Az orgazmus-tanácsadó válaszolt

Augusztus óta élek szexuális életet a barátommal, de még egyszer sem volt orgazmusom. Szeretném tudni, mikor kéne hogy legyen, illetve hogy tanulható-e ez egyáltalán. Õt nagyon zavarja, hogy nekem még nem volt, és emiatt egy állandó görcsben van. Mit tehetnék azért, hogy legyen orgazmusom?

Kedves Kérdezõ!

Már lehetett volna akár, bár nem mindegy, hogy ebben az idõszakban milyen mennyiségben tudott tapasztalatokat szerezni. Tíz aktus alatt nem érdemes következtetéseket levonni. Ha ennél jóval több volt, akkor érdemes foglalkozni a megoldással nemcsak házilag. Az orgazmus elsajátítható, és fejleszthetõ az átélése is.

Üdv,
dr. Tóth Emese

* * *

Kedves Tóth Emese,

A problémám talán elég általános: nincs hüvelyi orgazmusom. A második komoly kapcsolatban élek, az elõzõ pont amiatt szakadt meg, hogy nem volt számomra jó a szex. A mostani kapcsolatom már a kezdetén is nagyon szenvedélyes volt, élveztem az együttléteket, viszont nem volt hüvelyi orgazmusom. Máshogy (izgatással) el tudtam érni. Szeretem a barátom, vonz, és kívánom is, próbálom elengedni magam, de valahogy a kellemes érzésen kívül mégsem érzek többet. Valahol olvastam, hogy létezik egy gyógyszer, ami elõsegíti az orgazmus átélését, serkenti az érzékszerveket. Bármilyen tanácsot nagyon szívesen vennék! Elõre is köszönöm!
 
Kedves Levélíró!

A hüvelyi orgazmus bonyolult dolog, akárcsak bármely más orgazmus. Ami az orgazmushoz hiányzik, az egyéni vizsgálatot igényel, személyes konzultációt.
Ajzószerek természetesen vannak, amik vérbõséget, izgalmi állapotot idéznek elõ. Ám ezek a szerek idegrendszeri támadáspontjuk miatt nem ajánlhatók, és nem biztos, hogy orgazmust is eredményeznek.
A hüvelyiorgazmus-hiány okát tisztázni elõször a szokványos nõgyógyászati szûrõvizsgálattal érdemes. Ha ez rendben van, akkor  következünk mi, hogy segítsünk az orgazmus elsajátításában. A hüvely sok nõ számára rejtélyes terület, mintha nem is a saját teste lenne. Fel kell fedezni, és sok kellemes tapasztalatot kell szerezni szex közben, hogy a megfelelõ agyi területek is tréningben legyenek és könnyen aktiválódjanak már kisebb ingerlésre is. A megfelelõ mozgás és az átélés fejlesztése is megtanulandó.
Otthon szexuális segédeszközök (mûpénisz, hüvelygolyók) használatával szerezhet új tapasztalatokat egyénileg és párban egyaránt.

Üdv,

dr. Tóth Emese


Körülmetélés utáni érzéketlenség

Felvázolom a problémámat, amely már évek óta emészt, lassan a házasságunk is rámegy.
38 éves férfi vagyok, korábban meglehetõsen erõs szexuális vággyal, ami az utóbbi idõben megcsappant. A probléma egyik fõ okozója lehet, hogy gyerekkoromban - fitymaszûkület miatt - körülmetéltek. Ez nem okozott lelki traumát vagy ilyesmit, teljesen elfogadtam azt, hogy ez egy másfajta, állítólag higiénikusabb állapot.
Az utóbbi években - szinte észrevétlenül - egyre érzéketlenebbé vált a makkom. Egyre kevesebb ingert kaptam a szextõl, a maszturbálásom pedig akaratlanul is egyre intenzívebb, erõsebb ingerléssel zajlott. (Innen vetõdött fel a kérdés, hogy miért van, hogy inkább maszturbálok, mint hogy a feleségemnél kezdeményeznék.) Tehát ha alaposabban megvizsgálom a péniszem ingerelhetõségét, azt tapasztalom, hogy a hüvelyi ingerek már nem elegendõek a szex kielégítõ élvezetéhez. (Az, hogy az orális szexet nem tudom élvezni, már régóta így van, de eddig azt hittük, hogy a feleségem ügyetlen ebben. Pedig õ nem tehet arról, hogy szájjal nem tud annyira erõs ingereket generálni.)
Gyakorlatilag az történhetett, hogy az egész életen át  fedetlen, állandóan a ruhához dörzsölõdõ makk "megszokta" az erõsebb ingereket. (Erre szexológus mondta, hogy ha valamit az idegpályák meg tudnak tanulni, azt el is tudják felejteni, áttaníthatóak másra. Igen ám, de hogyan tanuljon meg a makkom bármi mást, ha egész nap dörzsöli a ruha? Szerintem elõször a beidegzõdést kiváltó fizikai okot kellene megszüntetni, hogy esély legyen az áttanulási folyamat elindítására.)
A következõ lépésként urológus-szexológus szakorvoshoz fordultam, aki keringésjavító gyógyszerekkel látott el, valamint heti 1-2 alkalommal egy bizonyos spray-vel kell a makkom  vérkeringését kezelnem -, majd egy másik gyógyszerkúrát írt fel, mert a hormonszintem a normáltartomány alsó határa közelében volt. Ezenkívül E-vitamint javasolt még.
Házi kezdeményezéseimet is elmondtam neki, ezekkel egyetértett. Találtam az interneten egy speciálisan körülmetélt férfiak számára kifejlesztett alsónemût, pont erre a problémára fejlesztették ki. (Mint kiderült, nem vagyok egyedül ezzel, emberek egyre nagyobb tömegei kísérleteznek a fitymájuk visszanövesztésével.) Hasonló fehérnemût készítettem bélésselyembõl, tépõzárral, és több-kevesebb sikerrel használom is. Ez gyakorlatilag egy dupla selyem tok, amely a frikció 80-90%-át megszünteti, így lehetõséget biztosítva a visszaérzékenyedésre. Garantáltan semmi nincs a belsõ felületén, ami irritálhatná a makkot.

