Köteles játékok (18+)

A kötözõs szexrõl megoszlanak a vélemények, de parafíliának, elfajzásnak bélyegezni erõs túlzás volna. Már csak azért is, mert számtalan kutatás bizonyította, a szexuális fantáziák sorában elõkelõ helyet foglal el a kötözés mind nõk, mind férfiak esetében. Szerte a világon jelentõs mennyiségû ehhez szükséges segédeszközt értékesítenek, s akkor még nem beszéltünk a háztartásban fellelhetõ alkalmas tárgyakról. Úgy tûnik, kötözünk vagy kötözni akarunk tehát, bár hajlamosak vagyunk tagadni ezt, mivel a közvélekedés szerint ez rétegekre jellemzõ viselkedés. Ez talán abból fakadhat, hogy homoszexuális párok (akik eleve szakítottak a közvélemény által természetesnek tartott szokásokkal) közül sokan elõszeretettel nyúlnak a kötelekhez, bilincsekhez, s nagy általánosságban is felvilágosultabb, nyitottabb szexuális kultúrával rendelkeznek, nem szégyellnek beszélni és kipróbálni új dolgokat.

forrás: [origo]

Nézzünk magunkba, és tegyük fel a kérdést, vajon gondoltunk-e már valaha arra, hogy párunk selyemszalaggal az ágyhoz kötöz bennünket, hogy bilincset kattintuk csuklónkra, és átadjuk magunkat a partner kényének-kedvének. A válasz többnyire igen. A szélsõségek persze, mint minden esetben, itt is elgondolkodtatóak, ha valaki csak gúzsba kötözve képes szexuális izgalmakat átélni, túllépett egy határon, de az egészséges szexualitásnak része lehet egy kis játék. Példa lehet erre számtalan film is, amiben megjelennek a kötözés bizonyos fajtái, gondoljunk csak az Elemi ösztönre, a 9 és fél hétre vagy a Ponyvaregényre.

Motiváció
A kötözéses szex különbözõ élményt nyújt a megkötözõ és a megkötözött fél számra. A domináns félnek leginkább a kiszolgáltatott partner látványa és a fölötte való totális uralom lehet izgató. Érdekes bizalmi szálakat mozgat meg az a tudat is, hogy a partner teljes mértékben átengedte az irányítást saját teste felett, nem kontrollálja többé például az orgazmust sem. Talán furcsán hangzik, de ebben a játékban legtöbben a kiszolgáltatott helyzetben képzelik el magukat, férfiak és nõk egyaránt. Bár a filmekben leginkább a nõk vannak kiszolgáltatott helyzetben, ezt sokan azzal magyarázzák, hogy a férfiak (bár ez a fantáziájuk) nehezen fogadják el, hogy egy megkötözött férfi hozza õket izgalmi álapotba.

A megkötözött partner számára a tehetetlen állapot és az ismeretlentõl való félelem a vágy tárgya. Sokan a megkötözést a szolgasággal hozzák összefüggésbe, de ez inkább a kiélezett szerepjátékoknál áll fent. A kikötözés során a fájdalom hatása bonyolult pozitúrákkal, a kötözés erõsségével és különbözõ segédeszközökkel fokozható, de sokan megelégszenek a fájdalommentes változattal, ami csak egy kis színt visz a hétköznapok szeretkezéseibe. Izgató lehet a kötözöttnek, ahogy próbál ellenállni fogvatartó kötelékeinek, ahogy teste a szalagoknak, köteleknek feszül. És talán a legizgatóbb az egészben, ahogy a legfelfokozottabb kéj és az elviselhetetlen, túlzott ingerek (olykor fájdalom) határán billeg a test.

A kikötözés fajtái
Kötél, lánc, kábel, szalagragasztó, sál, nyakörv, bilincs és megannyi segédeszköz alkalmas a kötözéseshez, de aki profi felszerelésre vágyik, meg se álljon a legelsõ szexboltig. A kikötözésnek megszámlálhatatlan módja lehetséges, ám az, hogy kinek melyik fajta jön be igazán, sok próbálkozással és õszinte beszélgetéssel derül csak ki. Vannak, akik kizárólag a kikötözés szimbolikus változatát kedvelik, amikor is a kötözés csak jelképesen történik meg, és a kikötözött fél bármikor kiszabadulhat. A kikötözés gyakran a fájdalom erõsségén illetve gyengeségén alapul. Néhányan az erõs kínokat szeretik, míg mások megelégszenek a gyengébb szorítással. Van, hogy a kikötözés arra szolgál, hogy felkorbácsolja a hangulatot, de sokan csak úgy tudnak elmenni, hogy meg vannak kötözve. Hozzáértõk a kikötözést megkülönböztetik aszerint is, hogy a kötés szétfeszíti (például X-alakba) avagy összeszorítja a testet; továbbá, hogy milyen tárgyhoz történik a kikötözés, valamilyen szerkezeten lóg-e a test, vagy a normál mozgás megakadályozása-e a cél. Végül, de nem utolsó sorban létezik a megkötözésnek az a fajtája, amikor az egész test befedése a lényeg (például hálózsákkal, lakkruhával, fóliával).


