Hét igazság a nõk orgazmusáról

1. Minden nõ eltérõen jut a csúcsra

Néhányunknak csak a csikló izgatásától van orgazmusa, másoknak a G-pont, azaz Grafenberg-pont izgatásától, amely egy érzékeny, idegekkel teli terület, a vagina falán a "bejárattól" körülbelül öt centiméterre. Néhány nõ pedig a csiklón és a G-ponton keresztül egyaránt megtapasztalja az orgazmust, bár ritkán egyszerre.  Mivel mindannyiunk teste egyedi, nincs teljesen biztos recept egy nõ orgazmusának elõidézésére. Egy dolgot észben kell tartanod a nõi testtel kapcsolatban: a G-pont orgazmusai nem "kifinomultabbak" azoknál, melyeket a csikló idéz elõ! Egyik sem feltétlenül jobb, mint a másik. A kutatások azt mutatják, hogy a különbözõ orgazmusokból származó idegimpulzusok egyformák, függetlenül attól, hogy hogyan idézték elõ õket. Az eredmény általában 3-5 vaginális összehúzódás, melyet a teljes test izmainak megfeszülése, majd ellazulása követ, ami jobban megnyugtat, mint egy egyórás masszázs.


2. Az orgazmusok nem jönnek könnyen!

A nõi orgazmusokhoz négy, egymással összhangban lévõ tényezõ szükséges: "mechanikai" ismeretek, intelligens kommunikációs képesség, bizonyos szintû kényelemérzet a partnerrel és teljes szellemi, illetve testi befogadóképesség. Összegezve: gyakorlatra van szükségünk, mert még ha ismerjük is csiklónk érzékenységét vagy G-pontunkat, akkor sincs garancia arra, hogy az "orgazmus istennõje táncolni fog".

Az egyik oka annak, hogy az orgazmust a nõknél nehéz elérni az, hogy szeretkezés közben eltérõ típusú és különbözõ idõpontokban történõ izgatásra van szükségük. Kis eltérések az érintésben nagy különbségeket jelenthetnek; néha erõsebb nyomásra, máskor finomabb simogatásra van szükségünk. A péniszhez hasonlóan a csikló is számos idegvégzõdéssel rendelkezik, de ezek olyan kis területen koncentrálódnak, hogy néha még a legfinomabb érintés is túl sok lehet. Ezenkívül az a technika, ami tegnap varázslatként mûködött, lehet, hogy ma csak kis hatással van ránk. Bár álmaink megtestesítõje lenne az a férfi, aki mindig pontosan tudná, hogy hol és milyen erõsséggel érintsen meg, de a valóságban nincs mód arra, hogy a partner magától tudja, mi a jó nekünk, hacsak el nem mondjuk neki.


Bizonyos szexuális pozitúrák jobbak a többinél

3. A férfiaknak szükségük van útmutatásra

Ami a férfi korábbi partnerét a hetedik mennyországba repítette, az lehet, hogy semmit sem ér el nálunk. Ilyen a kiszámíthatatlan nõi erogén zónák természete.


Ajánlat


Az orgazmus tanulható
Nõi orgazmus
A nõk orgazmusának típusai, jellemzõi

Szexbeszéd - hétköznapi pszichológia
Örömszerzés - a nõi orgazmus mûvészete
Ez a könyv segít a férfiaknak abban, hogy olyan szeretové váljanak, amilyenre a nõk vágyakoznak.

Fórum


Lányok, miért jobb a hüvelyi orgazmus?
Linktár


Szexualitás, nemi szerep - linkek a Katalógusban

A nõknek tehát három feladatuk van: elõször meg kell érteniük, hogy az ilyen eltérések tökéletesen normálisak; másodszor: el kell magyarázniuk, sõt meg is kell mutatniuk, hogy mi indítja be õket. Ha elég merész vagy, akkor megpróbálkozhatsz a leghatékonyabb módszerrel: nyíltan mondd meg partnerednek - "Megmutatom, hogy is megy ez nálam!", aztán dobd félre gátlásaidat, és kezdj hozzá a mûsorhoz!  Mindenképpen beszélj folyamatosan szeretkezés közben, finoman (nem követelõzõn vagy kritikusan) mondd el a barátodnak: "Ez most nem jó, csináld inkább azt, amit az elõbb!" vagy bármi olyasmit, ami elõidézi orgazmusodat! Ha annyira félénk vagy szexuális vágyaid kifejezésében, hogy nem mersz egy ilyen szemérmetlen demonstrációba kezdeni, akkor próbáld meg lassan bemelegíteni a beszélgetést. A téma megközelítésének egyik módja az, ha megkérdezed partneredet, hogy õ mit szeret, aztán elmondod neki, hogy téged mi izgat fel. Végsõ figyelmeztetés: teljesen világosan írd le, hogy mire van szükséged! Ha túl titokzatosan fogalmazol, akkor esetleg a partnered nem fogja megérteni!