Visszatérve a problémámra: több szakorvost megkérdezve úgy tûnt, mintha ez a "körülmetéltek érzéketlenné válása" problémakör a hazai szakorvosok számára ismeretlen lenne, és nem csak hogy nem foglalkoznak vele, de  nem is igazán találkoztak még a problémával. Az egyik orvos szexuálpszichiátert javasolt, aminek lehet ugyan létjogosultsága azok után, amennyi frusztráció ért a nem kielégítõ szexuális életem terén, de érzésem szerint nem a problémát, nem annak gyökerét orvosolná, hanem csak a következményeit.
A szexuálpszichológia probléma másik része valahol a párkapcsolatunkban keresendõ. Kettõnk közül mindig én voltam "a szexmániás", én voltam az, aki többet, jobbat szeretett volna a szexbõl. (Talán azért, mert sosem volt igazán kielégítõ.) A feleségemet mindig is nagyon nehéz volt rávenni bármi újításra ezen a téren, ha mégis sikerült, addigra már  belekeseredtem a próbálkozásokba, ha meg még rosszul is sült el (mint pl. az anális szex kipróbálása, amely elsõre neki nem esett jól, azóta meg  nincs az az isten, akinek a kedvéért belemenne egy újabb próbálkozásba), szóval ha rosszul sült el, annak meg mindig én ittam meg a levét.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy ilyen helyzetben mit javasolnátok
1. Nekem, kezelésként, az érzékenységem visszaállítására.
2. Kettõnknek, a párkapcsolatunk javítására. (A tantrával próbálunk ismerkedni, erre talán nyitott, és úgy érzem, a tantra által ígértek jót tennének.)
3.) A feleségemnek (merthogy õ úgy érzi, neki már semmit nem kell tanulnia, semmit nem kell változnia, õ már tökéletes, a baj velem van, hogy nem élvezem eléggé, neki így is többszörös orgazmusai vannak, és õ ezekkel teljesen elégedett.)

A válaszaitokat elõre is köszönöm!

Kedves Levélíró!

Magyarországon kezd divattá válni a körülmetélés, tehát nemcsak egészségügyi okokból távolítják. Más országokban ennek hagyományai vannak, és a férfiaknak sem okoz szexuális problémát. Saját tapasztalatunk is az, hogy a körülmetélés a korai magömlés megelõzésében jó hatású, ám nem gyógyítja meg, ha valamiért ez kialakult. Szexuális zavart pedig önmagában nem okoz. A helyzet mindig több szálon fut, mint gondolnánk. Nálad is ez lehet, és meg is említesz néhány okot ezek közül. Az érzékenység visszaállítása megoldható, ebben gyakorlati segítséget tudunk adni.
A feleséged orgazmushegyeiben nem hiszek. Akinek van orgazmusa, az kívánja a  gyakori szexet és az újdonságokat. A feleségednek valószínûleg nincsen orgazmusa. Õ dönti el azonban, hogy akarja-e, hogy legyen neki.

