Fogamzásgátló ízesített kiszerelésben (18+)

A tabletta teljesen új formában hódít manapság Amerika-szerte. Rágógumihoz hasonló kiszerelésben gyártják a havi pirulát azzal a céllal, hogy a nõk ne felejtsék el bevenni a napi adagot. Egyre gyakoribb ugyanis, hogy a nemkívánt terhességek egy-két elfelejtett bogyó miatt következnek be. Az új, fiatalos kiszereléssel - nem titkoltan - elsõsorban a fiatal lányok csoportját célozzák meg, hogy minél inkább csökkentésék az akaratlan terhességek számát. A rágógumihoz hasonló ízletes, és csomagolásában is alkalmazkodó tabletták elférnek bármelyik pénztárcában.

forrás: [origo]

A rágógumi-tabletta a szokásos huszonnyolc darabos csomagban kapható, amibõl huszonegy aktív tabletta, míg a maradék hét hatóanyag nélküli, úgynevezett emlékzetetõ darab. A rágógumi azok közé az enyhe fogamzásgátló tabletták közé tartozik, amelyek mindössze harmincöt mikrogramm hatóanyagot - ethinyl esztradiolt -, negyven mikrogramm a progesztint - ami a depresszió, az ingerlékenység, az akné és a püffedés ellen kiváló -, és végül, de nem utolsó sorban kis mennyiségben vasat tartalmaznak.

A rágógumi-kiszerelés megkönnyíti azoknak a nõknek a dolgát, akik nem szeretnek gyógyszert nyelni, ugyanis elég pár percig rágni a bogyót, és a napi gonddal járó védekezés máris le van tudva. Természetesen a többi fogamzásgátló tablettához hasonlóan, a rágógumi-tabletta sem véd a szexuális úton terjedõ betegségek ellen, és ez esetben is fennállnak a tablettával járó szokásos mellékhatások.


[origo]