Variációk
A kikötözés legegyszerûbb változata, amikor a megkötözött fél vízszintesen fekszik, és csuklón és/vagy bokán keresztül történik a kötözés. Ennél a technikánál ügyeljünk, hogy ne húzzuk túlságosan erõsre a kötelet, mert ínszalagszakadás, ficam lehet a játék vége.
A  legbonyolultabb a függõleges pozíció, amikor a végtagokat kötözik meg, amik idõvel könnyen elzsibbadnak, begörcsölnek és az egyensúly megtartása is sokkal nehezebb.
Van, hogy a partner mind a négy végtagját - általában a hasán fekve - kötik össze. Ez a pozitúra úgy is megvalósítható, hogy a megkötözött végtagokat a nyakörvhöz vagy egy speciális, fejre erõsíthetõ szerkezethez, olykor hámhoz erõsítik. Ez a technika ugyancsak megterhelõ a partner számára, és folyamatosan ellenõrizni kell, kap-e megfelelõen levegõt, vagy nem kínozzák-e görcsök a mellkast érõ túlzott nyomás miatt.

forrás: [origo]

Ha önmagát kívánja valaki megkötözni, nem árt megtanulni annak pontos technikáját. A lényeg, hogy magunktól is meg tudjunk szabadulni a kötéstõl. Mivel nincs partner, aki segítségre lehet, legyen a biztonság az elsõ szempont. Néhány mániás önmegkötözõ már kifejlesztett magának olyan technikát, ami meghatározott idõ elteltével garantálja a szabadulást. Például bilincs esetén egy pohár vízbe helyezik a kulcsot, és megfagyasztják. Az illetõ pontosan addig kínozza magát, míg a pohár víz felolvad. 

Technikák
A legegyszerûbb, ha kezek elöl vagy hátul kerülnek összekötésre, a kéz rögzítésére szolgál az is, ha a derékra csatolt övhöz erõsítjük oldalról, elõrõl vagy hátulról a partner csuklóját. Az ágyhoz, az ajtófélfához, az ágy lábához is kikötözhetõ a partner a csukló és a lábak rögzítésével. Sokak által alkalmazott technika, ha a partner a hasán fekszik, karjait és lábait hátrafeszítjük, hogy hátul össze lehessen kötni õket. A férfi heréi is megkötözhetõk, sõt sokan még lakatot is helyeznek a kötés végeire. A kötés úgy is felhelyezhetõ, hogy pontosan a nõ nemi szervét érintse, illetve sértse. Gyakran a csomót pont a csikló tájékán helyezik el.

Biztonsági elõírások
Mivel a megkötözés - a jelzésértékûektõl eltekintve - legtöbbször fájdalommal jár, nagyon nehéz meghúzni a határvonalat a biztonság és az élvezet között. Néhány ajánlott lépés betartásával a balesetek elkerülhetõk. Fontos, hogy a kikötözõ ismerje az alkalmazni kívánt technikát és segédeszközt, és tudja, mi a célja a kikötözéssel. Mindenképp csak annyira kötözze meg a partnert, amennyire az adott pozitúra azt megköveteli. Azonnal szakítsa félbe a játékot, ha partner nem érzi jól magát az adott helyzetben. A megkötözött fél csakis és kizárólag akkor vállalja be az áldozat szerepét, ha azt valóban szeretné, és bízik partnerében. 

forrás: [origo]

Tanácsos elõre megállapodni egy biztonsági szóban, aminek kimondása azt jelenti, azonnal abba kell hagyni a játékot. (Ez egyébként minden szadomazo játék esetében kötelezõ elem.)
A kötözés soha ne legyen túl erõs, legfõképp az ízületeknél (csukló, könyök, térd, boka), a nyaknál és olyan területeken, ahol létfontosságú  vérerek találhatók. Mindenképp hagyjunk pár centiméter játékteret a kötésnél. Fõleg az extrém pozitúráknál tartsuk ezt szem elõtt. Egy-másfél óránál tovább ne tartsuk a megkötözött személyt ugyanabban a testtartásban, mert keringési rendellenességek léphetnek fel.A megkötözés során nem árt, ha a kötözés okozta nyomást illetve szorítást minél nagyobb bõrfelületre terjesztjük ki.

Nem árt a kötés alatt védõkötés - például csuklószorító vagy szivacs - használata.
A megkötözött személyt tilos magára hagyni! Mielõtt bárkire is kötést helyezünk fel, bizonyosodjunk meg arról, hogy le is tudjuk azt venni. Legyen kéznél olló, kés vagy egyéb segédeszköz. Ez nem csak a biztonság érdekében ajánlatos, de a szeretkezés is zökkenõmentesen folytatódhat. A megkötözött partnerrel folyamatosan fenn kell tartani a verbális kapcsolatot, hogy egy esetleges pánikrohamot elkerüljünk.


[origo]