Kedvelt az izraeli pornó

Az Israel Insider tudósítása szerint az izraeli pornófogyasztók mintegy tíz százaléka olyan ellenséges országok lakosai közül kerül ki, mint Jordánia, Egyiptom vagy Szaúd-Arábia, a legkeresettebb tartalmak pedig izraeli katonanõket és Moszad-asszonyokat mutatnak be. Egy pornós portál arabra is lefordította az oldalon fellelhetõ tartalmakat, minek hatására a látogatottság soha nem tapasztalt méreteket öltött, de a nem fordított, izraeli oldalak arab felhasználói is igen aktívak.

forrás: [origo]

Az arab pornókonzum elsõsorban azzal áll összefüggésben, hogy sok arab országban - például Szaúd-Arábiában, Tunéziában, Jordániában, Egyiptomban és a palesztin területeken - a pornó illegális. Szakértõk szerint - bár meglehetõsen bizarr az elképzelés -, az izraeli pornón keresztül az arab világ szembesülhet azzal a szabadsággal, ami elõttük tiltva van, és - reményeik szerint - ennek hatására vívják majd ki azokat a jogokat, amiket egy XXI. századi civilizált ország megkövetel. Ám erõs túlzás volna azt feltételezni, hogy a pornográfia teremti majd meg a vágyott békét és testvériséget az ellenséges országok között, márcsak azért is, mert nem most kaptak rá ezen ország lakosai a szexuális tartalmakra.

A Google Trends szolgáltatásán keresztül megbizonyosodhatunk róla, hogy muszlim területerkrõl érkezik a legtöbb keresés a szex hívószóra, és ez nem újkeletû jelenség. A pornó, a szex az interneten keresztül mindenhonnan elérhetõ, az arab országok felhasználói ugyanúgy hozzáférnek ezekhez, mint bárki más, az izraeli pornó így inkább divatnak számít, mintsem átütõ és felvilágosító eseménynek.


[origo]