Kalauz pornóvadászoknak

A neten alapvetõen két fontos típusba sorolhatjuk az elérhetõ pornográf tartalmakat, ezek szerint van, amiért fizetni kell, és van, ami ingyenes. Elõbbi többnyire jobb minõségû, általában a lényeg is megtekinthetõ, de nem törvényszerûen. Egyre több helyen bukkanhatunk egész hosszú, minõségi darabokra, amikért egy forintot sem kell fizetnünk, de persze nem ez a jellemzõ. Az online szexipar dollármilliárdos üzlet, amit nyilvánvalóan a fizetõs tartalmak és a fizetõképes kereslet tett azzá, ami. Általában jelképes összegekrõl van szó csupán, ha egy-egy videót akarunk megtekinteni, de elterjedt módszer az is, hogy valaki elõfizet valamely oldal tartalomszolgáltatására egy bizonyos idõre. A fizetés történhet hitelkártyával az interneten keresztül, de egy emelt díjas SMS is jó, sõt jobb szolgálatot tehet.

forrás: [origo]

Mit keresünk?

Fontos tudni, hogy az adott országban milyen törvények vonatkoznak a szexualitásra vagy a közzétehetõ pornóra, mert az illegális tartalmak tárolása - azaz, ha ilyeneket tartasz a számítógépeden, - szintén illegális, így büntetéssel sújtható. A legkínosabb kérdés a különféle pedofil tartalmak tárolása vagy megosztása, így ilyeneket még akkor se tölts le, ha látszólag ártalmatlannak tûnnek. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy könnyen megeshet, valakit idõsebbnek nézel a valódi koránál, így fel sem merül a kérdés, kiskorúval állsz-e szemben. Legális oldalak esetében a közzétett és letölthetõ anyagok általában jogtiszták, a szereplõk koráról írásos dokumentációjuk is lehet, így ezek e szempontból többnyire ártalmatlanok.

Három alapvetõ kategória alapján körvonalazhatod nagyjából, milyen tartalmakra vágysz, ezek a softcore, a hardcore és az other, azaz a minden más szerint oszlanak meg. A softcore ártatlan képeket és videókat jelöl, meztelen, esetleg széttárt lábú nõkrõl. Az e kategóriába tartozó szexjelenetek vagy imitáltak vagy annak tûnnek, de jellemzõen nem látszanak a nemi szervek és nem szembesülhetünk nem várt, sokkoló fordulatokkal. A hardcore a klasszikus pornó mezeje, minden látszik, s minden lyukba való behatolás megengedett, ráadásul közeli kameraállásokból. Az egyéb, meg nem nevezett kategóriába kerül minden, ami ezen felül a szexhez tartozik és bizarrságának, obszcenitásának, gyomorforgató voltának vagy éppen rétegszexségének köszönhetõen egyik kategóriába sem süllyeszthetõ.

Oldaltípusok

Ingyenes oldalak (Free sites): Túlnyomórészt kevés tartalommal bírnak, és többnyire egy fizetõs oldal részét képezik, itt találhatók az ingyenesen elérhetõ, ám fizetõs felhasználót feltételezõ tartalmak. Videókból részletek tekinthetõk meg, s úgynevezett free tourokon keresztül betekintést nyerhetünk, milyen további tartalmakat kínál az oldal. Léteznek teljesen ingyenes pornóoldalak is, akár képekre, akár videókra vadászunk, ám ezek esetében számítanunk kell a pop-upokra vagy arra, hogy a kattintgatás során végül egész máshol kötünk ki, mint ahol szerettünk volna.

Index oldalak: Valójában gyûjtõoldalak, miken keresztül ingyenes vagy fizetõs site-okra juthatunk. Általában tematikusan, azaz a pornók típusainak megfelelõen rendszerezettek, vannak egy-egy témára specializálódott index oldalak, de léteznek széles kínálatot felvonultatók is.

Fizetõs oldalak (Pay vagy membership sites): Hivatalos hozzáférés vásárolható a szexuális tartalmakhoz, az említett módokon, azaz SMS-en keresztül vagy hitelkártyás fizetéssel. Mivel a hitelkártyákkal kapcsolatosan számos visszaélés történt már, s mivel a banki ügyintézõvel való beszélgetésnek nem épp a legkellemesebb pontja a pornóoldalon történt regisztráció során történt visszaélés, legyünk körültekintõek, s ha lehet, inkább a telefonos megoldást válasszuk!

