Anál plug

Mire jó: Anális közösülés elõtt célszerû a lyuk tágítása, hogy ne fájjon a behatolás. Ezek az eszközök épp e célt szolgálják. Segítségükkel könnyebben megtanulható a reflexszerû zárás akaratlagos befolyásolása, illetve a záróizom ellazítása. Férfiak és nõk egyaránt használják.

Hogy néz ki: Többféle létezik belõle, általában kúpos formájú eszközök, a végükön a kézben tartáshoz szükséges fogó résszel. Többféle méretben és különbözõ lágy vagy kemény szilikon, gumi, mûanyag, üveg anyagokból készülhetnek, mindenkinek egyéni teherbírására bízva a választást. A legmodernebbekbe vibrátort is építenek az ellazítás segítésére.

Hogyan használjuk: A behatolás elõtt a fájdalmas élmények elkerülése érdekében, elõször síkosítóval kenjük be az eszközt, majd óvatosan, fokozatosan egyre mélyebbre haladva, a popsiba toljuk a tágítóplug-ot. Ha kellõ lassúsággal csináljuk, a záróizom úgy lazul el, hogy utána könnyebben magába fogadja egy férfi szerszámát.

Van-e veszélye: A legfontosabb, hogy "ne rontsunk ajtóstól a házba", tehát óvatosan, fokozatosan kell alkalmazni, és nagyon fontos, hogy használjunk síkosítót, mivel ez a tájék kevésbé termel kenõanyagot, nem úgy, mint a hüvely. Ha túl erõteljesen, vagy gyorsan, és nem kellõ "csúszóssággal" járunk el, igen fájdalmas, nehezen gyógyuló, és könnyen elfertõzõdõ mikro-repedések keletkezhetnek a végbélnyíláson és környékén, hosszan tartó kellemetlenséget okozva tulajdonosának.

Mennyibe kerül: Az egyszerû változatok 1500 Ft-tól megvásárolhatók, a vibrátoros, különleges anyagúak akár a 10 000 Ft-ot is meghaladhatják.


[origo]