Félelemmel a szexért (18+)

Extrém szexelõk

Vajon mit érez egy bázisugró, aki pár másodperccel ezelõtt lökte el magát egy toronyépület tetejérõl? Mit él át egy búvár, akire több száz köbméternyi víz nehezkedik? Mit érezhet az a vadvízi evezõs, aki pár centire kerül el egy éles sziklát, és mi játszódik le annak a downhill-biciklisnek a fejében, aki majdnemhogy függõleges irányban szeli a hegyoldalakat? Valamennyien meghozták a döntést, és ellökték magukat a biztos talajtól, hogy félelmüket legyõzve elkábuljanak az adrenalintól. Van, aki veszélyes hobbijával a félelemmel akar dacolni, de van, aki le akarja gyõzni azt. Akárhogy is, az élmény euforikus, és leírhatatlan - fõleg annak, aki még soha nem próbálta. Bármennyire meglepõ is ezek után, de a fenti élmények alapján mûködik a félrelépés izgalma is, és nem ez az egyetlen, amiben a szex rettegést hozhat.

forrás: [origo]

A félrelépés motivációi között - az újdonsült szerelmen, a magától értetõdõ vonzódáson, az eksztatikus vágyódáson túl  - a félelem gyakran megtalálható, méghozzá a lebukástól való félelem. Az ember tiltott dolgot cselekszik, kilép megszokott szerepébõl, õrültté lesz, és végre olyasmit csinál, ami megmagyarázhatatlanul jó. Ebben pedig nem kis szerepe van a félelemnek. A félelmet általában valamilyen negatív élménnyel azonosítja az ember, holott olykor ez az érzés pont valami izgalmas elindítója - esetünkben egy gigászi szeretkezésé.

Nem egyébrõl van itt szó, mint hogy félelem hatására izgalomba jön a test, a szív úgy dobog, akár egy idõzített bomba, a testhõmérséklet a magasba szökik, a légzés szaporább lesz, az érzékek pedig kiélesített állapotban várják a veszélyt. A félelem állapotában az ember szimpatikus idegrendszere mûködésbe lép, és az egész szervezet riadókészültségben áll. Ha azonban szexuális stimulusokkal egészítjük ki ezt az állapotot, a test nagyon gyorsan reagál, és a félelem máris átcsap örömünk forrásába. De vajon mi az alapja ennek a félelemnek? Nem egyéb, mint maga az újdonság. Az ember mindentõl fél, ami új. De hogy jön ez a szexhez?

Félelem és a szex még a legjobban mûködõ párkapcsolatban is egészen mélyen kódolt. Sokak szerint szexuális félelmeinket gyermekkorunkból hozzuk, amikor a nemi érés során olyan impulzusokat kapunk, hogy a szex, a maszturbáció mocskos, bûnös és tiltott dolgok. Szakértõk szerint az érett ember magával hozza gyermeki félelmeit, és felnõttként is fél - lehet bármennyire erõs a szerelem, bármennyire jó a szex. Félünk a fájdalomtól, a szakítástól, a túl szép társtól, a haláltól, és félünk egymástól. A nõ fél a férfi erejétõl, az erõszaktól, a vadságtól, a férfi pedig fél a nõ okozta fájdalmaktól, a nõben bujkáló boszorkánytól, a szépségétõl.

Ám a valóságban a helyzet meglehetõsen paradox, hiszen nem izgul-e fel a férfi egy vad nõ hatására, a nõt pedig nem szédíti-e meg a férfi brutális ereje? Nem álmodnak-e nõk arról, hogy elhurcolja õket egy erõs kéz, és a férfi nem álmodik-e arról, hogy egy nõ kiszolgáltatottja legyen? Dehogyisnem! Az ember vonzalmat érez az iránt, amitõl fél. Egy ostor, egy bilincs, egy ragasztószalag, a sötétség, a vér, a durva szavak, a vad ölelés, a hajtépés, a test beszenyezése, a drogok és egy ismeretlen helyzet félelmet válthatnak ki az emberbõl, ugyanakkor a kéjes érintések, a partner éhes vágyódása menekülés helyett folytatásra késztetik az embert, és a félelem-szex kettõse olyan mély erõket hoz mozgásba, amelyekrõl álmodni sem mertünk.

