Jóni-masszázs (18+)

A jóni szanszkrit eredetû szó, és a Tantrában nagy szeretetnek és tiszteletnek örvendõ szentelt teret (templomot) jelent. A jóni-masszázs  párja a lingam-masszázs, vagyis a férfi nemi szervének masszírozása. A masszázs segítségével a nõ könnyebben lesz képes bizalmat és intimitást kiépíteni partnerével. Nem véletlen az sem, hogy szexuálterapeuták akkor is ajánlják a technika elsajátítását, ha a nõ komoly szexuális traumát élt át, vagy képtelen a belsõ szexuális gátakat lebontani. A jóni-masszázs célja nem az orgazmus elérése, hanem az ahhoz vezetõ örömteli út megtapasztalása.  A masszázs lényege, hogy mindkét fél örömét lelje a technikában, és ne az olykor már kényszerû kielégülést erõltesse. Ha a férfi elsajátítja a jóni-technikát, ezzel hozzásegíti partnerét ahhoz, hogy ellazuljon és megismerje belsõ, nõi dimenziót. Amennyiben a masszázs mellékhatásaként az orgazmus is bekövetkezik, az sokkal intenzívebb és az egész testre kiterjedõ élmény lesz.

forrás: [origo]

A masszázs
A masszázs során a nõ feküdjön a hátára, és helyezzen párnát a feje alá, hogy jól láthassa partnere mozdulatait és tekintetét. Térdeit hajlítsa be, lábait terpessze szét, és a kényelem kedvéért helyezzen párnákat a térd alá is. Ez a pozíció lehetõvé teszi a jóni masszírozását, és a test többi része is könnyen elérhetõvé válik. A masszázs kezdõdjék mély és lassú légzéssel, és ezek után elkezdõdhet a lábak, a has, a combok és a mellek masszírozása. Ezekkel a bevezetõ érintésekkel a férfi hozzásegíti a nõt a relaxációhoz, és felkészíti partnerét a különleges örömökre. Ezt követõen dörzsöljön olajat vagy sikosítót a kezére, és szépen óvatosan közelítse meg a jónit. Kezdje a nagyajkak masszírozását úgy, hogy a hüvelykujj és a mutatóujj között dörzsöli õket, majd csúsztassa ujjait le és fel az ajkak egész hosszán.

Idõzzön hosszan ezen a területen, majd folytassa ugyanezt a technikát a kisajkaknál. A masszázs közben fontos a folyamatos szemkontaktus és a kommunikáció. Elengedhetetlen, hogy a nõ jelezze, ha túl erõsen, gyorsan vagy éppen fájdalmasan ér hozzá partnere. Amint sikerül eltalálni a tökéletes ujjtechnikát, csendben hódoljunk tovább az élvezeteknek, mert a túl sok beszéd lerombolhatja az intim hangulatot.

A koronaékszer
A klitorisz egy olyan összetett szerkezetû gomb, ami körülbelül hat-nyolcezer idegvégzõdéssel rendelkezik. Nincs az emebri testen még egy ilyen érzékeny terület, ezért fontos elsajátítani annak megfelelõ masszírozását. Finoman cirógassa meg a férfi a csiklót az óramutató járásával megegyezõ, majd azzal ellentétes irányban. Ezután nagyon-nagyon gyengéden nyomja össze a mutató- és a hüvelykujj segítségével a kidudorodó gombocskát. Nagyon sok nõ nem szereti a csikló direkt érintését, és ilyenkor különösen óvatosan kell a masszázst alkalamzni.  Ezen a területen is idõzzön hosszasan a férfi.

A következõ lépésben óvatosan helyezze be a férfi jobb középsõujját a hüvelybe, térképezze fel, és ki-be-oldalirányú mozdulatokkal maszírozza belülrõl a jónit. Ezután ugyancsak a középsõ ujjal csináljon egy "gyere ide" mozdulatot úgy, hogy a tenyér felfelé nézzen. Írjon le aprócska köröket az ujjheggyel, és aki szeretné, helyezze be gyûrûsujját is. Ezzel a technikával könnyen stimulálhatóvá válik a G-pont, vagyis a szent pont. A masszás folyamán állandóan változtatni kell a nyomás erõsségét, sebességét és a mélységet. A technika fokozására kombinálható az ujjtechnika. A Tantra szerint ugyanis az, aki a hüvelykujjával a csiklót, gyûrûs- és középsõ ujjával a jónit és a kisujjával a popsit masszírozza, az univerzum egyik misztériumát tartja kezei között.

Míg jobb kézzel a jónit maszírozza a férfi, addig a bal kéz kényeztesse a mellet és a hasat. A két kéz párhuzamos mozgásával dupla örömökhöz juttatja a nõt. Elõfordulhat, hogy a nõ annyira átadja magát a masszázsnak, hogy teljesen átszellemül, és akár el is sírja magát. De elõfordul, hogy más formában törnek felszínre érzelmei. A lényeg, hogy a férfi nagy szeretettel, gyengédséggel és türelemmel folytassa a masszázst. Ha bekövetkezik az orgazmus, vagy netán egymás után több is, akkor engedjük, hogy a nõ - ahogy a Tantra fogalmaz - "meglovagolja a hullámokat".

A masszázs végén óvatosan emelje el kezeit a férfi, és hagyja, hogy kedvese lazítson és pihenjen. A jóni-masszás utóhatása nagyon jótékony hatással van a nõi lélekre. Az, aki képes elsajátítani a masszázst, a nõi szexualitás olyan dimenzióit ismerheti meg, amire csak nagyon kevesen képesek.


[origo]