Barbara Kiesling: Jó kislányok, rossz kislányok  címû nagy sikerû könyve segít, hogy szexuálisan kiteljesítsük magunkat. Többek között olvashatunk arról, hogy szexuális szempontból a  nõk négy típus-ba tartoznak, és hogy milyen hatásos is a sztriptíz a megfelelõ, szexi fehérnemûben.4. Csupán közösülés által nem jutnak el az orgazmusig

Ami igazán beindítja a nõket: a kézzel történõ izgatás vagy orális szex. Valójában a szexuálisan aktív nõk közel fele rendszeresen nem jut el az orgazmushoz a közösülés által!

A férfiak és nõk szexuális élményei teljesen eltérnek egymástól. Kultúránkban az a tendencia, hogy a nõknek kell igazodniuk a férfiak szexuális élményéhez, ami pedig a közösülés. Ám a közösülés nem hatékony mód a nõk orgazmusának eléréséhez. A nõk két fõ erogén területe a csikló és a G-pont, a közösülés pedig egyiket sem izgatja eredményesen.

Természetesen bizonyos szexuális pozitúrák - amikor a nõ van felül és õ irányíthat vagy a hátulról történõ behatolás - jobbak a többinél a megfelelõ pontok eléréséhez. Ha a partnerek anatómiája kiegészíti egymást (vagyis a medencecsontjaik a megfelelõ helyen ütköznek és mozognak együtt, ezzel izgatva csiklót a folyamat során), az szintén javíthatja az esélyeket a közösülés általi orgazmus elérésében. Csakúgy, mint az az egyszerû módszer, ha a nõ maga izgatja kézzel a csiklóját behatolás közben.


A Kegel-gyakorlatok fokozzák az orgazmus intenzitását is

5. Nem minden orgazmus ugyanolyan intenzív érzés

Az orgazmusok úgy változhatnak, mint a jó borok. Némelyik egy gyors remegésben szikrázik, és vannak olyanok, melyek teljes testi élményt lobbantanak lángra hosszú, mézédes befejezéssel. Mindazonáltal az orgazmus egyik típusát sem szabad kívánatosabbnak tartani egy másiknál, különösen azért nem, mert sosem rajtunk múlik, hogy melyik jön. Ha az erõsebb orgazmusokat többre értékeljük a gyorsabbaknál, akkor a teljesítmény miatti aggodalom és az elérésük miatt kialakuló frusztráció biztosan megmérgezi az élvezetet, bármi jöjjön is végül.

Ezzel kapcsolatosan a téma néhány szakértõje azt állítja, hogy számos mód van a nõi orgazmus fokozására. A Kegel-gyakorlatok, melyek a medence alján elhelyezkedõ izmok ismételt összeszorítását foglalják magukba, olyan technikát képviselnek, mely erõsítik a hüvely, végbél és húgycsõ körüli izmokat. 

Bizonyos további technikák, mint az, hogy a nõ majdnem eljuttatja magát a csúcsra, de a döntõ pillanat elõtt a csikló helyett a G-pontot ingerli tovább, szintén erõsítheti az orgazmust, amikor végül eljut odáig. A mély hasi légzés ellazítja az erogén zónát, és növeli az élvezetet, csakúgy, mint a medence ringatása.

Aztán persze sok nõ képes a többszörös orgazmusra, amivel megkétszerezheti vagy megháromszorozhatja élvezetét. A többszörös orgazmus témájával kapcsolatban a szexterapeuták véleménye az, hogy a legtöbb nõ képes arra, hogy egynél több orgazmusa legyen ugyanazon szeretkezési sorozaton belül, de ehhez - csakúgy, mint amikor egyetlen orgazmus elérését tanuljuk - némi gyakorlás és néhány titok ismerete szükséges. Az egyik az, hogy a csikló általában túl érzékeny az elsõ orgazmus után ahhoz, hogy újra közvetlenül izgassák és nem vágyik az érintésre, tehát ha a kettõs élvezetet célozzátok meg, akkor várjatok legalább egy percet, mielõtt onnan folytatjátok, ahol abbahagytátok.

6. Az észben több hév van, mint egy vibrátorban!

Az agyunk felelõs a szexuális gátlásokért, agyunkat pedig nagyban befolyásolja, hogy mennyire bízunk meg a másikban.

