányokkal övezett Big Brother után ugyanis ismét síkos területre lépett, a Guardian egyenesen pornóigazgatónak nevezte a csatorna vezetõjét.

A kritikusok természetesen azonnal végigvezették a televíziós csatorna pornografikus evolúcióját, egészen a nyolcvanas évektõl kezdve, a pénisz-héten keresztül a britek prüdériáját tesztelni vágyó maszturbációs nap közvetítéséig.

A történet érdekessége, hogy az eredeti rendezvényen még a fotózás is szigorú engedélyekhez kötött, a férfiak és nõk elkülönítve végzik az önkielégítést, és a webkamerás kapcsolat is inkább egyoldalú. Az idén elõször beengedett voyeurök borsos pénzt fizettek a szórakozásért, ezzel szemben a britek egy doboz sör mellet a kanapéról kísérhetik figyelemmel az ily módon médiatermékké tett Masturbate-A-Thon napját.


[origo]