Üdv,

dr. Tóth Emese


Nem tud elmenni, nem tudok elmenni

23 éves vagyok, barátnõm 20. 10 hónapja vagyunk együtt, a szexben életünk változatosnak mondható. A gond az, hogy a napi elsõ szeretkezésnél én fél óránál tovább nemigen bírom (a késõbbiekben már órákig). Talán a régebbi maszturbációs technikám okozza ezt. Úgy tudom, hogy ennyi sem kell a hölgyeknek gyakran, viszont csinálhatjuk órákig: õ nem jut el az orgazmusig. Leggyakrabban kidörzsölés miatt abba kell hagyjuk, amikor pedig én még bírnám tovább.
Voltam már sok lánnyal, és az orgazmust néhányszor már összehoztam a partnernek. Péniszem méretével is elégedett vagyok (talán csak a vastagságával nem :)
Mi lehet a probléma, és hogyan okozhatnék örömet a kedvesemnek?

Kedves Levélíró!

Ön megfelelõ szexuális teljesítménnyel rendelkezik, ez sokat fejlõdne idõvel, ha partnerei elõrevinnék ebben. Sajnos, a nõknél gyakori az orgazmusprobléma, melynek nagy része titokban marad. A nõknél az érzékenységet és az átélést fejlesztendõ érdemes olyan ingerlést alkalmazni, ami egyszerre valamennyi érzékszerven keresztül történik. Érdekes látvány, simogatás a test egész felületén, nem kiszámíthatóan, változatosan, illatosítás, bolondozás, beszéd, etetés-itatás, testének mozgásba hozása, szédülés elõidézése, zenehallgatás és esetleg szexuális segédeszközök használata. Ne tartson túl sokáig, inkább maradjon felhúzva egy kicsit, vágyjon rá erõsebben és váratlanul legyen folytatása és befejezése. A nõknek érdemes gyakorlatozni hüvelygolyókkal például, hogy hüvelyük érzékenyebbé, idegrendszerük megfelelõ területe aktívabbá váljon ezekre az ingerekre. A nõt nemcsak a hüvelyben kell izgatni. Síkosítót is lehet használni, de ha ez akkor kell, amikor a partner már kifáradt, tehát hosszabb idõ elteltével válik szükségessé, akkor inkább pihenni kell.
Ha nem tudják megoldani így, akkor személyi tréningen tudunk segíteni.

Üdv,
dr. Tóth Emese

* * *

Együtt vagyunk a párommal már hét éve, eddig egész jó ment minden, de úgy egy éve (mint utóbb kiderült ) rájött a szabadságvágy. Átbeszéltük a dolgot, és azt vázolta fel, hogy érzi, hogy én vagyok az igazi, csak úgy érzi, nem élte ki magát eléggé. És szeretne szabadságot. Õ két hétre gondolt, külön létre. Én teljes mértékben kikészültem. Amikor ezt látta, visszavonta az egészet. Nem hagy nyugodni a dolog, vajon a hátam mögött megcsal, vagy késõbb fog. Mert nem engedtem el. Mit tegyek?

Kedves Levélíró!

Az emberi szabadság egyéni jog, ha sérül, akkor a kapcsolat is és az egyén is sérülni fog. Rövid és hosszú távon egyaránt az a tapasztalatunk, hogy akármennyire fáj, a jó, õszinte kapcsolatot nem kell összekuszálni azzal, hogy félünk az igazságtól és nem értjük meg, hogy szükséges változtatni, amikor eljön az ideje. A legtöbbet akkor remélhet, ha nem hozza magát olyan helyzetben, amiben nem bízhat többé a társában, és nem engedi, hogy a megoldás után kutathassanak.

* * *


Nagyon nehezen van magömlésem. A szexuális együttlét viszont órákig tart. A kedvesem sokszor kifejezi, hogy számára megalázó, hogy nem élvezek el vele. Sokszor nem is bírja azt az idõt, amire nekem szükségem volna. Az orgazmus ritkán fordul elõ csakugyan, de közben olyan örömöket érzek át, hogy el sem lehet mondani. Ezt el sem hiszi a kedvesem. Kérem, segítsen, hogyan érhetem el a hagyományos közösülést, "aminek vége is van".

Kedves Levélíró!

Ez elég kevés ahhoz, hogy megértsük a helyzetet. Tudnunk kellene a korát, a betegségeit, ha vannak, a gyógyszereit, és más személyes dolgokat. Volt-e
már urológusnál, aki kizárhatna szervi elváltozást? Egyáltalán mióta van
ilyen panasza, ami nem is egyértelmûen az Ön panasza. Van-e az aktus során
végig erõs merevedése? Ha igen, akkor akár 3-5 nõt is boldoggá tehetne
egyszerre.


[origo]