Feng shui szerelmi fészek

A témában képzett szakértõk szerint egy nem megfelelõen berendezett hálószoba nem csak a pihenést teheti tönkre, de a szexuális élet minõségéért és a szerelmi élet boldogságáért is felel. Az alábbi pár tipp segítségével gyorsan felülvizsgálhatod, megtettél-e mindent, hogy az energiák segítsenek magánéleted rögös útján.

Kiegyensúlyozottak az oldalak?

Vizsgáld meg, hogy ágyad körül akadálytalanul mozog-e az energia, azaz hogy mindkét oldalról könnyen megközelíthetõ-e az ágy. Fontos, hogy a két oldal egyensúlyban legyen, hogy mindkét oldal ugyanakkora figyelmet kapjon. Ha az egyik oldal fal mellett van, ha csak az egyik oldalon van éjjeliszekrény, már fel is borult a mérleg, s a benne fekvõk egyenrangúsága is csorbult. A feng shui szerint az ágy két oldalának egyenlõ kezelése a partnerek egyenlõségét jelképezi, ami elengedhetetlen a kapcsolati harmónia megteremtéséhez. Fontos az is, hogy az ágy ne legyen közvetlenül szemben az ajtóval.

forrás: [origo]

Ki az ideális?

Ha nincs partnered, csak vágysz az igazira, fontos, hogy tisztában legyél vele, milyen embert szeretnél magad mellett tudni. Képzeld el a számodra megfelelõ partner személyiségét, hogy milyen tulajdonságok, milyen érzések, milyen hangulatok azok, amelyekre szükséged van, amiben otthonosan, kellemesen és ellazultan éreznéd magad. Társíts ehhez színeket és formákat, és jelentesd meg õket a hálószobában. Válassz olyan drapériákat, ágytakarókat, függönyöket, amelyek színvilága tükrözi az elképzelt partner vagy az elképzelt kapcsolat hangulatát. Kerüld azokat a tárgyakat vagy illusztrációkat, amelyek rossz energiákat hozhatnak be, semmiképp ne válassz szomorú, magányos hangulatú képeket vagy dísziítõelemeket a falakra!

Olyan képeket válassz, amelyek olyan eseményekre vagy jelenetekre, állapotokra utalnak, amiket szeretnél behívni az életedbe, a háló színeit illetõen pedig az úgynevezett bõrszínek a legalkalmasabbak, azaz az emberi bõr színének különbözõ árnyalatai, a barnákkal keverve.

Tükör - víz, elemek

Kényes kérdés a tükör elhelyezése, mert egyrészt bizonyos helyeken segíti az energiaáramlást, de valójában nincs helye a hálószobában. Évszázadok óta használja az emberiség a tükröket, melynek eredete a víz felszínén visszatükrözõdõ kép, s a tükör maga az elemek szempontjából a vizet szimbolizálja. A hálószobában azonban nem a vizet, hanem a föld és a tûz elemeit kell erõsíteni. A feng shui bonyolult energiaszámításait mellõzve legyen elég annyi, hogy a szerelem és házasság egységének a délnyugat felel meg, s a hozzá tartozó elem pedig a föld, így az ezt erõsítõ színeket és formákat kell képviselni a helyiségben. Az ágyra nézõ tükör ezenfelül úgy funkcionál, mintha egy harmadik, szemlélõdõ szereplõt hoznál az ágyba.

Tévé - kifelé!

Távolíts el minden nem hálószobába való tárgyat, különös tekintettel a televízióra, számítógépre. Túl azon, hogy felmérések bizonyították már, a televízió igen hatékonyan vonja el a párok figyelmét a szexrõl, az energiaáramlást is igen hátrányosan befolyásolja. Ugyanez érvényes a számítógépekre, de ha lehet, semmilyen elektromos berendezést ne tarts az ágy mellett, és a mobilod se hagyd az éjjeliszekrényen - fõleg ne bekapcsolva, ha alszol vagy szexelsz, úgyse veszed föl. Irodát se rendezz be a szobában, ne legyenek szerte mindenfelé papírok, jegyzetek, a munkát hagyd kívül, mint ahogy a sportszereket, szobabiciklit, futópadot is!

Levegõt, fényt!

Szellõztess gyakran, vagy ha erre nincs lehetõség, mert nincs ablaka a hálódnak, használj valami illóolajat, esetleg füstölõt - ha lehet, eredetit. A jó levegõt ne növények segítségével biztosítsd, a feng shui szerint ezeknek szintén semmi keresnivalójuk a hálószobában, kivéve, ha olyan nagy a szoba, hogy az ágytól jó messzire tudod elhelyezni õket. Különbözõ intenzitású és hangulatú fényforrásokat is biztosíts a szobában, persze a legjobb a gyertya, s ebbõl is olyat válassz, ami természetes, s nem tartalmaz méreganyagokat.

Ha a fentieket betartva igyekszel egy kiegyensúlyozott, harmonikus elrendezésû, friss levegõvel rendszeresen ellátott, nyugató színekkel bevont hálót megalkotni, amiben az olyan apró részletekre is figyelsz, hogy nem az ágy alatt tárolod az exeidtõl kapott szerelmes leveleket, a baráti, családi fényképalbumokat, reményeink szerint mindent megtettél, hogy boldog és meghitt kapcsolatot élhess a helyiségben. A titok valójában csak annyi, a hálószoba legyen az, ami, és nem túlkomponált, túldizájnolt raktár.


[origo]