Ahhoz, hogy a nõ orgazmusra alkalmas szellemi állapotba kerüljön, például bíznia kell benne, hogy partnere:
- nem fog megbotránkozni vagy mulatni az õ szexuális eksztázisán,
- ugyanúgy aggódik az óvszer állapota miatt, mint õ,
- és ugyanolyan szent dologként veszi majd figyelembe a "cselekmény" elõtt a nõ által megszabott irányvonalakat, mint a szerda esti futballt.

Az orgazmus akkor is valószínûbb, ha a partnerek közti érzelmi kapcsolat hibátlanul mûködik, hiszen az elõjáték az, ami fellobbantja bennünk az érzelmi lángolást. A szemkontaktus, beszélgetés és a gátlások feloldása finom és stimuláló masszázsként segíti elõ a nõi gondolkodás "szeretkezési sebességre" való átállítását.

Mindazonáltal, gyakrabban, mint ahogy azt a nõk beismerik, szeretkezés közben még akkor is máson jár az eszük, miközben testük (!) és partnerük mást akar. Elkezdenek a számlákon, a teljesítésre váró megbízáson, a holnap délben esedékes projekten rágódni. Amikor bekövetkeznek az ilyen mentális katasztrófák, a nõk arra az alkalomra vagy elbúcsúznak az orgazmustól, vagy lasszóval befogják a nem odaillõ gondolatokat, elnyomják õket, és újra az erotikára koncentrálnak. Persze ezt könnyebb mondani, mint csinálni, de néhány trükk megéri a próbálkozást. Például koncentrálj barátod hangjára és lélegzésére, ha elkezd máson járni az eszed, vagy a különbözõ érzésekre, ezáltal elzárva minden mást az agyadtól. Megpróbálhatsz párbeszédet kezdeményezni partnereddel, melynek során csak arról beszélgettek, amit éppen csináltok. Ha erotikus képekre és jelenetekre gondolsz, sõt meg is osztod õket barátoddal, segíteni fog abban, hogy az agyadat "orgazmus üzemmódba" állítsd.

Sok nõ stresszessé válik, amiért olyan sok idõbe telik, hogy orgazmusa legyen. Mivel sokukat társadalmilag mások (különösen a férfiak) kielégítésére nevelték és önmagukra, illetve saját élvezetükre utolsóként gondolnak, pszichológiai kihívást jelenthet nekik ellazulni, illetve engedni, hogy orgazmusuk saját harmóniájának megfelelõen jöjjön. Ez nyugtalanságot idézhet elõ, különösen akkor, ha ezzel egyidejûleg azon is aggódnak, hogy társuk elunja magát, elbátortalanodik vagy a saját élvezete miatt türelmetlenkedik.

Íme egy kis titok: a legtöbb szeretõ (hacsak nem szexuálisan önzõ) mérhetetlen élvezetét leli abban, hogy nézi vagy elõsegíti, amint társa szexuálisan aktiválttá válik. Tehát senki ne érezze magát bûnösnek a rázúduló figyelem miatt, és egyszerûen hagyjon figyelmen kívül minden olyan nézetet, miszerint a szex csak a partner kielégítésérõl szól. A szeretkezés lényege adni és kapni!


A férfiak egója gyakran sérül, ha partnerüknek nincs orgazmusa

7. Az orgazmus nem bizonyíték a jó szexre

Néhány nõ kivételével a legtöbbünk gyakran ugyanolyan élvezetesnek találja a kedves simogatásokat, meztelen ölelkezést és az õszinte hancúrozást megelõzõ vagy követõ osztatlan figyelmet, mint azokat a gerincmozgató, medencetájéki lüktetéseket.

A férfiak egója gyakran sérül, ha partnerüknek nincs orgazmusa. Ez a kérdés még bonyolultabbá válik, ha a nõ úgy érzi, hogy valami vele nincs rendben, ha nem jut el a csúcsra. Az az igazság, hogy nem megszokott, hogy a nõknek a közösülés során orgazmusuk legyen. A szeretkezést egy teljesebb élménnyé kell kiszélesíteni, nem szabad, hogy csak a behatolásra korlátozódjon.

Mindazonáltal fontos, hogy a nõk rendszeresen elérjék az orgazmust partnerükkel. Végül is a partnered az egyetlen, aki láthatja ezt a sebezhetõ kitárulkozásodat, és fantasztikus dolog megosztani az orgazmusodat azzal az emberrel, akit szeretsz. Ne csapd be magadat, ha nem jutsz el odáig! Egyszerûen gyõzd meg magad arról, hogy az orgazmus nem cél, csak eszköz a kapcsolat teljességéhez! Hiszen ha csak sokára jutsz el a csúcsra és alig várod, hogy késõbb egyedül elégülhess ki, akkor a partnereddel átélt, igazán egyedülálló és kifejezõ élménytõl fosztod meg magad!


[origo]