Drogért szexet adnak a kamaszok (18+)

A droghasználat (mindegy milyen formája) a felmérés eredményei szerint növeli a szex mint fizetõeszköz kihasználását, a testükkel kereskedõk tíz százaléka beismerte, a megelõzõ egy hónapban kokaint fogyasztott.

forrás: [origo]

A szexuális útonterjedõ betegségek is nagyobb arányban jelentkeztek a problémás csoportnál, mint kortársaiknál, a szexszel fizetõ lányok durván húsz százaléka kapott el valamilyen nemi betegséget vagy a HIV vírust.

A fenti szempontok alapján körvonalazott csoportra különbözõ csoportjellemzõket állapítottak meg mint kockázati tényezõ, ezek közé tartozik például a depresszió, a nem hagyományos családmodell és az alacsony iskolázottságú szülõi háttér.

A felmérés készítõi fontosnak tartják, hogy a jövõben fényt derítsenek olyan fontos részletekre, amik segíthetnek megérteni ezen tettek hátterét, hogy hatékony megelõzést tudjanak nyújtani. Igyekeznek feltérképezni, pontosan mit jelent a szex mint fizetõeszköz, hogy milyen körülmények között zajlanak ezek az esetek, és további összefüggéseket keresnek a szociális háttérrel kapcsolatban, péládul a szülõk droghasználatára vonatkozóan.


 


[origo]