Privát oldalak (Private vagy hidden sites): Ezek igénylik a legnagyobb körültekintést, mivel ellenõrizetlen hozzáférésrõl van szó, egy tárhelyen elérhetõ képek vagy videók gyûjteményérõl. Ezek tartalmazzák a legtöbb illegális tartalmat, így például a pedofil kép- és filmanyagok nagy részét.


Biztonság

Attól, hogy pornót nézni sokak szerint csúnya dolog, még nem kell feltétlenül belenyugodnod abba, hogy ezért meg is büntessen a világháló. Tudjuk, hogy a szexen keresztül kaphatjuk el a legtöbb számítógépes betegséget, így jó, ha megfelelõ vírusirtóval felfegyverkezve vágunk neki a kalandozásnak. Olyan ez, akár egy óvszer, ki is lyukadhat, de ez a minimum, amit meg kell tennünk, ha veszélyes vizekre evezünk. Pop-up áradatokkal, kéretlenül megnyíló oldalakkal, veszélyes hirdetésekkel és akaratunk ellenére, észrevétlenül települõ programokkal találkozhatunk a leggyakrabban, így fontos tudnunk, mire számíthatunk, s ezeket a lehetõ legtöbb módon igyekezzünk elkerülni.

forrás: [origo]

Potenciális veszélyek

A leggyakoribb eredménye az alattomos szexoldalaknak, hogy egyszer csak végeláthatatlan mennyiségû felugró ablakkal kell megküzdened, ahol a legkülönfélébb szexuális tartalmakat hirdetik számodra, és nincs az a gyakorlott számítógépes játékos, aki lépést tud tartani ezek kilövöldözésével. Hasonlóan bosszantó, ha folyamatosan olyan oldalakon landolsz, ahol egyáltalán nem szeretnél lenni, de az is megtörténhet, hogy ugyanarra az oldalra lyukadsz vissza szakadatlan, sõt, léteznek eltüntethetetlen, becsukhatatlan ablakok is.

A legtöbb primitív támadást egy figyelmes felhasználó, egy jó böngészõ és egy folyamatosan frissített védelmi rendszer ki tud védeni, de sok alattomos támadás elõtt még így is nyitva állnak a kapuk. Igen egyszerû, ám komoly segítség lehet, ha - a lehetõségekhez mérten - a legbiztonságosabb böngészõt használod, a legtöbb tiszta szexoldal a Firefoxot javasolja, minek használata már önmagában megelõzi a bajok egy részét.

Az ilyen kellemetlenségek mellett a legrosszabb, ami megtörténhet veled, hogy vírust kapsz a gépedre, ezért ha lehet, semmilyen körülmények között ne tölts le semmit olyan oldalról, aminek biztonságosságáról korábban nem bizonyosodtál meg. Se filmet, se olyan, az oldal szerint szükséges segédprogramot, alkalmazást, amire addig nem volt szükséged. (Sok, a felhasználók igényeit valóban figyelembe vevõ szolgáltató már nem letölthetõ, hanem azonnal lejátszható videókat tesz közzé.) Észrevétlenül válhatsz az úgynevezett spyware-ek áldozatává is, amik a gépre települve folyamatosan küldik az információkat internetezési szokásaidról az oldal gazdájának, s ugye se erre, se kéretlen spamáradatokra nincs szüksége az embernek. Ezeket a fenti óvintézkedések mellett vírusirtók és kémprogram-eltávolítók segítségével irthatod ki, amiket innen is letölthetsz.

Pornzilla - biztonságos szex felsõfokon

Említettük a Fierfox elõnyeit, de megalkottak egy minden szempontból biztonságosnak tekinthetõ módszert pornóvadászoknak, s ehhez külön útmutatót is gyártottak: itt.

Itt az általuk biztonságosnak talált site-ok listája is elérhetõ, érdemes ezeken keresztül indítani a keresgélést, így legalább az elsõ lépésekben biztos lehetsz.

De nem csupán a biztonságra figyeltek, a szextartalmak keresését egyszerûbbé, élvezetesebbé és gyorsabbá is tették kisegítõ alkalmazások segítségével. Az alattomos támadásokat kiszûri, a rejtett, nem kívánt tartalmakat blokkolja, a képekbe egyszerûen belenagyíthatsz, kedved szerint szûrhetsz, sõt, még pánik gombot is alkalmazhatsz, azaz a képernyõd szégyellt vagy nem odaillõ tartalmát pillanatok alatt eltüntetheted.


[origo]