Keresik Európa meleg nagykövetét (18+)

A hagyományos szépségversenyekhez hasonlóan a magyarországi forduló nyertese megmérettetheti magát nemzetközi porondon is, elindulhat a Mr. Gay  Europe címért, és egy évig képviselheti a meleg közösséget az unió tagországaiban felmerülõ melegjogi esetekben. Épp ezért tartják nagyon fontosnak a szervezõk, hogy az esztétikus külsõ mellett az intelligenciát és a pozitív fellépést is pontozzák.

A tavalyi eset jól példázza, hogy komolyan veszik az Európa melege címet, ugyanis az eredeti gyõztest megfosztották rangjától, mert nem tudott megfelelni a legfõbb elvárásnak, miszerint "nyilvános szerepléseivel köteles a mindenkor elvárható magatartást tanúsítani". Így lett a második helyezett holland Alexból az elsõ, õ indult a Mr. Gay International címért is Palm Springsben.

Kyan, azaz Mr. Gay Hungary 2005, az elsõ magyar melegkirály komolyan feladta a leckét az idei mezõnynek, mert bár az európai fordulót nem nyerte meg, komoly sikereket könyvelhetett el, a közönség õt választotta kedvencének, s a döntõ gáláját is az õ fotójával hirdették. Az idei nyertes Amszterdamban mérheti össze erejét a kontinens legjobbjaival, de jövõre már Budapest ad otthont a meleg közösségben rendkívül rangos eseménynek.

Adam Webb, aki a nemrég a toleranciadíjat nyerte el a Magyar Pornó Oszkáron, ekképp indokolja a verseny szükségességét: "Elég volt a rejtõzködésbõl és abból, hogy nem lehetünk magunk száz százalékban. Nem hiszem, hogy a rendezvény után kevesebb család fog szétmenni és kevesebb szülõ fogja kitagadni gyermekét, ha megtudja fia vagy lánya másságát. Naiv volnék, ha azt gondolnám, egy csapásra tárt karok és széles mosoly fogadja kibontakozásunkat. Ám elég volt, ideje kikelni a földbõl, és megmutatni, nekünk is olyan szirmunk van, mint a "normális" virágoknak. ... Azontúl kell egy ünnep, egy kis mozgalom, egy lehetõség, hogy becsüljük és egy kicsit csodálhassuk a férfiszépséget!"


[origo]