Az MDF szerint a melegek ne tartsanak szexuális felvilágosítást

"Felháborodással értesültünk arról, hogy a Labrisz Egyesület Melegség és megismerés címmel azzal a kimondott szándékkal kíván tájékoztatókat tartani a magyar középiskolákban, hogy a tanulókat állítólagos \"félelmeiktõl\" megszabadítsa, és számukra a leszbikus, a homo- és a biszexuális életformát választhatóvá tegye, és mindehhez a hirdetés megjelentetésével az Oktatási Minisztérium támogatásával megjelenõ Köznevelés címû lap fórumot biztosít" - áll a Magyar Demokrata Fórum (MDF) közleményében.

A párt szerint "szükséges, hogy a szexuális felvilágosítás és a családi életre nevelés részét képezze az oktatásnak, ez azonban semmiképpen sem jelentheti a társadalmi normától eltérõ nemi viselkedés nyílt vagy burkolt népszerûsítését. A felvilágosító munkának a természetes, a felelõs, gyermeknevelést biztosító párkapcsolat bemutatását kell szolgálnia."

A Labrisz Leszbikus Egyesület december 1-jén jelentette meg hirdetését a Köznevelés címû lapban. "Programunkat azoknak a diákoknak és tanároknak szervezzük, akik olyan világban szeretnének élni, ahol a másikkal beszélgetés folyik, és nem elhallgatás. Célunk az, hogy az iskolákban biztonságos, elõítéletmentes környezet alakuljon ki. Elõadóink vállalják, hogy osztályfõnöki és emberismeret-órák keretében vagy tanárcsoportoknak beszélnek a melegségrõl/melegségükrõl" - állt a hirdetésben.
Lovas Nagy Anna, a Labrisz tagja A Hét címû mûsorban azt mondta a programmal kapcsolatban: "Aki most valamiféle olyan melegséget érez magában, azt szeretnénk elindítani, hogy ezt jobban fel tudja vállalni és, hogy ne kelljen ezt titkolnia és ne kelljen egy megnyomorodott életet végig élnie".

Szunyogh Szabolcs, a Köznevelés fõszerkesztõje az [origo]-nak azt mondta: a Labrisz egy törvényesen bejegyzett egyesület, amely PHARE-támogatásból indította decemberben programját, ami azóta - a pénz elfogytával - befejezõdött. "Végül nem is a melegek mentek ki, hanem szerzõdtek diplomásokkal, általában lányokkal, akik kimentek az iskolákba. Hét iskolában voltak, és mindenhol meg voltak velük elégedve" - mondta Szunyogh, aki szerint a Köznevelés fontosnak tartja, hogy a pedagógusok és a gimnazisták elsõ kézbõl tájékozódhassanak a másság kérdéseit illetõen.

[origo]

Ajánló:


[origo]