Az örökös orgazmus hajszolói

Ezzel a témával kapcsolatban a férfiak általános véleményét tükrözi a különbözõ fórumokon tett megnyilvánulásaik, hozzászólásaik. "Nagyon jó ez a nimfománia!" - írja egyikük, majd folytatja: "Próbáld már ki egyszer, nem fogod megbánni." Vannak, akik topiktársaikhoz fohászkodnak: "Könyörgök, mutassatok be nekem egy nimfomán csajt, ki vagyok éhezve...", s akadnak olyanok is, akiknek csak a szája nagy: "Tegnap hat órán keresztül szexeltem a nimfomán csajommal, és a mennyekbe repítettem."

A nimfománia tényét el nem ismerõk is hangot adnak véleményüknek: "Nincs is olyan, hogy sok szex. Olyan van, hogy elég: napi egy vagy napi kettõ, esetleg heti 1-2, kinek-kinek az egyéni igényei szerint. Kifejezetten szerencsés, ha egy nõ sokat akar." A topikokból szerencsére az is kiderül, mi történik, ha valaki más, eltérõ intenzítású szexet él át: "Számomra nagyon fura ez a téma, mert eddig a lányok mindig alulszárnyalták a kívánalmaimat. Két hónapja ismertem meg egy csinos szõke lányt, aki teljesen megzavart. Naponta minimum kétszer szeretkezünk, de akár 5-6 órát is. Én már teljesen kivagyok. Jelszava: Bármit megteszek, csak még egyszer..." Érdekelne, ha történt veletek hasonló, esetleg véleményetek." Szerencsére a megnyugtató válasz is fellelhetõ ugyanott: "Szerintem az általad említett "kiscsaj" - hacsak nem minden alkalommal jártál így vele - nem nimfo, esetleg enyhén túlzott szexuális étvágya van."

A nimfománia a görög nimfa (nimfa: a görög mitológiában a szép természetet megszemélyesítõ, halandó, de hosszú életû és örökké fiatal istennõk elnevezése) és az õrjöngés szóból ered: nemi túlérzékenység nõknél elõforduló alakja, kórosan fokozott, csillapíthatatlan nemi vágy, melyben a nemi közösülés sem nyújt kellõ kielégülést.

Az, hogy egy férfi mikor kerül egy nimfomán nõ hálójába, sajnos elõre nem kiszámítható, hiszen egy dögös, temperamentumos, domináns nõ jellemzõje is lehet a szeximádat. S elsõ körben az is csábító lehet, ha a hölgy a mi ízlésünktõl eltérõ szexuális szokásokkal bír. Akkor kezdhet el fõni a hím feje, ha a fent említett eltérést már-már túlzásba viszi a nõ, s úgy hajszolja az orgazmus elérését, mintha az élete függene tõle. Ezzel a problémával küzdõk falják a férfiakat, minden alkalmat megragadnak - vagy tudatosan megteremtenek -, hogy szexeljenek, mivel azonban a kielégülést soha nem érik el, telhetetlenül újabb és újabb kalandokba menekülnek. Megsokszorozzák kalandjaikat, de ez nem az elégedettség érzéséhez vezet. A nimfomán nõ sokszor érez bûntudatot, bizonytalanságot, s ennek igen súlyos okai lehetnek.


A nimfománia okai

A nõknél a vágy kialakulásához valamilyen érzelmi és érzéki háttér is kell, egy szerelmi játszadozás, egy kis erotikus flörtölés, ami tudat alatt megerõsítést és segítséget ad, hogy az együttlétnek elsõ körben ne saját testi örömeinek elérése legyen a cél, hanem a partner kielégülése. Ez azonban a nimfomán nõknél nem jelentkezik, s erre vezethetõ vissza kielégületlenségük oka. Annyira hajszolják a gyönyört, annyira kívánják az érzést, hogy semmi más nem számít. Ez az öncélúság fordítja õket szembe természetes szerepvállalásukkal.

A heves természetû és reményét vesztett személyeknél, valamint azoknál, akik fiatal korban szexuális traumát éltek át, nagyobb a veszély, hogy a nimfománia felüti fejét. A zavaros énkép és egyéb mentális problémák gyakrabban elõfordulnak, mint az orvosi, szervi bajok, melyek akár férfihormontöbblet elõfordulását is jelenthetik.

Persze a férfi könnyen lerázhatja magáról egy ilyen találkozás élményét, de nem árt tudni, hogy mivel a nimfomán nõk sosem találnak megnyugvást, orgazmust és kielégített állapotot, sokszor meggondolatlan lépéseket tesznek. Ilyen például a védekezés negligálása, ami a folyamatos vágyakozás közben fel sem merül a nõben, csak és kizárólag a beteljesülés lebeg a szeme elõtt.

Ez a betegség nem csak egyedülálló nõknél jöhet elõ, sajnos tartós kapcsolatban lévõ, valamint férjes, családos nõknél is megjelenhet. Mindenképpen pszichológus, szexuálpszichológus segítségét kell kérnie annak, aki küzd a nimfomániával, hiszen nem csak egy kapcsolatot, de az egész család életét is tönkreteheti.


[origo]