Határok feszegetése

Mielõtt horrorfilmbe illõ jelenetekbe kezdenénk és láncfûrésszel kergetnénk kedvesünket, tanuljunk meg különbséget tenni valós veszély és kellemes veszély között, elvégre nem szívinfarktus és hidegrázás a cél, hanem az a fajta szexuális bizsergés megtapasztalása, ami megfûszerezi a szeretkezést, és a szexuális dimenziók újabb ajtajait tárja fel. Ne kezdjük egybõl a legmagasabb szinten, hanem szépen-lassan tanuljuk meg az izgalom felkorbácsolásának legkülönfélébb szintjeit. Ne keressük egybõl a legfélelmetesebb szituációkat, elég, ha elsõ körben csak az izgalomra hajtunk, és fokozatosan közelítünk a merész fogások felé.


Érdemes például szexuális fantáziáinkkal indítani. Suttogjuk parnterünk fülébe azokat a különleges és pikáns vágyálmokat, amiket elkövetnénk rajta, és ami tartalmaz egy kis borzongást. Elképzelhetjük, ahogy egy forgalmas üzlet öltözõfülkéjében egy sál segítségével a fogashoz kötözzük, majd merev péniszével oltjuk szomjunkat. A kép izgató, és egyáltalán nem probléma, ha nem lépünk a tettek mezejére, a hatás ugyanolyan erõs lehet. Idõvel emelhetjük az adrenalinszintet, használjunk olyan eszközöket, amik szorongást keltenek a másikban.

forrás: [origo]

Egy durva sodrású kötél vagy egy fényes bilincs megteszi a maga hatását, ha a kikötözött fél egy kicsit iszonyodik a kiszolgáltatottság állapotától. A testre feszülõ bõr- vagy latexruha viselete félelemmel járhat, ha annak szorítása kisebbfajta klausztrofóbiás élményt okoz viselõjének. Egy durva segédeszköz hamar felkorbácsolja a fantáziát, és annak gondolata, hogy egy fúrógéphez hasonló szerszám hatol belénk, tovább pumpálja a vért az erekben. Egy szájzabla vagy egy quenning-szék a fulladás élménye által fokozhatja az adrenalinszintet, míg a szemek eltakarása megbénítja az ember tökéletes tájékozódását.

Következõ szinten már a hálószoba négy fala közül is kiléphetünk, és olyan helyszínekre tévedhetük, amikre mindig is vágytunk/féltünk. Egy sötét erdõ, ahol ismeretlen hangok és horrorfilme illõ sötétség tekerednek az ember teste köré, egy építkezés, ahol bármelyik pillanatban felbukkanthat pár munkás - és ki tudja, mit tesznek-, egy nyilvános férfi-WC, ahol megannyi hím izgul fel nyögéseink hallatán, egy parkolóház visszhangos szintje, ahol ki tudja, mikor húz el mellettünk egy autós...

A lényeg, hogy a jelenet az ember félelemközpontjának kellõs közepébe találjon, hiszen egyrészt megtanulhatja legyõzni félelemének forrását, másrészt olyan élményben részesül, amit egy vadvízi evezõs vagy egy sárkányrepülõs él át. Legyõzni saját félelmeinket egyik legnagyobb kihívásunk lehet, így a fóbiák és az azokra adott reakciók határainak feszegetése mindenképpen maradandó és különleges élmény lesz. A klausztrofóbiás kipróbálhatja liftben vagy fejre húzott maszkban, aki pedig a kontrollvesztéstõl fél, vesse alá magáét egy kis kötözésnek. Persze fontos a partner, és az, hogy megálljt tudjunk parancsolni a játéknak, ha a rettegés túlságosan eluralkodna rajtunk. Legyen vészjelzésünk. Fontos az is, hogy ne olyan játékot válasszunk, ami valami múltbéli traumából fakadó félelmet céloz meg, mert így többet árthatunk, mint használunk.

Vagyis nincs másról szó, mint hogy a szexuális életre kimondottan jó hatással lehet egy kis adag félelem, de a túlzásba vitt ijesztegetéssel csak ártunk, semmint használunk magunknak és társunknak. Idegességet, szorongást, bizonytalanságot és bizalmatlanságot szülhet a túlerõltetett játék. Mihelyt átlépjük a megengedett határt, az egyik fél áldozattá, a félelem áldozatává válik - aminek már messze semmi köze a szexhez. Meg kell tanulni saját szolgálatunkba állítani a félelmet - mind szexuálisan, mind az élet többi területén. Vagyis a félelem nem más, mint egy olyan többletenergia, amit azért pumpálódik a szervezetbe, hogy az ember helytálljon az adott krízisben. Ha pedig ezt az energiát alkimista módjára átalakítjuk forró, erõteljes szexuális energiává, olyan erõforráshoz jutunk, ami alapjaiban változtatja meg egész életminõségünket. Ne féljünk hát félni!


[origo]