Bérelhetõ feleségek (18+)

Feleséget bérbe adni jó megoldásnak tûnhet harminc év házasság és megannyi átvitatkozott nap után, de a legtöbbször ez csak a dühös férfi fantáziáiban szerepel. Nem így az indiai provinciában, Gujaratban, ahol új üzletág épül a kölcsönözhetõ feleségekre. A Times of India hasábjain olvasható, hogy a térségben olyannyira híján vannak nõkbõl, hogy a férj számára igencsak jövedelmezõ néhányszor bérbe adni az asszonyt tehetõs, magas rangú férfiaknak, akik képtelenek párt találni maguknak. Hozzátesszük, ez egyáltalán nem meglepõ azok után, hogy a lányokat - fõleg törzsi területeken - szokás házasság céljából eladni.

forrás: [origo]

A bérlet általában egy hónapra szól, ami alatt az asszonyok kötelesek elvégezni a szükséges házimunkát, üzleti vacsorákra, rendezvényekre kísérni a "bérlõt", és végül, de nem utolsó sorban, szexuális szolgáltatásokat nyújtani.

A Times of India példaképpen hozta azt a földmûvest, aki egy egész hónapra 140 euróért adta bérbe feleségét egy gazdag földbirtokosnak. Minden bizonnyal élete legjobb üzletét kötötte, ugyanis a földmûves mindössze 20 eurót keres egész hónapban. A hatóságok az effajta üzletekkel szemben tehetetlenek. 

2001-es hivatalos statisztikai adatok azt mutatják, hogy Gujaratban ezer férfira mintegy nyolcszáz nõ jut, ami igencsak keresetté teszi a gyengébbik nem képviselõit, még ha azok férjezett, többgyermekes családanyák, vagy kívülálló szemében kevésbé kívánatosak is. A felmérések szerint ez a statisztika drasztikusan romlani fog, és a jövõben még nagyobb lesz a hiány nõkbõl.

A nõk alacsony száma azzal a szokással áll összefüggésben, hogy Indiában az esetek többségében abortuszt hajtanak végre, ha kiderül, a születendõ gyermek nõnemû, ugyanis a fiúkkal ellentétben a lányokra úgy tekintenek, mint a családot sújtó óriási teherre.


[origo]